AĞIZ KOKUSUNA SON !! BU TEKNİK İLE SORUNUNUZ TAMAMEN BİTECEK ! - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

12 Ağustos 2019 Pazartesi

AĞIZ KOKUSUNA SON !! BU TEKNİK İLE SORUNUNUZ TAMAMEN BİTECEK !

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
AĞIZ KOKUSUNA SON !! BU TEKNİK İLE SORUNUNUZ TAMAMEN BİTECEK !
Kimi insanların ağzı kokar, konuşurken, nefes alıp verirken etrafa kötü bir koku yayılır, yanındaki insanlar bundan son derece rahatsız olurlar. Bu insanların sosyal hayatını çok etkiler, bunun için bir rahatsızlık olarak kabul edilir. Mutlaka sebebi araştırılıp tedavi edilmelidir. Dilin arka tarafında yaşayan milyonlarca bakteri buna sebep olabilir, bir çok insanda oluşan kokunun sebebi budur.
Yediklerimizin sıcak olması, ağzımızın sürekli nemli olması, ağızdaki bu bakterilerin çoğalması ve büyümesi için ideal ortamı oluşturur. Ağız kokusu bir çok rahatsızlığın belirtiside olabilir. Bunlar çürük dişler, boğaz iltihabı, akciğer veremi, şeker hastalığı, hazımsızlık gibi rahatsızlıklar olabilir. Bunların yanısıra ishal yada kabızlıkta buna sebep olabilir. Tedavi edilmesi ile ortadan kalkacaktır. Bütün insanlar sabah kalktıklarında dillerindeki bakterilerden dolayı ağızlarında koku oluşur, dişleri ile dillerinin üstünü fırçalamaları yeterlidir. Sağlıklı bireyler sabah uyandıklarında bağırsaklarında gaz oluşur, buda ağız kokmasına sebep olur, tuvalet ihtiyaçlarını giderdikten sonra geçer. Muntazam bir şekilde diş ve dil fırçalayarak, arada
sırada çinko içerikli ağız gargarası ile ağzı çarkalayarak veya sakız çiğneyerek ağız kokusunu hafifletebiliriz. Yediğimiz yemeklerde kullanılan sarımsak, soğan gibi aromatik gıdalarda ağız kokusu yapabilir. Bunlar insanın kanına geçer, uçucudur kısa sürede dışarı atılır. Kanımızdaki gazlar akciğerden atılır, geğirerekte bu gazları vücudumuzdan atabiliriz. Ramazan aylarıda oruç tutanların ağzı kokar, ağız kuruması buna sebep olur. Akciğer ve sinüslerde meydana gelen enfeksiyonlar, böbrek yetmezliği, şeker haslalığı, metabolizma bozukluğu, karaciğer yetmezliği, diyet ve açlıkta ağız kokusunun nedenlerindendir.





Ahmet Maranki AĞIZ KOKUSU İÇİN BASİT BİTKİSEL TEDAVİLER * Sirkeyi bala karıştırın ve ağzınıza alarak çiğneyin. * Dereotu tohumundan birkaç tane ağzınıza alın ve çiğneyin, nefesiniz mis gibi kokacaktır. Hamilelerin dereotunu sürekli olarak tüketmeleri sakıncalıdır. Dereotu klorofobil bakımından zengin bir bitkidir. Yarım litre suya birkaç çay kaşığı dereotu yaprağı veya dövülmüş tohum koyun kaynatıp için. * Ardıç tohumunu çiğneyip yutun. * Yemeklerden sonra karanfil çiğneyin, karanfilin yağıda anti bakteriyel olduğu için, karanfili ağzınızda uzun süre tutabilrsiniz, sonrada emin ve posasını atın. * Ağzınızı hergün bir kaç kez ada çayı ile çarkalayın, bu ağızdaki yaralara ve nefesinizdeki pis kokulara iyi gelecektir. Nane ve maydanozda olduğu gibi adaçayıda nefes tazeleme özelliğine sahiptir.
Ağız kokusu problemine nane çayı en etkili çözümdür. Güçlü bir antiseptik özelliğe sahiptir nane yağı, aynı zamanda toksik bir madde de olduğundan yutulmaması önerilir. * Her yemeğe tarçın konulmaz onun için tarçını koyabileceğiniz her yiyeceğe koyun ve içeceklerinizdede kullanın, zira tarçın ağızdaki bakterilerle çok iyi savaşır. Bulabilirseniz tarçınlı ve şekersiz sakızlardan çiğneyebilirsiniz. * Defne yaprağı ile pırasa yaprağını iyice dövün ve bu karışımla dişlerinizi ovun. * Birkaç çay kaşığı anasonu yarım litre suda 2-3 dakika kaynatın, bununla hem ağzınızı gargara yapabilirsiniz, hemde içebilirsiniz. Anason tohumlarını uzun zamandır nefes açıcı olarak kullanmışlardır. * 50-60 gram taze kişnişi, yarım litre suya koyun, 3,5 dakika kaynatın sonra süzün. İster ağzınızı çalkalayın, isterseniz için. * Maydanoz klorofil bakımından çok zengin bir bitki olduğu gibi aynı zamanda nefeste açıcıdır. Yemeklerden sonra ağzınıza alacağınız bir tutam maydanoz, nefesinizin kötü kokmasını engelliyecektir. NANE ÇAYI YAPIMI Kaynamış olan iki su bardağı suya üç çay kaşığı nane koyulur. 15 dakika demleyip içilir.
Kaynak : www.ajansgunleri.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar