Muzu Kaynatıp Suyunu İçin Bakın Ne Olacak! - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

22 Eylül 2019 Pazar

Muzu Kaynatıp Suyunu İçin Bakın Ne Olacak!

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Muzu Kaynatıp Suyunu İçin Bakın Ne Olacak!
Muzu kaynatın ve suyunu için bakın nasıl faydaları varmış.Özellikle uykusuzluk sorunu yaşayanlar ve geceleri uyumakta zorluk yaşayanlar için tavsiye edilmekte. Gece olur ve yarın erken uyanmanız gerekmektedir fakat bir türlü uyuyamazsınız ya, bunun için kimyasal ilaçlara başvurmadan önce doğal yöntemleri denemekte fayda var.
Sinir bozucu uyku problemine karşı kaynamış muz tarifini mutlaka deneyin.Siz de evinizde bulunan bu 4 basit malzeme ile uyku sorununuzu azaltacak doğal bu yöntemi uygulayabilirsiniz.
İşte İhtiyacınız olanlar o malzemeler,1- Bir tencere 2- Bir muz 3- Toz tarçın 4- Biraz su
Öncelikle tencerenizde suyu kaynatın, ardından da muzun uçlarını kesin ve kabuklarıyla birlikte tencereye koyun. Bu kaynama işleminin 10 dakika kadar sürmesini bekleyin. 10 dakika içerisinde muz iyice demlenmelidir. Sonra demlenmiş muzu süzmelisiniz, tenceredeki suyu süzün. Burada eğer isterseniz bir tutam tarçın da ekleyebilirsiniz.Bu karışım çayını içtikten sonra uyku probleminizde azalma olacağı belirtiliyor. Eğer peki muz ne olacak diye merak ediyorsanız, kabukları soyulmuş muz ile bir tatlı hazırlayabilirsiniz.





Peki onu nasıl yapacağım diye düşünüyorsanız işte tarifi. Muz, özellikle kabuklarında iyi miktarda magnezyum ve potasyum bulunmaktadır, bu maddeler bakımından oldukça zengin bir meyvedir.Magnezyum uyku bozukluklarının tedavisinde çok etkili bir maddedir.  Uyku problemi yaşayanlar için magnezyum tavsiye edilmektedir. Ayrıca Potasyum ile birleştiğinde  kasların gevşemesini sağlar ve bu da uyku için gerçekten iyi bir yardımcı görevi görmektedir. Bu karşıma muhteşem karışım deniyor.
Peki dikkat etmeniz gerekenler nelerdir.Bu karışımı hazırlarken mutlaka organik muz kullanmalısınız, eğer organik muza erişiminiz sıkıntılı ise muzu sıcak suda kaynatmadan önce mutlaka çok iyi bir şekilde yıkadığınızdan emin olmalısınız.Her besinin organiğini tercih etmeniz en önemli sağlık kriteridir. Organik olmayan besinlerin ne tür zararlar verdiklerini tespit etmek bile çok zordur. Sağlıcakla kalın
Paylaşmayı unutmayın.
Kaynak : mevlanadansozler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar