Yağ Yakmak ve Kolesterol Kontrolü için Patlıcan Suyu - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

23 Ağustos 2019 Cuma

Yağ Yakmak ve Kolesterol Kontrolü için Patlıcan Suyu

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Yağ Yakmak ve Kolesterol Kontrolü için Patlıcan Suyu
Aşırı sıvıların ve toksinlerin temizlenmesine yardımcı olmanın yanı sıra, patlıcan suyu kendinizi daha tok hissetmenizi sağlar, yemek yeme isteğinizi kontrol etmenize yardımcı olur.
Kiloyu ve kolesterol düzeylerini kontrol etmek, sağlık üzerindeki olumsuz etkileri bilindiği için bir çok insanın önceliği haline geldi.
Basit estetik algısının ötesinde, vücuttaki yağ birikimi kalp hastalığı, şeker hastalığı ve eklem hastalıkları gibi kronik problemlere neden olabilir.
Bu nedenle sağlık ve beslenme uzmanları, yaşam tarzınızı iyileştirebilecek bir dizi sağlıklı alışkanlık ve öneri sunmaya başladı.
Besin değeri sayesinde fazla kiloları daha kolay kaybetmenize yardımcı olacak sağlıklı alternatiflere işaret eden bir dizi “hileler”den de bahsediliyor.
Patlıcan suyu hem kan dolaşımının temizlenmesini hem de kilo vermeyi kolaylaştıran doğal bir seçenektir.
Bu içecek, vücudunuzu daha fazla kalori yakmak ve zararlı lipitleri ortadan kaldırmak için harekete geçiren antioksidanlar bakımından çok zengindir.
Düzenli tüketimi, özellikle kilo vermede güçlük çeken insanlar için diyet programına eklemlenebilecek büyük bir destektir.
Peki, patlıcan suyunun faydaları nelerdir?






Konu yağ yakma olduğunda bu sebzenin başlıca avantajlarından biri, çok miktarda besin ve çok az miktarda kalori sağlamasıdır.
Suyun önemli içeriği, sıvı tutulumunu ve iltihaplanmayı engelleyen bir diüretik etki sağlar.
Güçlü bir antioksidan olan E vitamini sayesinde patlıcan suyu daha iyi bir kan dolaşımı sağlar ve kalp rahatsızlığı riskini azaltır.
Ayrıca potasyum ve sodyum açısından zengindir. Bunlar doğru miktarlarda kullanıldığı zaman sinir sistemini ve kardiyovasküler sisteminizin sağlığını iyileştirebilir.
Patlıcan suyunu tüketmek aynı zamanda metabolizma işlevlerinizi geliştirirken, kan şekeri düzeylerini kontrol eder ve vücudunuzun detoksunu destekler.
Lif içeriği bağırsak hareketlerini arttırır ve kabızlık ile gaz gibi sorunları önler.
Lif daha tok hissetmeniz ve yağların damarlarda birikmesi yerine bağırsaklarda emilmesini arttırmak için birebirdir.
Göz ardı edilmemesi gereken diğer bir özellik ise, patlıcanın safra üretimini uyarması ve karaciğerin yağ tutmasını önleyerek bu organın sağlığını geliştirmesidir.
Patlıcan, içeriğindeki bol miktarda magnezyum ve demir ile kansızlık ve bağışıklık sistemi hastalıkları çekenler için birebirdir.
Yağları yakmak ve kolestrolü kontrol etmek için patlıcan suyu hazırlanışı
Patlıcan suyunu hazırladığınız ve tükettiğiniz zaman, sadece genel sağlığınıza fayda sağlayıp kilo vermekle kalmaz, aynı zamanda gündelik yaşam aktiviteleriniz için çok daha fazla enerjiye sahip olursunuz.
Daha önce bahsetmediğimiz bir diğer avantaj ise, bu içeceği hazırlamanın çok kolay ve ucuz olması – çünkü malzemeleri her markette bulmak mümkün.
Haydi gelin, yapalım.
Malzemeler
1 orta boy organik patlıcan
1 limonun suyu
1 litre su
1 büyük cam kavanoz
Hazırlanışı
İlk olarak patlıcanları biraz organik elma sirkesi ve sodyum bikarbonat ile durulayın. İyice dezenfekte olduktan sonra küplere doğrayın. Bunları cam kavanoza koyun ve bir litre suyu ekleyin. Limonun suyunu sıkın. Cam kavanoza ekleyin. Bu içeceği buzdolabına koyun ve bir gece boyunca bekletin.
Patlıcan suyunu nasıl ve ne kadar tüketmeli?
Detoksu desteklemek için, bu içeceği her ay 7 gün boyunca ardı ardına içmelisiniz.
Ayrıca haftada üç kez ya da öğünlerin dışında her yemek yeme ihtiyacı duyduğunuzda tüketebilirsiniz. Bir litre su günde bir kaç bardak olarak tüketilmeli. Mesela her öğünden önce bir bardak şeklinde..
Kilonuzu kontrol etme konusunda en iyi sonuçları elde etmek için, meyve ve sebze tüketimini artırmanız ve yağlı, şekerli yiyecekleri ve rafine edilmiş unlu ürünleri azaltmanız ideal bir fikirdir.
Ayrıca her gün en az 30 dakika egzersiz yapmalısınız.
Bu basit ipuçlarını izleyerek haftalar içinde birkaç santim kaybedebilirsiniz. Bununla birlikte, herkesin metabolizmasının farklı şekilde çalıştığını ve bazı insanlar için bu sürecin daha uzun sürebileceğini hatırlatmak isteriz.
Patlıcan içeriğindeki solanine maddesi yüzünden aşırı miktarda çiğ yenmemelidir çünkü bu madde kusmaya ve ishale neden olan bir alkaloiddir. Ancak bundan korkacak bir şey yoktur. Burada önerdiğimiz miktarda tüketirseniz herhangi bir sorun yaşamayacaksınız.
Kaynak : https://hisleraynasi.net
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar