Susam İle Dişleriniz Bembeyaz Olacak - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Temmuz 2019 Çarşamba

Susam İle Dişleriniz Bembeyaz Olacak

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Susam İle Dişleriniz Bembeyaz Olacak
Evvel susamın bereketlerine bakalım daha sonra susam ile nasıl diş beyazlatılır anlatacağız. Asya topraklarında yetiştirilen susam tohum olarak kullanılır. Aynı zamanda susamdan hem yağ hem de baharat elde edilir. Susamın dış kabuğu hayvan antta kullanılır. Tıpta susamın yağı çözücü olduğundan ilaç yapımında kullanılır. Özellikle saç, kirpik, kaş ve cilt bakımında kullanılır. Susam işlem gördüğünde içeriğindeki asit oranı artığından mide rahatsızlığı olanlar için harcanması önerilmez. Ancak tahin olarak kullanılabilir. Uzmanlar gelişim çağındaki ve hamile kadınların susam oranı çok olan tahin ve yoğurt karışımının kumpaslı olarak yemelerini öğüt eder.
SUSAMIN FAYDALARI – İçerdiği doymamış yağlar damarları temizleterek kötü kolesterol seviyesini düşürür. Bu sayede kalbe giden damarların daha sağlıklı olmasını sağlar. Arter hastalığına yakalanma ve felç geçirme riskini eksiltir. – Siyah susam içeriğinde bol miktarda demir maddesi barındırır. Bu madde kan yapıcı hücreleri artırarak anemi riskini ortadan kaldırır, yorgunluk ve halsizlik hislerinin düşürülmesinde büyük sponsordur.





Susam fitatin maddesi başka bir deyişle anti kanser bileşenleri içerir. Kumpaslı olarak tüketilen susam kolorektral tümör hücrelerini azaltır. – Lif açısından da oldukça zengin olan bu besin sindirimi kolaylaştırarak bağırsaklardaki zehirli maddeleri pakler. Ayrıca kilo vermede tesiri çoktur.
Kan damarlarını ve kemikleri güçlendirerek romatoid artrit hastalığının neden olduğu sancılara iyi kazanç. Aynı zamanda ödemlerin oluşmasını önler. – Susamın aynı sağlığına da tesiri olduğu öğreniliyor. Özellikle yağının dişleri beyazlattığı yapılan araştırmalarda ortaya çıkarılmıştır.
Susam yağı, cildi ve saçları yenilemede ve ölü hücrelerin oranını azaltmada tesirlidir. – Geleneksel



Çin tıbbında karaciğerdeki zehirli maddeleri temizlemede ve gözdeki bozuk hücreleri yenilemede de tesirli olduğu öğrenilir.
MALZEMELER 1 yemek kaşığı susam yağı 1 yemek kaşığı limon suyu
UYGULANIŞI İki malzemeyi iyice karıştırınız 5 dakika bekleyiniz. Daha sonra gazlı bez ile dişlerinize ve diş etlerinize masaj yaparak uygulayınız. 2 dakika bekledikten sonra ağzınızı iyice durulayınız. Hafta da 2 kere bu karışımı dişlerinize uygulayınız.
Kaynak : www.hashaberler.xyz
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar