Suyunu için iltihabı kökünden söküp atıyor - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Ekim 2019 Perşembe

Suyunu için iltihabı kökünden söküp atıyor

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Suyunu için iltihabı kökünden söküp atıyor
Beslenme ve Perhiz Uzmanı Hazal Çatırtan Çobanoğlu özellikle narın suyunu sıkıp içmek yerine bir büyük narın yarısını harcamanın çok daha fazla fayda sağladığını belirtip, narın bilinmez verimlerini açıkladı.
Antioksidan zengini İçeriğindeki Punicalagin ve Punicic asit narın yüksek antioksidan etkinliğe sahip olmasını sağlıyor. Yapılan araştırmalar nar ve nar suyunun, yeşil çayın antioksidan etkinliğinin üç katına sahip olduğunu gösteriyor. Bu antioksidanlar stres, yanlış beslenme ve etraftaki negatif şartların bedenimizde yarattığı zararı önlemeye takviyeci oluyor
Anti-enflamatuar etkili Kronik enflamasyon kalp ve damar hastalıklarından Alzheimer’a, kanserden tip 2 diyabete dek bir hayli hastalığın lideri. Nar büyük miktarda punicalaginlerin antioksidan özellikleri sayesinde anti-enflamatuar tesir gösteriyor. Bedenimizdeki cerahati eksiltmek için kumpaslı nar tüketimi iyi bir seçenek.
Kansere karşı gözetici Narın içerisindeki antioksidan maddeler kanser hücrelerinin yaradılış sürecini yavaşlatabiliyor veya durdurabiliyor. Özellikle meme, sütun ve prostat kanseri yaradılışını temkine üzerine pozitif netice veren araştırmalar var.





Kan tazyikini düşürmeye takviyeci Nar ve nar suyu içeriğindeki polifenoller sayesinde enzim etkinliklerini tertip edip damarlarda genişleme ve tansiyonda düşme sağlayabiliyor. Kolesterol seviyelerini etkileyerek damarları ve kalbi gözetici tesir gösteriyor.
Hafıza dostu Beslenme ve Perhiz Uzmanı Hazal Çatırtan Çobanoğlu “California Üniversitesi’nde yapılan çalışmada 4 hafta süresince kumpaslı nar/nar suyu harcayan şahısların sözel-görsel hafıza vazifelerini daha iyi yaptıkları ve hafıza ile alakalı testlerde daha zaferli oldukları görülmüştür” diyor.Yaşlanma karşıtı İçeriğindeki antioksidanlar ve urolithin A adlı bileşen sayesinde bedenimiz adaleleri oluşabilecek zararlara karşı daha rahat gözetebiliyor. Doku zararı en aza iniyor. Bu da hem bedende hem ciltte ihtiyarlamayı geciktiriyor.
Üreme sisteminde pozitif etkili Oksidatif strese karşı gözetici tesiri sayesinde yumurta ve cenin gözetici tesiri olduğu düşünülüyor. Aynı zamanda erkeklerde sperm yoğunluğunu ve hareketliliğini de çoğaldırmaya takviyeci oluyor.Kilo gözetmede etkili Nar hem gözü hem karnı doyuran bir meyve. Yarım kase nar yalnızca 72 kalori. Bununla beraber 3.5 g perhiz lifi kapsıyor. Bu perhiz lifleri hem tokluk sağlıyor hem de bağırsak sıhhatimizi koruyor.Egzersiz için enerji kaynağı Beslenme ve Perhiz Uzmanı Hazal Çatırtan Çobanoğlu “Nar, perhizde natürel nitrat alımını sağlayan bir meyve. Nitratların kan tazyikini düşürebilme tesiri olduğu gibi enerji yapımını sağlayan mitokondrilerin aktifliğini de çoğaldırarak fiziksel performansı çoğaldırabildiği görülmüştür” diyor.
Kaynak : https://www.yemekev.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar