Karın Şişkinliğiniz Var İse Bu Yazıyı Okumalısınız - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

7 Ekim 2019 Pazartesi

Karın Şişkinliğiniz Var İse Bu Yazıyı Okumalısınız

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Karın Şişkinliğiniz Var İse Bu Yazıyı Okumalısınız
Nüfusun % 10 ila% 30’u şişkinlikten muzdariptir. Hazımsızlık, menstrüasyon , kabızlık ve gıda alerjileri en yaygın nedenlerdir ve genellikle geçicidir. Ancak, eğer kronikleşirse, daha kötü bir şeyin işareti olabilir.
Bu Şifalı Tarifler makalesi dikkatinizi şişkin hissetmenize neden olabilecek 6 endişe verici soruna çekmek istiyor. Eğer şişkinlik kronikleşirse, doktora gitmenizi ve kendi başınıza herhangi bir tedaviye başlamamanızı tavsiye ederiz.
1. İdrar yolu enfeksiyonu
Bir idrar yolu enfeksiyonu (İYE) sık sık banyoya girme ihtiyacı hissetmenize neden olabilir. Bazen kişinin banyodan hemen sonra tekrar kullanması gerektiğini hissetmesine bile neden olabilir. İnsana karnında baskı, ağrı veya şişkinlik hissedebilir. Ayrıca ateş, titreme, bulantı ve kusma da olabilir.
Şişkinliğe ayrıca ciddi böbrek enfeksiyonları neden olabilir .
2. Karaciğer hastalığı
Alkol kullanımı , hepatit C veya kanserin neden olabileceği karaciğer hastalığı, sıvı birikmesine ve şişkinliğe neden olabilir. Eğer şişkinlik karaciğerdeki bir sorundan kaynaklanıyorsa, yorgunluk hissedebilir, kolayca morarabilir veya sarılık gelişebilir . Bu durumda derhal bir doktora başvurmanız gerekir.





3. İnflamatuar bağırsak hastalığı
İnflamatuar barsak hastalığı (IBD), esas olarak kolonu ve ince bağırsağı etkileyen enflamatuar bir durumdur. Bu ishal, karın ağrısı ve hatta şişkinliğe neden olabilir.
Araştırmalar, Crohn hastalığı olan kişilerin laktoz intoleransı olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu göstermiştir . Laktoz intoleransı, gaz oluşumuna neden olarak şişmeye neden olabilir.



4. Divertikülit
Divertikülit , bağırsakların duvarları boyunca gelişen divertikül adı verilen küçük keselerin iltihabıdır. Semptomları, alt karın ağrısının aniden başladığını içerir. In Asia, ağrı sağ tarafta genellikle iken Kuzey Amerika ve Avrupa’da, bu sol alt tarafında .
Diğer belirtiler arasında bulantı , ishal , kabızlık ve şişkinlik sayılabilir .



5. Kanser
Karın bölgesinde pankreas, mide, kolon, rahim ve yumurtalık gibi organlar bulunur . Kanser bu organlardan birinde gelişirse açıklanamayan şişkinliğe yol açabilir. Bu nedenle, sürekli şişkinlik ve karnınızın boyutunda ani bir artış olduğunu fark ederseniz, gelen ve giden şişkinlik, bu bir kanser işareti olabilir.



6. Ruh sağlığı
Bir kişi kronik stres altındayken, kortizol gibi hormonlar öncelik alabilir. Bu tür durumlarda, sindirim hormonları, hazımsızlığa yol açabilecek ve kişinin şişkinlik hissetmesine yol açabilecek kadar bol miktarda üretilmez.
Eğer şişkin hissediyorsanız, genellikle ne yaparsınız? Sık sık oluyor mu?
Kaynak : https://sifalitarifler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar