Evde Organik Nar Ekşisi Yapımı - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Eylül 2019 Pazar

Evde Organik Nar Ekşisi Yapımı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Evde Organik Nar Ekşisi Yapımı
Yemeklerimizin ve salatalarımızın vazgeçilmesi olan nar ekşisi nasıl yapılır, yaparken nelere dikkat etmek gerekir içeriğimizden bulabilirsiniz.
Nar ekşisi Türk yemeklerinde sıkça kullanılan soslardan biridir. Ekşimsi tadı nedeniyle salatalara sürekli kullanılan nar ekşisinin kalitelisini bulmak günümüzde neredeyse zor bir hale geldi.
Piyasada içerisinde katkı maddesi olan birden fazla nar ekşisi markası bulunmaktadır. En sağlıklısını tüketmek için en doğru seçim evde kendi nar ekşinizi yapmaktır. Yapımı oldukça kolay ve çok fazla masraflı olmayan nar ekşisinin detaylı bir şekilde nasıl yapıldığını, püf noktaları aşağıdan adım adım görebilirsiniz.
Nar Ekşisi Yapımı




Nar ekşisini yapmak için seçtiğiniz narların ekşi olmasına dikkat etmeniz gerekir. Aksi takdirde nar ekşisi istediğiniz ekşilikte olmayacaktır.
1 litrelik nar ekşisi için 10 kilogram nar gereklidir. Narların iri olması gerekmektedir.
Tüm narları iyice yıkayın. Daha sonra ise bıçakla kesip içerisindeki taneleri tek tek ayıklayın. Ayıklarken mutlaka zarlarını da ayıklayın ki nar ekşisinde acı bir tat oluşmasın.
Tüm narları temizledikten ve ayıkladıktan sonra suyunu sıkmanız gerekir. Suyunu sıkarken meyve sıkacağını veya robot kullanabilirsiniz. Bu şekilde suyunu sıkmak daha kolay olacaktır.


Geniş bir tencerede yaklaşık 3.5 – 4 saat boyunca orta ateşte kaynatın. Pişerken üzerinde oluşan köpükleri mutlaka alınız.
Kaynayana kadar ara ara karıştırmayı unutmayın.
İyice kaynayıp pekmez kıvamına geldiğinde altını kapatıp soğumaya bırakın. Soğuyunca ise kavanozlara koyup oda sıcaklığında serin yerde bekletin. Nar ekşiniz hazır afiyet olsun.
Kaynak : https://organikgunler.blogspot.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar