Kabızlık Nedir, Nasıl Giderilir? - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

15 Mart 2020 Pazar

Kabızlık Nedir, Nasıl Giderilir?

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kabızlık Nedir, Nasıl Giderilir?
Şehir insanının korkulu rüyalarından biri de kabızlıktır. Gerek düzensiz beslenme gerek bilinçsiz diyet gereksegünlük stres kabızlığı tetikleyen etmenlerdir. Su ve lifli besinlerin az tüketilmesi, kafeinli ve alkollü içkilerin fazla tüketilmesi bağırsakların çalışma ritmini bozar. Bu ritim bozukluğu da kabızlık olarak karşımıza çıkar. Yemeklerinize ekleyeceğiniz ufak takviyelerle, basit egzersizler ve küçük ayrıntılarla kabızlık illetine elveda diyebilirsiniz.
Bir çok hastalıkta olduğu gibi kabzlıkta da su dengesi çok önemlidir. Bağırsakların düzgün çalışması, dışkının kurumaması ve vücudun su kaynaklarını doğru kullanabilmesi için tükettiğimiz su miktarına her zaman özen göstermeliyiz.Günlük 2 litrenin altında bir su tüketimi bir çok hastalığınızın temel sebebi olabilir. Düzenli su tüketmeye başladığınızda faydalarını bir hafta içinde görmeniz mümkündür.



Kabızlık için tavsiye edilen besinlerden biri de pırasadır. Pırasa yemeğini sevip sevmemekle ilgili bir problemminiz olsa da pıras en etkili kabızlık önleyici besinlerdendir. Hem doğal hem de sağlıklı olması sebebiyle pırasayla barışmanız barışıksanız da ilişkilerinizi kuvvetlendirmeniz kabızlıkla savaşma konusunda önceliklerinizden olmalıdır.
Kurutulmuş meyveler de barındırdıkları lifler açısından bağırsakları çalıştırmaya yardımcı olur. Kuru üzüm, kuru kayısı gibi yiyecekler hem sizi zinde tutmaya yarayacak, hem diyetinize faydalı olacak hem de kabızlık gibi bir şikayeti hayatınızdan kaldıracaktır. Gün içinde kurutulmuş meyveleri tüketebileceğiniz vakitler kollayın. Yanınızda taşıyacağınız 5-6 kayısı kurusu gününüzü daha aktif geçirmenizi sağlar. Sabahları atıştıracağınız bir avuç üzüm kurusu da zihin fonksiyonlarınızı üst seviyede çalıştıracak enerjiyi size sağlayacaktır.



Sinameki bitkisi de kabızlıkla ilgili problemi olanların başvuracağı doğal ilaçlardan birisidir.Sinameki yaprağını kabızlık tedavisinde kullanabilirsiniz anca bu bitki dikkatli kullanılmalıdır. Fazla kullanıldığında müshil etkisi yapabilir ve fazla kullanımlarda bağırsakları tahriş edebilir.
Karın şişliği veya gaz birikmesi gibi durumlarda inanılmaz etki gösteren yoğurt-bal karışımı da bağırsaklarınızı rahatlatacak karışımlardandır. Bir kase yoğurda bir kaşık bal ekleyin ve gece yatmadan bu karışımı tüketin. Hem çok lezzetli bir deneyim sunacak, hem çok daha kaliteli bir uyku uyuyacak hem de karın ağrısı şikayetiniz uyanıncaya kadar hallolacaktır.

Egzersiz yapmayı ihmal etmeyin. Televizyon karşısına geçip aerobik yapmaya vaktiniz olmayabilir ancak gün içinde defalarca egzersiz alternatifi karşınıza çıkar. Yürümeyen merdivenleri kullanın örneğin. veya yürüyen merdivende de yürüyün. Hareketsiz kalmak kabızlığın gizli tetikleyicilerindendir.
Tuvaletiniz geldiğinde ertelemeyin. Gerek küçük gerek büyük tuvaletinizi tuttuğunuz veya ertelediğiniz takdirde vücudun doğal dengesi bozulabilir. Bu konuya özen gösterin. Gerekirse sabah işe gitmeden önce tuvalete bir uğrayın.
Kaynak: https://www.yemekev.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar