Yoğurt Suyunun Faydaları - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Eylül 2019 Pazar

Yoğurt Suyunun Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Yoğurt Suyunun Faydaları
Yoğurt suyu çok faydalıdır. Çünkü yoğurdun içerisinde bulunan tüm mineral, vitamin ve proteinleri ve aminoasitleri bünyesinde barındırır.
– Yoğurt suyu; kemik, diş ve saç gelişimi için çok faydalı olduğundan çocuklarımız için de eşsiz bir besin kaynağıdır. Günün hemen hemen her saatinde tüketilebilir. Ayrıca yaşlılarda kemik erimesini engellemede çok önemli rolü vardır.
– Yapılan araştırmalara göre yoğurt suyunun içinde bulunan bakteriler anti-kanserojen etkisi özelliğiyle kanser hastalıkları daha başlamadan engellemekte ve vücutta kötü huylu tümörlerin gelişimi yoğurt suyunda bulunan probiyotikler sayesinde önlenebilmektedir.
– Yoğurt suyu böbrek taşını düşürmek amacıyla da kullanılabilen bir besindir. Böbrek kumları ve böbreklerde taş sorunu olanların ufak çaptaki kum ve taşları düşürebilmeleri için yoğurt suyu içmeleri tavsiye edilir. Yoğurdun sarı suyunun yararları arasında böbrekleri temizleyici etkisi de bulunur.
– Zayıflamak amacıyla diyet yapanların vücutlarında vitamin ve minerallerde kayıplar yaşanır. Diyet yapanların kesinlikle vitamin ve mineral deposu olan yoğurt suyunun tüketmeleri önemle tavsiye edilir..





Yoğurt suyu tiroit bezlerinin çalışmasına ve guatr hastalığının önlenmesine yardımcı olur. Kısacası yoğurt suyu guatrı hastalığına ve tiroide iyi gelen besinler arasında ön sıralarda yerini alır.
– Yoğurt suyu hazımsızlığa ve mide hastalıklarına da iyi gelir.
– Kolesterolü dengelemede yardımcı olan yoğurt suyu vücutta zararlı toksinlerin atılmasında da önemli rol oynar.
– Bedenimizin metabolizma hızını yavaşlatmadan koruyabilmek için yoğurt suyundan mümkün olduğunca fazla faydalanmak ve yoğurt suyu içmekte fayda vardır.
– Yoğurt suyunun diyabet hastalarında şeker düşürücü faydasını da gözardı etmemek gerekir.
– Vücudun sağlığı ve gelişimi için bu derece önemli olan yoğurt suyu, cilt güzelliği ve cildin beslenmesi için de önerilir. Cilt kırışıklıkları, lekeler ve sivilcelere karşı doğal bir tedavi yöntemi olarak kullanılabilir, cildi gençleştirir ve güzelleştirir. Ciltte sonradan oluşan izler ve lekeler için 1 ay kullanıldığında lekelerde ciddi azalma olur.
Kaynak : https://organikgunler.blogspot.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar