KOLUNUZDAKİ SİVİLCELER O HASTALIĞIN HABERCİSİ.. SAKIN İHMAL ETMEYİN.. - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

12 Ağustos 2019 Pazartesi

KOLUNUZDAKİ SİVİLCELER O HASTALIĞIN HABERCİSİ.. SAKIN İHMAL ETMEYİN..

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
KOLUNUZDAKİ SİVİLCELER O HASTALIĞIN HABERCİSİ.. SAKIN İHMAL ETMEYİN...
Gluten hassasiyeti hakkında her geçen gün daha fazla şey duyuyoruz. Bu hastalık, çölyak hastalığı kadar ciddi olmasa da, bu proteini içeren gıdalar tüketildiğinde vücudun farklı bölgelerini etkiler. Bu makalede, gluten hassasiyetinin en yaygın belirtileri hakkında konuşmak istiyoruz: üst kollarda birdenbire ortaya çıkan sivilceler.
Çölyak hastalığı, gluten içeren tüm gıdalara karşı kalıcı bir hassasiyet ile karakterize edilen otoimmün bir bozukluktur. Gluten buğday, arpa ve çavdarda bulunur. Aynı zamanda gıda etiketlemede TACC olarak bahsedilir ve bu tahıllardan yapılan işlenmiş gıdaların tümünde bulunur. Çölyak hastalığı genetik olarak kalıtsal olan bir durumdur ve kişinin yaşamı boyunca herhangi bir zamanda ortaya çıkabilir.
Son yıllarda çölyak dışı gluten hassasiyetinin farklı seviyelerine bağlı bir çok hastalık ortaya çıktı.





Bu durumlarda, gluten hassasiyeti otoimmün temellere değil, henüz bilinmeyen başka temellere dayanıyor. Problem, bu hastalığın teşhisinin zor olmasında. Belirtiler zamanla ortaya çıkar ve genelde diğer hastalıklarla karıştırılmaktadır. Bu yüzden gluten hassasiyetinin belirtilerini bilmek önemlidir. Bunlardan biri üst kolda ortaya çıkan sivilcelerdir. Kollarda sivilceler Bazı insanların kollarında küçük sivilceler olur. Bu belirti, tıpta queratosis pilaris olarak geçer. A vitamini ve yağ asitlerinin eksikliği yüzünden üst kollarda ortaya çıkan aşırı keratindir. Bu eksiklik zayıf beslenmeden kaynaklanmaz. Gluten hassasiyeti zamanla bağırsakları etkiler ve yağ emilimini önler. Bir çok insan, bu durumun gluten hassasiyeti ile bağlantılı olduğunu fark etmeden yıllarca sivilce sorunu yaşar.
Üst kolunuzdaki sivilcelerin bu problemle bağlantılı olup olmadığını anlamak için diğer belirtilere göz atacağız.
Kaynak : www.ajansgunleri.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar