Toz Biber Tarifi - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

11 Temmuz 2019 Perşembe

Toz Biber Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Toz Biber Tarifi
Kırmızı olmasını istediğimiz yemeklerde, köftelerde yoğun bir şekilde salça kullanmak yemeğin tadını ekşi yapar. Bu yüzden ben toz kırmızı biberi çok kullanırım. Eğer kırmızı biberi güvendiğiniz bir yerden almıyorsanız içine en basitinden boya, kiremit tozu ve daha pek çok yapay renklendirici konulması muhtemeldir.
Yapımı kısaca şöyle:
Acı kırmızı biberleri yıkayıp saplarını çıkarın.Çekirdeklerini çıkarmadan doğrayın. Ben dörde böldüm.Pamuklu bir örtünün üzerine biberleri koyun ve güneş alan bir balkonda kurumasını sağlayın. Çok ilginçtir. Buzdolabının rafına açıkta serilen biberlerde çıtır çıtır kuruyor. Hatta nane, maydanoz da bu yöntemle kuruyor🙂





Bulunduğunuz yer nemli değilse 1 hafta veya 10 gün gibi bir sürede  biberler kurur. Kuru biberleri karıştırdığınızda çekirdeklerin büyük bir kısmı alta dökülecektir. Sadece biberleri alın tohumlar altta kalsın.
Uzun süre güneşte beklediği halde, biberleri elinizle bastırdığınızda ufalanmıyorsa yeteri kadar kurumamış demektir. Bu da havadaki nemden kaynaklanabilir. Kuruyan biberleri bir poşete koyup dondurucuya atın ve en az 6 saat bekletin. Bu şekilde biberler çıtır çıtır olacaktır. Dondurucudan çıkardığınız biberleri hiç bekletmeden, öğütücüden çekin ve toz haline getirin.
İçinde iri parçalar kaldıysa bir un eleğinden eleyin. Üstte kalan iri parçaları yeniden çekin.Elde ettiğiniz toz biberi bir kavanoza koyun ve buzdolabında saklayın. Zira bu sıcaklarda dışarıda kalırsa çok çabuk güvelenir.Bazı hanımlar toz biberi bolca yağ ve tuzla karıştırıp kavanozlara basıyor ve salça gibi kullanıyorlarmış. Ben bu işlemi pulbibere yapıyorum.
Merak edenler için: 3 kg. Taze biberden, 350 gr. toz biber çıktı...Tarifi için  @cahide_sultan/ 'a teşekkürler 
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar