Uykusuzluk İçin Birebir - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

14 Mart 2020 Cumartesi

Uykusuzluk İçin Birebir

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Uykusuzluk İçin Birebir
Uykusuzlukla savaşan besinler
Uykunuz varken yatamıyorsanız, bu magnezyum yetersizliğinden kaynaklanabilir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Meltem Şeniz Toksoy’dan uykusuzluğa da iyi gelen magnezyumdan zengin gıdaları öğrendik.
Ispanak
100 gram başına 79 mg magnezyum kapsayan ıspanağı muhtemel olduğunca yemeklerinize dahil edin. Özellikle ham hali daha fazla magnezyum barındırır. Hamile ve emziren anneler için de çok iyi bir magnezyum kaynağıdır.
Kabak çekirdeği



Kabak çekirdeği, magnezyumun lezzetli ve besleyici bir kaynağıdır. 1 su kadehi kabak çekirdeği günlük magnezyum gereksiniminin %50’sini karşılar.
Çikolata
Herkesin yaşamına katmak istediği ancak diyetini bozma fobisiyle sakındığı çikolatanın özellikle bayanlarda menstrüasyon yarıyıllarının bırakılmaz krizi haline geldiğini; bu krizi kakao oranı %60 ve üzerinde olan bitter çikolatayla daha az kalori daha çok bereketle atlatabileceğinizi öğreniyor muydunuz?
Avokado



Her gıdayla karıştırıldığında tat olarak geçim sağlayabilen avokado, sağlıklı yağların muhteşem bir kaynağıdır. 100 gram başına 29 mg magnezyum kapsar.
Esmer pirinç
Bütün tahıllar, magnezyum muhtevası ile öğrenilirler; ancak az ölçüde tahıl mahsulü, kahverengi pirinç kadar sağlıklıdır. Her 100 gram başına 43 mg magnezyum kapsar. Glutensizdir, bu surattan gluten hassasiyetine sahip olanlar için bile iyi bir seçenek olabilir.
Kaynak : drsaglik.net
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar