Patates Maskesi İle Cilt Bakım Maskesi Tarifleri - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

19 Ekim 2019 Cumartesi

Patates Maskesi İle Cilt Bakım Maskesi Tarifleri

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Patates Maskesi İle Cilt Bakım Maskesi Tarifleri Patates Cildi Beyazlatırmı?
Patates içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde cilde çok faydalı bir besindir. Bu makalemizde patatesin ve patates suyunun cilde faydaları hakkında bilgiler vereceğiz, Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya tarafından verilen patates yüz maskesi tariflerini de bu yazımızda okuyabilirsiniz. Patates maskesi yapanlar bu maskeden çok fayda gördüklerini bildiriyorlar.
Patatesin Ve Patatesin Cilde Faydaları
Patatesin ve patates suyunun cildi nemlendirme özelliği vardır. Kuru ve hassas cilde sahip olanlar basit bir patates maskesiyle cildi doğal olarak nemlendirebilirler.
Patates ve patates suyu göz altındaki morlukları, şişlikleri geçirip genç ve güzel görünmenizi sağlar.
Patates ve patates suyu doğal peeling maddesidir, cildi ölü derilerden arındırır.
Patates içeriğindeki amino asitler sayesinde ciltteki lekeleri yok etmeye yardımcı olur.
Antioksidan özelliği sayesinde ciltteki yara ve kızarıklıkların daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur.
Patatesin suyunun cilt sağlığı üzerine en büyük faydası ciltteki lekeleri ve sivilceleri yok etmesidir.
Patates suyu antibakteriyel bir besindir bu özelliği sayesinde sivilceleri ve akneleri geçirir, siyah nokta oluşumunu önler.
Patates suyu gözenekleri sıkılaştırarak cildi dinlendirir ve cilde daha dinç bir görüntü katar.
Patates suyu cilde sürüldüğünde cilt yorgunluğunu alır ve şişlikleri indirir.
Patates suyu doğal bir renk açıcıdır. Kararmış koyulaşmış cildi beyazlatır. Cilt rengini beyazlatan patates suyunun içine biraz limon suyu veya salatalık suyu eklenerek cilde sürülür. Bir süre sonra cilt tonunun açıldığı görülecektir.
Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’dan Patates Ve Patates Suyu İle Cilt Maskesi Tarifleri



İşte Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya'dan patates ve patates suyu ile yapabileceğiniz cilt maskesi tarifleri;
Birer tatlı kaşığı şap tozu, kırmızı üzüm sirkesi ve maden suyunu karıştırın. Bu karışımı, pamuk yardımıyla sivilceli bölgelerinize yayın. Ardından yarım patatesin suyunu çıkarın. Bu suyu sivilcelerinize sürüp, sabaha kadar bekletin. Bu formülü her gün uygulayın.
Patatesle yapabileceğiniz diğer tarifim ise; Bir adet patatesi ince ince dilimleyin. Bu dilimleri elma sirkesine batırıp yüzünüze yerleştirin. 30 dakika böyle bekleyin. Ardından antibiyotikli krem sürün. Bu formülü her gün uygulayın. Verdiğim bu 2 tariften dilediğinizi uygulayabilirsiniz.
Bir adet patatesi rendeleyip suyunu sıkın. Bu suyun içine bir tatlı kaşığı bal katın. Her akşam yatmadan önce bu karışımı sivilcelerinize sürün. Yıkamadan yatın. Formülden haftada beş kez yararlanın. Verdiğim bu 3 tariften dilediğinizi uygulayabilirsiniz.





Güzellik Uzmanlarından Siyah Noktaları Geçiren Patates Maskesi Tarifi
Siyah noktaların kolayca temizlenmesi için patates doğal bir çözümdür. Bu yöntemi düzenli uygulayarak siyah noktalardan kurtulmanız mümkün. 1 adet küçük boy çiğ patatesi blendırdan geçirerek püre haline getirin. Nazik ve dairesel hareketlerle masaj yaparak yüzünüze uygulayın. 5 dakika bekledikten sonra nazik bir Ilık su ile yıkayarak durulayın.
Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’dan Göz Altındaki Morlukları Ve Şişliğini Geçiren Patates

Maskesi
Şayet göz altlarınızda morluklar veya koyu renk halkalar varsa, bir patatesi rendeleyip gazlı bezin arasında 30 dakika boyunca bekletin. Her akşam bu rendeden bir tatlı kaşığı alıp eşit miktarda limon suyu ve tatlı badem yağıyla karıştırın. Ardından da göz altlarınıza sürün. Sizi rahatsız eden mor halkalar, birkaç uygulamadan sonra hafiflemeye ve yok olmaya başlayacaktır.
Güzellik Uzmanlarından Kuru Cildi Nemlendiren Patates Maskesi Tarifi
Kuru bir cilde sahipseniz, patates size birkaç dakika içinde pürüzsüz ve yumuşak bir cilt kazandırmaya yardımcı olabilir. 1 tatlı kaşığı lor ile rendelenmiş yarım adet küçük boy patatesi karıştırın. Hazırladığınız karışımı nazik hareketlerle yüzünüze uygulayın. 20 dakikalık bekleme süresinin sonunda ılık su ile durulayın.
Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’dan Sarkmış Göğüsleri Toparlayan Patates Maskesi Tarifi
Sual: Emzirme döneminde sarkan göğüslerimin toparlanmasını sağlamak için ne yapabilirim?
CEVAP
Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: (2 adet patatesi rendeleyip, 1 yumurtanın akıyla karıştırın. Bu karışımı bir tülbente koyup, iç çamaşırınızın içine yerleştirin. 5-6 saat bu şekilde kalın. Bu formülü haftada 3 kez uygulayın. 7-8 uygulamada göğüsleriniz dirilik kazanacaktır.)
Sual: Bir süredir diyet yapıyorum. Kilo verirken göğüslerim sarktı. Bir an önce sıkılaşmaları için ne yapabilirim?
CEVAP
Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: (2 adet büyük patatesi blender’dan geçirerek sularını çıkarın. Her gece yatmadan önce bu suyu masaj yaparak göğüslerinize yedirin. Bu uygulama göğüs bölgenizdeki derinin toparlanmasını ve kısa sürede sıkılaşmasını sağlayacaktır.)
Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’dan Yağlı Ciltler İçin Patates Maskesi Tarifi
Yarımşar çay bardağı kara üzüm suyu, limon suyu ve patates suyunu karıştırın. Her akşam yatmadan önce temiz cildinize bu karışımı yayın. Bu karışım hem cildinizdeki renk bozukluklarını giderir, hem yağlanmayı önler hem de cildi sıkılaştırır.
Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’dan Güneş Lekelerini Yok Eden Patates Maskesi Tarifi
Sual: Yüzümde yazdan kalma güneş lekeleri var. Bunları yok etmek ve tertemiz bir cilde sahip olmak için ne yapabilirim?
CEVAP
Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: (Size cildinizin temizlenmesini sağlayacak hafif bir maske tarifi vereceğim. Bir adet orta boy patatesi rendeledikten sonra bir çay kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı süt ve alabildiği kadar yulaf unuyla karıştırın. Bu karışımı isterseniz direkt olarak cildinize sürün, isterseniz gazlı bir bezin arasına koyup cildinizde bekletin. 25 dakika bu şekilde kaldıktan sonra yüzünüzü yıkayın. Ayrıca kışın da güneşli havalarda dışarıya çıkarken koruma faktörlü krem kullanmayı unutmayın.)
https://www.mavikadin.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar