İbrahim Saraçoğlu Kolesterol Düşürme - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

4 Ekim 2019 Cuma

İbrahim Saraçoğlu Kolesterol Düşürme

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
İbrahim Saraçoğlu Kolesterol Düşürme
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tavsiyeleri ile derlediğimiz kolesterol düşürücü etkiye sahip bu besinler sayesinde doğal yöntemlerle kolesterolü düşürmek mümkün..
Kolesterol Nedir, Tanımı: Bir yağ türüdür. Daha çok hayvansal kaynaklı besinlerde ve hücrelerde bulunan mum yapısında yağa benzeyen maddelerdir. Yüksek kolesterol kötü kolesterolün kanda birikmesiyle oluşur. Kanda kolesterolün yüksek olması kalp krizi, felç, damar tıkanması ve böbrek yetmezliği gibi hastalıkların oluşma riskini artırır.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu hocamız kolesterolü düşürücübesinleri bizler için sıralamış. Yüksek olan kişilerin bu besinleri tüketerek doğal yöntemlerle düşürebilir, daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilirler. İşte o besinler:
Kolesterol Düşürücü Doğal Besin ve Bitkiler (İbrahim Saraçoğlu Önerileridir)
Yulaf Kepeği ( Tam bir kolesterol savar olarak adlandırılır.)
Elma





Ceviz, badem, fındık.
Sarımsak
Soya
Balık
Greyfurt
Ahududu
Havuç
Bakliyatlar özellikle kuru fasulye
Zeytinyağı
Üzüm
Yeşil ve siyah çay
Domates
Soğan
Karpuz
Keten Tohumu
Yulaf Tam Bir Kolesterol Savar
En çok etkisi olan besinlerden biri yulaf kepeğidir. Yulafın zararlı kolesterolü azaltıcı etkisi vardır. Bunun yanında faydalı kolesterolde hiç bir değişiklik yapmaz. Ayrıca yulaf kepeğinin kan şekerini düzenleyici ve kilo kontrolü sağlayıcı özellikleri de vardır. Yulafı yağsız süt veya yoğurt ile birlikte tükete bilirsiniz.
Ceviz, Badem, Fındık Üçlüsü Kolesterol Düşürmede Oldukça Etkili
Ceviz fındık ve badem üçlüsü doğmamış yağ içermesi sebebiyle zeytinyağına benzer özellikler gösterir. Aynı zamanda ceviz omega-3 içermesiyle önemli bir kalp dostudur. Gün içinde tüketeceğiniz 100 gram badem veya 50-60 gram ceviz kolesterolü %15-20 oranında düşürmektedir. Eğer kilo probleminiz var ise bu 3 kuru yemişi kontrollü bir şekilde tüketmenizi tavsiye ederiz. Kilo problemi olanlar güne 2-3 adet ceviz veya fındık tüketerek başlayabilirler.
Keten Tohumu Kolesterolü Düşürür mü?
Keten tohumu yüksek bir omega-3 kaynağıdır. Bu sebeple tıpkı yulaf kepeği gibi kolesterol savar olarak adlandırılmaktadır. Keten tohumunun enerji miktarı çok yüksektir. Fazla tüketiminde faz ve ishal oluşumuna sebep olabilmektedir. Gün içinde 1-2 yemek kaşığı yemeniz yeterli olacaktır.
Elmanın Kolesterol Düşürücü Özelliği:
Gün içinde tüketeceğiniz 3 adet elma kolesterolü %5 oranında azaltmaktadır. Ayrıca elmanın içinde bulunan bir takım maddeler kolesterolün oksidsasyonunu azaltır ve damar zararını azaltıcı etki gösterir. Gün içinde öğünlerinize 2-3 adet elma eklemek kolesterolü düşürmek amacıyla çok etkili olacaktır.
Sarımsak Her Derde Deva
Sarımsak da düşürücü özelliktedir. Kanı sulandırarak damar sertliğini de engeller. Sarımsak zararlı kolesterolü düşürürken faydalı kolesterolü de yükseltici özelliğe sahiptir. Ayrıca yüksek bir antioksidan kaynağıdır. Sarımsağın çiğ veya pişmiş olması doğranması veya bütün olarak tüketilmesi arasında hiç bir fark yoktur.
Her türlü sarımsağı rahatlıkla tüketebilirsiniz. Fazla tüketiminde şişkinlik, yanma ve ağrı gibi sindirim sorunları ortaya çıkabilmektedir.
Kaynak : https://www.organikgunler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar