Evdeki Böceklerden Etkili Biçim de Kurtulmanın Doğal Yolları - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Haziran 2020 Cumartesi

Evdeki Böceklerden Etkili Biçim de Kurtulmanın Doğal Yolları

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Evdeki Böceklerden Kurtulmanın Doğal Yolları
Evdeki Böceklerden Kurtulmanın Doğal Yolları. Hepimiz evimizi haşerelerden, böceklerden uzak tutmak istiyoruz, bunlardan kurtulmanın en basit yolu kimyasal böcek ilaçları kullanıp bir an önce sonuca gitmek ama bu ilaçlar sizin veya evcil hayvanlarınızın sağlığına zarar verebilir. Ayrıca bu kimyasal ilaçlar böcekleri direk öldürdüğü için işin hem vicdani boyutu, hemde ekolojik denge boyutundan bakınca sıkıntılı bir durum ortaya çıkıyor. Şimdi sizlere bu böceklerin evinizden uzak durmasını sağlayacak doğal ve pratik 7 basit yöntemden bahsedeceğiz…



1. Hamam Böcekleri
Hamam böcekleri sadece görüntü olarak rahatsızlık vericiliğin yanında aynı zamanda bir çok zararlı hastalıkları da evinizin içine taşıyabilir. Mağazalarda alabileceğiniz birçok ürün var ancak bunlar genellikle insan sağlığı için zararlı ve zehirli ürünlerdir.
Hamam böceklerinden kurtulmanın doğal bir yöntemi de var; Bir soğanı doğrayın ve bir çay kaşığı kabartma tozunu doğradığınız soğana ekleyin ve bu karışımı evinizin köşelerine yerleştirin. Bunu her gün uygulayın ve çok kısa bir sürede evinizi hamam böceklerinin uğramadığı bir yer olarak göreceksiniz.



2. Keneler
Keneler, boyut ve renk bakımından çok farklı olabilir. Kendinizi, ailenizi ve evcil hayvanlarınızı korumak için kene kovucuların etkisi tartışılmaz, keneler çok zararlı ve hatta bazen ölümcül olabilirler. Cildinize veya köpeğinize kimyasal böcek ilacı uygulama konusunda çok istekli değilseniz, keneleri uzaklaştırmak için bu doğal ve güvenli karışımları deneyebilirsiniz
İnsanlar için kene kovucu
20 damla gül sardunya esansiyel yağı, 10 damla tatlı otu esansiyel yağı, 5 damla lavanta esansiyel yağı, 5 damla citronella veya limon esansiyel yağı ve 1 damla sürtünme alkolünü karıştırın ve 100 ml’yi sirke veya su ile seyreltin ve bir sprey şişesine aktarın. Dışarı çıkmadan önce iyice çalkalayın ve giysilerinize püskürtün.
Köpekler için kene kovucu
Köpekler her zaman kenelerin hedefindedir, bu yüzden özellikle de parkta yürüdükten sonra, kürklü arkadaşınızı sık sık kontrol etmelisiniz.
2 yemek kaşığı badem yağı ile 20 damla gül sardunya ve kuruşmuş esansiyel yağı karıştırın ve birkaç damla köpeğinize veya yakasına koyun.
Kediler veya hamile hayvanlar üzerinde kullanmayın.



3. Bahçe zararlıları
Yaprak bitleri, örümcek akarları ve diğer bahçe haşereleri bahçenize büyük zararlar verebilir ve tüm çabanız birden bire yok olabilir. Kuşkusuz, birçok pestisit var ama bunların kullanımı meyve ve sebzeleri yenmez yapabilir.
1/2 bir fincan sarımsak veya soğanla yarım  bardak acı biberi karıştırın ve bir macun haline gelinceye kadar blendırla karıştırın. Hamuru 500 ml ılık su ile karıştırın. Sıcak bir yerde 24 saat bekletin, süzün ve bitkilerinizi bu sıvı ile püskürtün.



4. Örümcekler
Bölgenizde zehirli örümcekler olmasa bile, evde onları görmek bizleri rahatsız edebilir.
Bu doğal kovucu , örümcekleri öldürmeyecek ama onları uzak tutacak çünkü etkili kokuları örümcekler sevmezler. 200 ml su ve 1/4 çay kaşığı sıvı deterjan karışımı içine 5-10 damla nane yağı ekleyin, iyice çalkalayın ve tüm örümcekler evi terk edene kadar haftada bir kez etkilenen bölgelere püskürtün. Nane yağı okaliptüs, sitronella, lavanta veya çay ağacı yağı da ilave edilebilir.



5. Karıncalar
Karıncalar çok can sıkıcı olabilir, çoğu zaman mutfağınızdaki veya kilerdeki yerlere gizlice girer. Karıncalar mutfağınıza giriyorsa, onlar için mutfağı daha az cazip hale getirmenin bir yolu var.
Görünüşe göre, karıncalar kesinlikle tarçın kokusundan nefret ediyorlar. Tarçın pudrasını karıncaların girdiği yerlere koyun. Daha etkili sonuçlar için, tarçın tozuna biraz uçucu yağ ilave edebilirsiniz. Bir yan etki olarak, evinizde çok güzel bir toprak kokusu alacaksınız.



6. Toz akarları
Bu şeyler o kadar küçük ki, onları çıplak gözle bile göremeyiz, ama ne yazık ki onları görmememiz etrafta olmadıkları anlamına gelmez. Ev tozunun içinde yaşarlar, sıcak yerleri tercih ederler ve en sevdikleri yiyecekler deri puludur. Tahmin edin bunlar nerede olmayı seviyorlar? Doğru, yatağınızda!
Toz akarları ısırmasa da, birçok uzman, alerjik reaksiyonlara ve cilt tahrişlerine neden olabileceğine inanmaktadır. Onlara alerjiniz olmasa bile, muhtemelen bu küçük böceklerle evinizi paylaşmamayı tercih edeceğinizi düşünüyoruz
1 kova su içinde 6 çay kaşığı okaliptüs yağını, 1.5 çay kaşığı sıvı çamaşır deterjanıyla karıştırın ve çarşaflarınızı yada yıkanabilir maddeleri ıslatın – sonra normal şekilde yıkayın. Yıkanamayan her şey için karışımı püskürtün ve temiz bir bezle silin. Okaliptüs yağının kokusunu beğenmezseniz, onun yerine aynı zamanda onun kadar etkili olan çay ağacı yağı ile kullanabilirsiniz.



7. Buğday Biti
Un, mısır gevreği veya pirinç gibi yiyeceklerinizde bu istenmeyen böceklerin uğrak yerlerindendir. Buğday biti tahıl ve tohumları tercih eder, ancak un pirinç gibi yiyeceklerde de buğday biti bulunabilir. Kesinlikle yiyeceklerinizin yakınında kimyasal böcek ilacı istemezsiniz, ancak bu buğday bitininden doğal yöntemlerle basit bir şekilde kurtulabilirsiniz.
Görünüşe göre, buğday biti gerçekten defne yaprağı veya karanfil kokusunu hiç sevmiyor . Bu şeyleri kilerinizden uzak tutmak için yiyeceklerinizin üstüne ve kapların etrafına bir karanfil veya bir defne yaprağı bırakın.
Bu doğal yöntemlerden hangilerini en kullanışlı buldunuz?  Ya da belki de kendi bulduğunuz böceklerden kurtulmanın doğal yollarından size ait sırlardan bize bahsetmek ister misiniz ? Aşağıdaki yorumlar kısmından bize bildirin ve bu yazıyı arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşın.
Kaynak: brightside.me
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
1 yorum:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar