Eğer Kulağınıza Sarımsak Koyarsanız Meğer Öyle Bir Faydası Varmış ki - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

7 Ağustos 2019 Çarşamba

Eğer Kulağınıza Sarımsak Koyarsanız Meğer Öyle Bir Faydası Varmış ki

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Eğer Kulağınıza Sarımsak Koyarsanız Meğer Öyle Bir Faydası Varmış ki
Kulak iltihabı oldukça sık görülen bir durumdur ve tedavisinde genellikle antibiyotik kulak damlaları ya da ağız yoluyla alınan antibiyotikler kullanılır. Ancak iltihaba neden olan farklı bazı bakteri türleri sadece o bakteriye özel antibiyotiklerle tedavi edilebildiğinden kendi kendinize antibiyotik almak yerine doktorunuza danışmalısınız. İlaç tedavisi dışında, iltihaplı kulağa sıcak kompres, zeytinyağı damlatmak gibi evde yapabileceğiniz çeşitli yöntemlerle ağrıyı azaltabilirsiniz.
Kulak İltihabı İçin Evde Yapılabilecekler İltihap zamanında kurutulmazsa, kulak iltihaplanması kronik bir soruna dönüşebileceğinden 4-5 günden uzun süreli iltihaplanmalarda mutlaka bir doktora gitmelisiniz. Özellikle orta kulak iltihaplanmaları baş dönmesine yol açabilir ve kulağın diğer bölgelerine yayılma eğiliminde olduğundan işitme kaybına neden olabilir. Aşağıdaki yöntemleri iltihap henüz başlangıç aşamasındaysa ağrıyı hafifletmek için kullanabilirsiniz. Sıcak Kompres: Sıcak kompres iltihaplı kulak ağrısını azaltmak için başvurulan en popüler yöntemlerden biridir. Kompresi hazırlamak için temiz, pamuklu bir havluyu sıcak buhara tutabilirsiniz. Ya da havluyu sıcak sudan geçirip iyice sıktıktan sonra iltihaplı kulağın üzerine yerleştirebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise sıcak su doldurduğunuz cam şişeyi havluya sararak kulağın üzerine koymaktır.
Ilık Zeytinyağı: Kulak ağrısını hafifletmek için, cam bir kasenin içine 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kasenin dışının yarısına kadar gelen su doldurduğunuz tencereye yerleştirip zeytinyağını ılıtın. Ilık zeytinyağından bir kaç damla iltihaplı kulağınıza damlatın. Damlatmadan önce zeytinyağının çok sıcak olmadığından emin olun. Ancak bu yöntemi uygulayabilmek için kulak zarının delik olmadığından emin olunması gerekmektedir. Zeytinyağı dışında çay ağacı yağı, lavanta yağı ve papatya yağından eşit ölçü kullanarak kendinize bir karışım hazırlayabilirsiniz. Yağları karıştırdıktan sonra ılıtarak kulağınıza damlatabilirsiniz.





Sarımsak Suyu: Yine evde hazırlayabileceğiniz bir diğer damla ise sarımsak suyudur. Doğal bir antibiyotik olan sarımsak iltihabın kurumasına yardımcı olabilir. 1-2 sarımsağı ezip suyunu alın ve kulağınıza damlatın. İltihap azaldıkça iltihaba bağlı ağrı da hafifletecektir. Anti bakteriyel özellikleri olan sarımsak kulağınızda rahatlama sağlayacaktır. Ayrıca sarımsak yağını da orta kulak iltihabı vakalarında kullanabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken sarımsak yağını biraz ısıtmak ( yakacak kadar ısıtmamalısınız ) ve ardından küçük bir damlalıkla birkaç damla kulağınıza damlatmak. 15 dakika bekledikten sonra başı diğer yana çevirmeli ve yağın dışarı çıkmasını sağlamalısınız.
Dış Kulak İltihabı Nasıl Önlenebilir? Eğer enfeksiyon eğiliminiz varsa banyo yaparken ya da yüzerken kulak tıkacı kullanın. Kulaklarınıza bir şey sokmayın, kulak temizleme çubuğu kullanmayın ve kulaklarınızı kaşımayın. Kulaklarınızda kir olmamasına özen gösterin. Eğer doktorunuz da gerekli görürse kulağınızı temizletmeyi deneyebilirsiniz. Kulağınızın derininde olan kulak kirini herhangi bir gereç ( kulak temizleme çubuğu gibi ) kullanarak çıkarmaya çalışmayın. Eğer kulaklarınızda hali hazırda enfeksiyon varsa, kulak zarında delik varsa, kulak ameliyatı geçirdiyseniz yüzmeden ya da herhangi bir kulak damlası kullanmadan önce doktorunuza danışın. Orta Kulak İltihabı Nasıl Önlenebilir? Evde sigara içilmemesine özen gösterin, sigara içilen ortamlardan uzak durun, sigara içmeyin ve içiyorsanız da bırakmaya çalışın, havanın kirli olduğu ortamlarda bulunmamaya özen gösterin. Çocuklarınızı hasta çocuklardan uzak tutmaya çalışın. Yetişkinler orta kulak iltihabını önlemek için alerji tedavisi görebilir ya da dekonjestan kullanabilirler. Bebeğinizi emzirmenin orta kulak iltihabına karşı koruma sağlayacağını unutmayın. Eğer bebeğinizi biberon ile besliyorsanız





oturtarak beslemeye özen gösterin. Düz yatan bebekleri biberonla beslemek orta kulak iltihabına eğilimi arttırabilir. Bunları Biliyor Muydunuz? Kulak enfeksiyonları çocuklarda yaygınca görülmektedir. Yaklaşık her 3 grip vakasından 2’sinde kulak enfeksiyonu da geçirirler. Dış kulak iltihabı yüzücü kulağı olarak da bilinmektedir. Bu şekilde anılmasının nedeni kulak kanalının bakteri ve diğer organizmaların yaşayabileceği kadar ıslak olduğunda ortaya çıkmasıdır. Kulak enfeksiyonu tanısı otoskop adı verilen cihazla kulağın içinin muayene edilmesi ile konulur. Normal ve sağlıklı kulak zarı pembemsi gri rengindedir ve berraktır. Enfekte kulak zarı ise şiş ve kızarıktır. Çocuklarda kulak enfeksiyonunun en belirgin belirtisi kulak ağrısıdır. Ayrıca ağrı sebebiyle uyuyamama, kulaktan sıvı gelmesi, duyma problemleri, sersemlik ve burun tıkanıklığı da semptomlar arasındadır. Tekrarlayan kulak enfeksiyonları kulak zarının hasar görmesine yol açabilir. Bu ise zaman içerisinde duyma ve konuşma problemlerine neden olabilir. Eğer çocuğunuz çok sık kulak enfeksiyonu geçirdiyse doktorunuz duyma testi yapılmasını isteyebilir. Soğuk algınlığı çocuklarda orta kulak iltihabının ana nedenlerinden birisidir. Bu sebeple soğuk algınlığı için önlem alırsanız, kulak enfeksiyonları için de önlem almış olursunuz. Alerjiler de iltihaba ve dolayısıyla kulak enfeksiyonuna yol açabilir. Alerji testleri çocuklarınıza alerji yapan şeylerin belirlenmesini sağlar. Alerji tedavisi rahatlama sağlar ve kulak enfeksiyonu olasılığını azaltır.
Kaynak : http://www.ajansgunleri.com/eger-kulaginiza-sarimsak-koyarsaniz-meger-oyle-bir-faydasi-varmis-ki-p6-g1628.html
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar