YIKANAN BULAŞIKLARDA Kİ SU LEKELERİ NASIL TEMİZLENİR ? MEĞER ÇOK KOLAYMIŞ.. - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

12 Ağustos 2019 Pazartesi

YIKANAN BULAŞIKLARDA Kİ SU LEKELERİ NASIL TEMİZLENİR ? MEĞER ÇOK KOLAYMIŞ..

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
YIKANAN BULAŞIKLARDA Kİ SU LEKELERİ NASIL TEMİZLENİR ? MEĞER ÇOK KOLAYMIŞ..
Temiz ve göz kamaştıran bardaklar, her zaman parlak çatal, kaşık ve bıçaklar, yemek masalarının en gurur verici detaylarıdır. Bunun için büyük özen gösteren kadınlar kimi zaman bulaşıklarda oluşan lekeler nedeni ile zor zamanlar geçirir. Bulaşıklarda ortaya çıkan su lekeleri için farklı çözüm yolları bulunur. Bu çözüm yollarından birini denemeden önce lekelerin nedeninin doğru saptanması ve nedene uygun çözüm yollarının uygulanması gerekir.
Bulaşıklarda oluşan su lekelerini önlemek için aşağıdaki maddeler denenebilir. Bulaşık makinelerinde yıkanan bulaşıklarda oluşan lekeler, makinenin performansından kaynaklanabilir. Bu tür durumda makinede kullanılan deterjanın kalitesine, makinenin düzenli olarak bakımının yapılmasına ve filtresinin rutin olarak temizlenmesine dikkat etmek gerekir. Bulaşık makinelerinde kullanılan deterjanlar, leke oluşumunu önlemede son derece etkilidir. Deterjan seçiminde başkalarının tavsiyesinden çok kişinin kendisi sıra ile çok sayıda deterjan denemeli ve sonucuna göre seçimini yapmalıdır.





Makinede kullanılan tuz lekelerde etkilidir. İçme suyunda bulunan kirecin etkisini azaltmak için makinede kaliteli ve yeterli miktarda makine tuzu kullanılmalı. Bulaşık lekeleri için etkili olan bir diğer çözüm yöntemi ise makine parlatıcısı kullanılmasıdır. Bu neredeyse lekeler için en etkili yöntemdir. Bulaşık makinesinin parlatıcı kısmına düzenli olarak eklenen kaliteli bulaşık parlatıcısı lekelerin oluşumunu engeller. Ancak bu kimyasal malzemelerin kaliteli ve insan sağlığına zararsız olması gerekir. Bulaşıklarda oluşan lekelerin bir diğer nedeni de yanlış makine kullanımıdır. Bulaşıklar yıkandıktan sonra makine kurutma işlemini tamamlamadan kapağı açılmamalı, hatta kurutma işleminden sonra bile bir kaç dakika bekletilip öyle açılmalı.
Elde yıkanan bulaşıklarda oluşan su lekeleri için ise bulaşık suyunun içine sirke eklenebilir. Elde yıkama işleminden sonra bulaşıkların kuruması için konulan yer ile bulaşıkların arasında belirli bir mesafe olmalı. Sepet gibi delikli bulaşıklarda kurumaya bırakılan bulaşıklar, eğer zemin ile yapışık olursa özellikle bardaklarda buhardan dolayı lekelenmeler meydana gelebilir.
Bulaşıklarda su lekesinin önlenmesi için yukarıdaki maddelere dikkat etmek yeterlidir. Eğer bu maddelere rağmen hala su lekeleri devam ediyorsa başka bir nedenden dolayı su lekesi oluşuyor demektir. Bu durumda ilk olarak nedenin belirlenmesi, sonrasında bir çözüm yolu araştırılması gerekir.
Kaynak : www.ajansgunleri.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar