Kadınların Mutlaka Tüketmesi Gerekiyor - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

30 Eylül 2019 Pazartesi

Kadınların Mutlaka Tüketmesi Gerekiyor

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kadınların Mutlaka Tüketmesi Gerekiyor
Sağlıklı bir yaşam için sağlıklı besinler tüketmemiz gerekiyor. Özellikle kadınlar daha genç ve sağlıklı kalabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. İdeal kiloda olmak ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için süper besinlerden faydalanmamız gerekiyor. İşte antioksidan içeriği ile kadın sağlığını destekleyecek ve kadınların mutlaka tüketmesi gereken besinleri paylaştık.
Badem lif içeriği yüksek diğer besinler gibi prebiyotik bir kuru yemiştir. Huzursuz bağırsak sendromu, ishal gibi bağırsak problemlerini hafifletir. Aynı zamanda kalsiyum emilimini artırır. E vitamini içeriği yüksektir, yaşlanma etkilerini azaltarak daha sağlıklı bir cilt yapısına sahip olmanıza yardımcı olur.
Lahana
Yalnızca kanser üzerinde yararlı etki göstermekle kalmaz, aynı zamanda kalp sağlığını da korur. Yapılan bir çalışmada 12 hafta boyunca her gün yarım su bardağı lahana tüketen kişilerde iyi kolesterolün %27 oranında arttığı ve damarlarda tıkanıklığa sebep olan kötü kolesterolün zaldığı görülmüştür.
Sardalya
Sardalya omega-3, D vitamini ve kalsiyumun çok iyi bir kaynağıdır. Ayrıca güçlü bir antioksidan olan ve vücudun detoks sistemini çalıştıran selenyumdan zengindir. Özellikle menapoz sonrası dönemde görülebilen osteoporoz riskini azaltmak ve antioksidan alımını artırmak için sardalyayı beslenmenize mutlaka katın.
Yaban mersini





Antosiyanidinler yaban mersinine rengini veren antioksidan bileşiklerdir. Çeşitli araştırmalarda bu bileşiklerin kalp hastalıkları, diyabet ve artrit riskini azalttığı ve bilişsel sağlığı koruyarak anti inflamatuar etki gösterdikleri görülmüştür. Bu meyveyi yıl boyu taze, kurutulmuş veya dondurulmuş olarak saklayabilirsiniz.
Brokoli
Brokoli, karnabahar ve Brüksel lahanası gibi turpgil ailesine ait sebzelerde bulunan “sülforafan” bileşiği kansere karşı koruyucu etki gösterir. Çin’de yapılan bir araştırmada bu bileşiğin meme kanserinin yayılmasını yavaşlattığı gösterilmiştir.

Kinoa
Kinoa vücudumuzda üretilemeyen ve dışarıdan almamız gereken proteinlerin yapıtaşı olan amino asitleri içerir. Bu aminoasitler doku, organ, kas ve tendonlarımızın yapımında görevlidir. Lif, antioksidan, demir, kalsiyumdan zengindir. Hamilelik veya emzirme dönemi gibi protein ihtiyacınızın arttığı durumlarda tercih edilebilir. Magnezyum içeriği ile migren ağrılarını azaltıcı etki gösterir. Lif içeriği ile ise sizi tok tutar ve zayıflamanızı destekler.
Siyah fasulye
Folat, magnezyum ve demirin iyi bir kaynağıdır. Hem karbonhidrat hem de bitkisel protein yönünden zengindir. Düzenli olarak tüketildiğinde yapısındaki çözünür lif sayesinde kan şekerini düzenler böylece zayıflamanıza yardımcı olur. Özellikle diğer kurubaklagillere oranla 3 kat daha fazla omega-3 yağ asidine sahiptir ve koyu rengi veren flavonoidler ise kansere karşı sizi korur. Hamilelik dönemi tüketimi omega-3 yağ asitleri ile bebeğinizin beyin gelişimini destekler.
Pancar
Yapılan bir araştırmada 1 su bardağı pancar suyunun hipertansiyonu düşürmede hızlı bir etkisi olduğu görülmüştür. Ayrıca pancarın içeriğindeki antioksidan fitokimyasallar dediğimiz bileşenler sizi kansere karşı korur, inflamasyonu (iltihabı) önler. Potasyum ve folat içeriği yüksek bir sebzedir
Zerdeçal
Kurkumin, zerdeçala altın rengi veren renk pigmentidir. Dünyanın çeşitli bölgelerinde enfeksiyonları tedavi etmek ve yara iyileşmesini hızlandırmak için kullanılmaktadır. Yapılan çalışmalarda bu bileşiğin inflamasyon, sindirim problemleri, artrit ve Alzeimer gibi rahatsızlıkların tedavisinde yararlı etkileri olduğu görülmüştür. Ayrıca kansere karşı koruyuculuğu da kanıtlanmıştır. Karabiber ile birlikte tüketildiğinde etkisini daha iyi göstermektedir.
Kaynak : https://www.bilgidoktoru.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar