Verimleri bilimsel olarak ispatlanmış şifa meyvesi - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

9 Ekim 2019 Çarşamba

Verimleri bilimsel olarak ispatlanmış şifa meyvesi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Verimleri bilimsel olarak ispatlanmış şifa meyvesi
Daha çok Kayseri’nin Bünyan ilçesi ile etrafında yetişip “gilaburu” ismiyle öğrenilen nebatın verimleri bilimsel olarak ispatlandı. Türkiye’nin değişik bölgelerinde “gilabolu, giraboru, kirabolu, frenk üzümü” gibi muhtelif adlarla anılan gilaburu, içeriğindeki mineraller ve asit dolayısıyla “gençlik iksiri” olarak da anılıyor. İşte gilaburu öğrenmediğiniz verimleri…
Çoğunlukla Kayseri’nin Bünyan ilçesi ile etrafında yetişen ve “gilaburu” nebatı, böbrek taşı düşürme ve sızı kesici özelliğinin bilimsel olarak ispatlanmasıyla eczanelerde dayanak edici yiyecek olarak satılıyor. Özellikle böbrek taşı hastalarının yakından tanıdığı, Türkiye’nin değişik bölgelerinde “gilabolu, gilaboru, giraboru, kirabolu, frenk üzümü” gibi muhtelif adlarla anılan gilaburu, içeriğindeki mineraller ve asit dolayısıyla “gençlik iksiri” olarak da anılıyor. Üzüme benzeyen kırmızı meyvesi ve çalı biçiminde nebatıyla öğrenilen gilaburu, yöre milleti tarafına bir araya geliyor ve meyve suyu olarak harcanıyor. Ekim ayının ilk haftasında hasadı bitirilen gilaburu, salamura olması için şişelere doldurularak bekletiliyor. Kış aylarında meyvesi ezilen gilaburu tatlandırılarak meyve suyu biçiminde içiliyor.





Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, ilçeye has aromatik bir meyve olan gilaburunun tanıtımının yapılması doğrultusunda vazifeye geldikleri günden bu yana muhtelif çalışmalar yaptıklarını, üreticileri bilgilendirdiklerini, şişelenmesini ve kutu çayını hazırladıklarını belirtti. Coğrafi işaret için de müracaatta bulunduklarını anımsatan Gülcüoğlu, gilaburunun tıp otoriterilerinin de kabul ettiği bir hayli hastalığın rehabilitasyonunda kullanıldığını dile getirdi.
Farmakognozi bilimiyle uğraşan bir grup tahlilci, gilaburu meyvesinin tıptaki bereketine ait ciddi çalışmalar yapıyor. Bir Hayli hastalığa, özellikle böbrek taşına, önleyici anlamda kanser hastalığına, tansiyona verimi olduğu öğrenilen gilaburu, Amerika Birleşik Devletlerinde tablet biçiminde satılıyor.



Belediye olarak biz de bu meyvenin hak ettiği bedeli görmesi için zorunlu çalışmaları yapıyoruz. Ciddi bir arz var, Türkiye içinde olduğu gibi yurt dışından da arz alıyoruz.” Nebatın ulus arasındaki ananesel kullanımını bilimsel olarak araştırdıklarını anlatan İşcan, şöyle konuştu: “Biz ulusun arasında öğrenilen yararlarını bilimsel esaslara oturttuk. Böbrek taşı düşürmesi özelliğinin muayenehane evveli ve muayenehane çalışmaları yapıldı. Böbrek taşı düşürdüğü doğrulandı bu çalışmalarla. Sızı kesici tesiri de bilimsel deneylerle doğrulandı. Bu bilimsel çalışmalar ışığında mahsulü ticarileştirmek için Ankara Üniversitesi Teknopark’ı bünyesinde bir işletme kurduk. Evvel



kaptan yapım yaptık, daha sonra da endüstriyel yapım yaptık. Nebatın içindeki klorojenik asit üzerinden nebatsal ekstreyi standart hale getirdik.
Şu anda eczanelerde satılıyor. İlk 30 bin koliyi ürettik. Amerika Birleşik Devletlerindeki İlaç ve Yiyecek Dairesinin zorunluluklarına uyarak çiğ maddeyi Amerika Birleşik Devletlerine ihraç ettik geçen sene. Amerika Birleşik Devletlerinde ‘Gilaburu +PP’ ismiyle satılıyor. Kayseri’de yetişen bir nebat bugün Amerika Birleşik Devletleri raflarında. Tarım Bakanlığından onay alınmış dayanak edici yiyecek olarak satılıyor.”
Kaynak : https://www.hashaberler.xyz
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar