Suyu Her Derde Deva, Eskiler İlaç Niyetine Onu Kullanıyordu - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

7 Ekim 2019 Pazartesi

Suyu Her Derde Deva, Eskiler İlaç Niyetine Onu Kullanıyordu

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Suyu Her Derde Deva, Eskiler İlaç Niyetine Onu Kullanıyordu
Yüzyıllardır alternatif tıp tedavilerinde kullanılan karanfil, insan sağlığı için oldukça önemli. Günlük hayatımızda ağız kokusunu önlemek için tercih ettiğimiz bu bitkiyi düzenli olarak tüketirseniz neler olabileceğini biliyor musunuz? Öğrendiğiniz zaman şaşıracaksınız. Okumaya devam!
Restoranlarda yemeklerden sonra çoğunlukla ağız kokusunun bastırılması için kurutulmuş karanfil ikram edilir. Bunun dışında karanfil, sindirim sisteminizin daha rahat çalışması için etkendir. Karanfil, kozmetik ve ilaç sektöründe uzun yıllardır kullanılmaktadır. İçeriğinde bulunan antimikrobik ve antimutajenik bileşenler sayesinde hastalıklara karşı korur. Kurutulmuş küçük çubukları dışında karanfili yağ ve toz formunda da kullanabilirsiniz.
Düzenli Karanfil Suyu İçerseniz Ne Olur?
Hazım kolaylaşır
Ağız ve dil sağlığınız iyileşir
Vücudunuzu temizler
Karaciğeri korur
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Eklem ağrılarını giderir





Kronik baş ağrısına karşı iyi gelir
Karanfilin Faydaları Nelerdir?
Sindirim problemi yaşayan insanlar karanfil suyu sayesinde bu sorundan kurtulabilirler. İçeriğindeki antimikrobik bileşenler ağızdan başlayarak tüm sindirim sistemini temizler ve bakterilerin vücuttan idrar yolu ile atılmasını sağlar.
Birçok nedenden dolayı deforme olmuş karaciğerin korunması için kullanılabilir. Cildin yenilenmesi açısından da önemlidir.
İçeriğindeki öjenol, izoflavonlar, flavonlar ve hidro-alkollü ekstratlar sayesinde kemik sağlığına katkı sağlar. Bu maddeler kemik erimesinin önlenmesi açısından da önemlidir.
Beyaz kan hücrelerini arttırır ve böylelikle bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar. Ayrıca kansızlığa karşı da olumlu etki gösterir.
Yapılan deneylerin sonucunda karanfilin içerdiği anti-inflamatuar bileşeninin oldukça kısa bir süre içerisinde ağrıyı azalttığı gözlemlendi. Bu nedenle bitkisel uzmanlar da üst solunum yolu ve baş ağrısının geçmesi için karanfil suyunu önerir. Aynı zamanda karanfilin kaynadığı esnada oluşan buhara 10 dakika maruz kalarak baş ağrısını engelleyebilirsiniz.
Yapılan araştırmaların sonucunda ise akciğer kanserinin ilk evresinde karanfilin olumlu etkisi gözlemlenmiştir. Ayrıca kandaki şeker dengesini korur.
Karanfil suyu ayrıca cilt ve saç problemlerine karşın da kullanılır. Cildin yenilenmesini destekler ve yaşlanmayı önler.
Kaynak : mevlanadansozler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar