Vücutta Ki İltihabı Söküp Atıyor - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

12 Ağustos 2019 Pazartesi

Vücutta Ki İltihabı Söküp Atıyor

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Vücutta Ki İltihabı Söküp Atıyor
Ülkemizde bilinirliği pek olmasa da tadına bakanın bayılarak yediği bir lezzet olan deniz börülcesi faydalarıyla da tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor. Tuzlu suyun bulunduğu deniz ve göl kıyılarında karşımıza çıkan deniz börülcesi, kurşun otu ya da tuz ot olarak da bilinir. Son derece lezzetli bir ot türü olan deniz börülcesi, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde vücudunuz için adeta ilaç görevi görüyor. İşte kanser hastalığına da derman olan mucizevi besin deniz börülcesinin faydaları...
Kendisi oldukça küçük ve narin olan deniz börülcesi bitkisinin etkileri ise son derece büyük. Adeta vitamin hazinesi olan bu tuzlu bitkinin faydaları şöyle;
Mineral bakımından son derece zengindir. Tuzlu suda yetişir ve bu sayede minerallerin en saf halini içerir





A, B12, C vitamini, sodyum iyot, magnezyum, demir ve bol miktarda lif içerir. İçindeki bu mineral ve vitaminler asırlardır biliniyordu. Şimdilerde ise flavonoid içerdiği ortaya kondu. Önemli bir antioksidan olan flavonoid, kanserle mücadelede önemli bir kaynak.
Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Düzenli bir şekilde tüketildiğinde kalıcı zayıflama sağlayabilir.
Guatr rahatsızlığınız var ise, deniz börülcesinde bulunan iyot size çok iyi gelebilir. Ancak bunun için öncesinde doktorunuzdan onay almanız gerekmektedir. Troid hormonlarının dengesizliğini düzeltebilir.
İyi bir C vitamini kaynağıdır.
İdrar sökücü etkisi sayesinde vücuttan ödem atılmasını sağlar. İtihaplanmanın önüne geçer ve idrara düzenli bir şekilde çıkmaya yardımcı olur.
Zengin bir betain kaynağıdır. Bu madde, çocukluk çağı metabolik bozukluklardan olan homosistinüri tedavisinde kullanılır. Ispanakta %0,55 oranında bulunurken, bu oran 1 kilo deniz börülcesinde %5'tir. Ispanak sevmeyen çocuklara alternatif ve hatta bu konuda çok daha kıymetli olan deniz börülcesini yedirebilirsiniz.
Kaynak : www.ajansgunleri.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar