Kışlık Taze Fasulye Konservesi - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

4 Eylül 2019 Çarşamba

Kışlık Taze Fasulye Konservesi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kışlık Taze Fasulye Konservesi
Kaynattıktan sonra tekrardan kapaklarını kontorol edin kaynarken hava yapmış olabilir tekrardan iyice sıkın..
* 3 kilo taze fasulye
* 5 kilo domates
* 3 yemek kaşığı zeytin yagi
* yarım yemek kaşığı tuz
* 1 su bardağı su
(Kışlık Taze Fasulye Konservesi Tarifi'nin Yapılışı  )
 Özellikle çalışan kadınlar için konserve candır 😊 Yaz lezzetini kışın da pratik bir şekilde yaşamak isteyenler buyursunlar tarife 😃 👇
🎀 Ön hazırlık olarak kavanoz ve kapaklar sterilize edilir, sıcak suyla iyice temizlenerek kurulanır ve kenara alınır.
🎀 Öncelikle taze fasulyeler güzelce yıkanır kılçık ve saplarından ayıklanarak büyüklüklerine göre ikiye veya üçe kırılır.
Geniş bir tencereye alınarak





Üzerlerine güzelce yıkadıgımız domatesleri 4 de bölüp kabuğunu soymadan rondodan geçiriyoruz tenceremize koyduğumuz taze fasulyenin üzerine domatesleri  ilave edilir. 3 yemek kaşığı zeytin yağı yarim yemek kaşığı tuz 1 su bardağı su ilave ederek karıştırılır..Kapak kapatılarak domatesler de suyunu salıp hafif yumuşayınca rengi döndüğünde  altı kapatılır  Bir iki tur karıştırılır.
Kavanozlar ve kapaklar ocağa yakın bir yere alınır. Ocağın altı kapatılmadan (soğumasına izin vermemek için) büyük bir kepçe ile kavanozlara hızlıca doldurulur.
Her bir kavanoz doldurulduktan sonra etrafı kurulanır ve beklemeden kapağı sıkıca kapatılır. Ters çevrilir.  Büyük bir tencereye kapaklarını iki parmak geçicek şekilde su konur kavanozlarin agzı ters şekilde 20 dakika kaynatılır sonra temiz bir havluyla iyice kurulanır ağiz kısmı aşagı gelcek şekilde.. Ertesi güne kadar yerinden kaldırılmaz.
Kavanozlar çevrildiğinde kapağın içe doğru çökmüş olması gerekir. Aksi durumda konserve tutmamış demektir. Tutmayan kavanozları bekletmeden tüketmek gerekir. Yapacakların şimdiden ellerine saglik😉😉sağlıkla kalın..Tarif sahibi Nil'in Mutfağı teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar