Saç Dökülmesini Önleyen Doğal Şampuan Tarifi - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

12 Ağustos 2019 Pazartesi

Saç Dökülmesini Önleyen Doğal Şampuan Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Saç Dökülmesini Önleyen Doğal Şampuan Tarifi
Saç dökülmesi genellikle erkeklerle ilişkilendirilir ama aslında kadınlar için gerçekten büyük bir sorun olabilir. İstatistiklere göre, kadınların yüzde 50’si herhangi bir şekilde saç dökülmesi yaşamaktadır. Hem erkekler hem de kadınlar için saç dökülmesi kalıtsal olabilir.
Hormonal dengesizlikler veya değişiklikler, menopoz, stres, kilo kaybı, hamilelik veya troid hastalığı gibi bir hastalık da saç dökülmesine neden olabilir. Neyse ki, saç dökülmesi için basit bir ev yapımı şampuan durumu tamamen tersine çevirebilir. Çoğu erkek saç dökülmesini kabul eder ve saçlarını buna göre şekillendirir veya tamamen tıraş eder. Kadınlar ise saç dökülmesi karşısında daha derinden etkilenebilir. Genel olarak, saç dökülmesinden şikayet edenlerin neredeyse yarısı, dökülen saçlarını yeniden kazanmak için tüm birikimlerini harcayabileceklerini söylüyorlar. Saç Dökülmesini Önleyen Üç Malzemeli Doğal Şampuan Birçok insan saç dökülmesini önlemek için üretilen ürünlere yüzlerce lira harcıyor.
Oysa ki hem sağlığınızı hem de cebinizi tehdit eden kimyasal ürünler yerine, sağlıklı ve bütçe dostu doğal çözümler saç dökülmesi için çok daha iyi etkiler gösterebiliyor. Saç dökülmesi için ev yapımı şampuan, aktardan veya eczaneden satın alabileceğiniz üç malzeme ile kolayca yapılabiliyor. Saç





Dökülmesini Önleyen Şampuan İçin Gerekli Malzemeler:1. Doğal Şampuan Başlamak için pH dengeli iyi bir doğal şampuan satın alın. Genellikle bu şampuan türleri (bebek şampuanları gibi) daha yumuşaktır. Ancak en iyi sonuçları elde etmek için, kimyasal içermeyen, özellikle de sodyum lauryl sülfat (SLS) içermeyen bir şampuan bulmalısınız.
2. Uçucu Yağlar Doğal şampuanı satın aldıktan sonra, birkaç damla limon ve birkaç damla biberiye yağı ekleyin. Uçucu yağlar çok etkili tedavilerdir ve çok farklı sağlık amaçları için kullanılabilirler. Limon Yağı – Limon, genel olarak vücuda detoks yapma, lenf drenajını uyarma, enerjiyi yükseltme, cildi arındırma ve anti-mikrobiyal yetenekleri ile bilinir. Aynı zamanda eşsiz bir enfeksiyon, mantar ve küf önleyici özellikleri de dahil olmak üzere bir dizi güçlü özelliğe sahiptir. Biberiye Yağı – Biberiye yağı harika bir odunsu aromaya sahiptir. Limon gibi inceltici ve saçların beyazlamasını önleyen çeşitli antioksidanlar açısından zengindir. Biberiye yağı, kafa derisinde kan akışını hızlandırarak saç köklerinin büyümesini teşvik eder. Biberiye, hem yağlı hem de kepekli saçlar için kullanılabilen harika bir yağdır. 3. E Vitamini Saç dökülmesini önleyen şampuan yapımı için son malzeme E vitamini’dir. E vitamini kapsüller halinde veya yağ olarak satın alınabilir.



Yağ kullanacaksanız yaklaşık 10 damla ekleyin. Kapsül E vitamini kullanacaksanız, iki kapsülü açın ve şampuana ekleyin. E vitamini yağda çözünen en güçlü antioksidanlardan biridir. Hasarlı saç foliküllerinin onarılmasına, doku korozyonunun önlenmesine ve sağlıklı saç büyümesinin teşvik edilmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Bu konuda yapılan bir çalışma, E vitamini takviyesi alanların saç büyümesinde yüzde 34’lük bir artış yaşayabileceğini göstermiştir. Erkekler üzerinde yapılan bir başka çalışma ise saç dökülmesini tersine çevirip, saç büyümesini yüzde 42 oranında artırabildiğini göstermiştir. E vitamini saç derisine uygulandığında, saç köklerini güçlendirerek saç büyümesini iyileştirir ve yeni saçların oluşmasını sağlar. E vitamini, genel olarak saç dökülmesini önler, saçları güçlendirir, hacmi arttırır ve saçların erken yaşlarda beyazlamasını önler.



Saç Dökülmesini Önleyen Şampuan Nasıl Kullanılır? 2-3 damla limon yağı, 2-3 damla biberiye yağı ve 2 kapsü E vitaminini şampuana ekleyin. Şampuan şişesinin kapağını kapatın ve şişeyi yavaşça yukarı ve aşağı döndürerek karıştırın. Saç derisine küçük bir miktar uygulayın ve birkaç dakika masaj yapın ve iki dakika bekletin. Daha sonra saçlarınızı durulayın. Saçlarınızı bu şampuanla haftada 3-4 kez yıkayın. Bir ay sonra saç dökülmesinin önlendiğini ve yeni saçların çıkmaya başladığını görmelisiniz. Saç dökülmesini önleyen şampuan, dökülme sona erdikten ve yeni saçlar çıkmaya başladıktan sonra da saç sağlığını korumak için kullanmaya devam edilebilir.
Kaynak : www.ajansgunleri.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar