Açma Kete - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Ekim 2019 Perşembe

Açma Kete

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Açma Kete
MALZEMELER:
1 kilo ilik süt
1 su bardağı sıvıyağ
42 gram yas maya(bir küp)
1 yemek kaşığı şeker
1yemek kaşığı tuz
Yeterince un ( 1,5 kilo un kullandim ben)
Sürmek icin:
100 gram tereyagi
2 -3 kaşık tahin
Ic harci icin:
2 yemek kasigi tereyagi
Yarim cay bardagi sivi yag
2 su bardagi un
( istenirse 1 cay bardagida dövülmüs ceviz)
Tuz
Ayrica üzerine sürmek icin yumurta sarisi
Yapilisi:Hamurunu hazirlamak icin ilik sut,maya ve seker yogurma kabina alinir ve burada iyice karistirilip 10 dakika beklenir köpüklenmeye baslayinca üzerine siviyag,un ve tuz eklenerek kulak memesi yumusakliginda ele yapismayan bir hamur yogrulur(hamuru iyice yogurmak sart ) üzeri kapatilip ilik bir ortamda 20 dakika mayalanmasi beklenir.





Hamur mayalanirken ic harci hazirlanir bunun icin tavaya tereyagi ve siviyag konularak eritilir uzerine un ve tuz eklenerek unun kokusu cikana dek kavrulur ve sogumaya burakilir.
Mayalanan hamur 6 esit bezeye ayrilir herbir beze un yardimi ile acilabildigi kadar acilir üzerine etilmis tereyagi ile tahini karistirilip gezdirilir ve elle her yerine gelecek sekilde sürülür ve zarf sekkinde karsilikli uclari birbirinin uzerine kapatilir ardindan buzdolabinda 10 dakika dinlendirilir.
Dinlenen beze masa uzerine alinir ve serce parmagi kalinliginda acilir ardindan 9 kare parca kesilir izerlerine 1 er yemek kasigi ic harctan konup yine zarf seklinde kapatilir ve ters cevrilip tepsiye aralikli dizilir uzerleri hafif yassilanir,kalan tum bezelerde ayni sekilde yapilir ve 15 dakika tepsi mayasi gelmesi beklenir ardindan üzerine yukurta sarisi sürülür ve catalla sekil verilip önceden isitilmis firinda 200 derecede üzeri kizarana dek pisirilir... .@lezizsofralar/
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar