Göğüs Kanserinin Belirti, Tanı ve Tedavisi - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

9 Ekim 2019 Çarşamba

Göğüs Kanserinin Belirti, Tanı ve Tedavisi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Göğüs Kanserinin Belirti, Tanı ve Tedavisi
Kanser ne yazık ki kesin bir çözümü bulunmasa bile erken teşhis ve tedavi ile kontrol altına alınabiliyor. Özellikle son yirmi yıl içerisinde kanser hastalığı iyice yayılmış ve her sekiz kadından birinin yüksek risk grubuna dahil olduğu belirlenmiştir. 30’lu yaşlarına varmak üzereyken kadınların düzenli olarak taramalardan geçmeleri gerekmektedir.
Bu konuda genetik çok önemli! Birinci derece akrabalarınızda meme kanseri varsa ya da atalarınızda bu durumla karşılaşılmışsa aksatmadan doktora gitmelisiniz. Kanserden kaçınmak için düzenli spor yapmalı, sağlıklı beslenmeli, stresle başa çıkma yöntemlerini geliştirmelisiniz. Kanser hücrelerinin oldukça hızlı çoğalabildiği bir gerçek. Ortaya çıktığı organı sardıktan sonra tüm vücuda atması da muhtemel. Meme kanseri, direkt olarak süt bezleri ve kanallarında ortaya çıkıp ardından memeye yayılır. Gelişme ve yerleşme süreci oldukça yavaş olan meme kanserinin fark edilmesi de güçtür.





Belirtileri Koltuk altınızdaki lenf bezlerinde ya da memede oluşan sert yapılar Meme görüntüsünün değişmesi ve ağrı Memede yara oluşması, morarma, iltihap akması ya da kızarma Aniden ortaya çıkan kızarıklıkları ve yaraları ciddiye almanız gerekir.
Eğer sigara kullanıyorsanız ve bunun yanında alkol tüketiminiz fazla ise meme kanseri riskiniz artar. Gelişim döneminizde radyoterapi gördüyseniz ya da regl döngünüz düzensiz ise kesinlikle ihmal etmemelisiniz.
Tedavi yöntemleri Ameliyat Işın tedavisi Hormon tedavisi Kemoterapi Meme kanserinde de diğer kanser çeşitlerinde olduğu gibi erken teşhis çok önemlidir. Ufak farklılıkları asla ihmal etmemeli ve düzenli olarak doktor kontrolüne gitmelisiniz.
Kaynak : https://www.hashaberler.xyz
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar