Elektrik süpürgesine kesinlikle çekmemeniz gereken şeyler - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Ocak 2020 Cuma

Elektrik süpürgesine kesinlikle çekmemeniz gereken şeyler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Elektrik süpürgesine kesinlikle çekmemeniz gereken şeyler
Birçoğumuzun süpürgeleri kolayca değiştirebilecek kablosuz vakumlara sahip olduğunu göz önünde bulundurarak, kırık veya dökülen şeyleri bir vakumla süpürmek çoğu zaman en iyi çözüm gibi geliyor. Bununla birlikte, bir süre sonra yardımcı cihazımızın kötü bir kokusu olduğunu, çalışma kapasitesinin önemli ölçüde azaldığını veya bilinmeyen nedenlerle çalışmayı tamamen durdurduğunu görebiliriz. Ve bu kesinlikle bir elektrikli süpürgeye çekilmemesi gereken bazı şeyler olduğu için.
1. Kahve, kahve telvesi ve kakao
Kullanılmış öğütülmüş kahve tanelerini vakumlamaya çalışırsanız, bu, toz torbasında küf oluşumunu teşvik edecektir. Kullanılmış zeminler, göründükleri zaman bile her zaman ıslaktır. Ek olarak, bu parçacıklar vakumun iç kısımlarına hızla yapışır ve bunları temizlemek neredeyse imkansız hale gelir.
Kuru kahve ve kakao da elektrikli süpürge için tehlikelidir çünkü küçük partikülleri filtreleri tıkayabilir. Ayrıca motorun içine girip devre dışı bırakabilirler.
2. Ev bitkilerinin toprak ve diğer kuru parçaları




Çocuklarınız koridorda toprağı hiç izlediler mi? Bu durumda kapmak istediğimiz ilk şey bir elektrikli süpürgesidir. Bununla birlikte, bu durumda, halıyı bir fırça ile temizlemek daha iyidir, çünkü vakum, tüyün içindeki kiri daha da derinlere itecek ve çıkarmak çok zor olacaktır.
Ayrıca, dökülen toprak ıslak ise, motorda bazı teknik sorunlara neden olabilir. Kurutulmuş çiçekler ve iç mekan bitkilerinin yaprakları esnek bir hortumu veya filtreyi kolayca tıkayabilir. Ayrıca, vakumun içine girdikten sonra cihazın farklı kısımlarına zararlı olabilecek nemli kalırlar.
3. Saç
Saçın vakum içine girmesini önlemek imkansızdır, ancak yine de hayvan kürkünü ve insan saçı için dikkat etmeye ve büyük miktarlarda vakuma girmesine izin vermemeye değer. Çöp kutusunu ve filtreleri çok hızlı tıkarlar. Cihaza çok fazla saç girdiğinde, elektrikli süpürgenin gücü büyük ölçüde azalabilir bir temizlik sırasında bile.
Bazı kablosuz elektrikli süpürgeler, saçı çok fazla saran hızlı, dönen fırçalarla donatılmıştır, cihazı sökmeniz veya fırçaları manuel olarak temizlemeniz gerekecektir.



4. Kozmetik
Kozmetik tozu, vurgulayıcılar ve kuru görünen diğer kozmetikler aslında sıcak havanın etkisi altında erimeye başlayan çeşitli yağlar ve maddeler içerir. Bu yüzden kozmetikler elektrikli süpürgenin en tehlikeli düşmanlarından biri olarak kabul edilir. çünkü yağ bileşenleri cihazın içinde eriyecek ve mekanik parçaları ve filtreleri tıkayacaktır. Kozmetikler içeri girdiğinde filtreleri temizlemek neredeyse imkansızdır ve çoğu zaman bunları tamamen değiştirmeniz gerekecektir.
5. Küçük kağıt parçaları ve konfeti
Konfeti vakumu çok hızlı tıkar, bu da cihazın aşırı ısınmasına ve motorun çalışmasının durmasına neden olur. Folyodan yapılmış konfeti, kağıt konfeti daha da tehlikelidir. Parçacıklar, sıcak havanın etkisi altında vakumun içinde hızla erir, ulaşılması zor yerlerde sıkışır ve vakumun çalışmasını durdurur.
6. Elektrik telleri
Elektrik tellerini vakum yardımıyla temizlemek için rahat bir çözüm gibi görünebilir, ancak nozullar ve emme gücü kablolara zarar verebilir ve küçük telleri yırtabilir. Bu gözyaşları her zaman görülmez ve kısa devre veya elektrik çarpması ile sonuçlanabilir. Bu nedenle, özellikle bu yığınlar farklı genişlikteki kablolardan (örneğin, masanızda veya mutfakta) oluşursa, kablo yığınları olan yerleri bu şekilde temizlemekten kaçınmak daha iyidir.
7. Islak zemin
Çok ıslak veya ıslak yiyecek olan bir zemini süpürmek tehlikelidir. aslında bundan elektrik çarpması yaşayabilirsiniz. Ayrıca kısa devreye neden olma şansınız da vardır. Zemin biraz ıslaksa, vakum dışarıdan herhangi bir reaksiyon göstermez, ancak nozul ve emme borusuna ulaştığında bu toz sertleşir. Emiş gücünü kıracak ve kurtulmak zor olacak kötü bir koku da ortaya çıkabilir.



8. Küçük cam parçacıkları
Küçük cam parçacıklarının boşluğa getirebileceği zarar açıktır, ancak birçok insan hala bu küçük parçacıkları vakumlamalarına izin vermektedir. Çoğu durumda, bu temizleme prosedürlerinden birkaçından sonra, elektrikli süpürgenin yumuşak hortumlarını, filtreleri ve toz toplayan torbayı değiştirmeniz gerekecektir.
Küçük hasarlar hiç fark edilmeyebilir, ancak vakum tozu içeride tutamaz ve hasarlı parçalar yoluyla taze temizlenmiş daireye geri döner.
9. Un
Uzmanlar, unun bir elektrikli süpürge ile temizlenmesi gerekiyorsa, ne kadar temizlediğinize dikkat edin. Küçük bir avuç cihaza zarar vermez, ancak paketin tamamını döktüyseniz, manuel olarak toplamak daha iyidir.
Aksi takdirde, vakuma zarar verebilir: tüm filtreler tıkanır ve un motorun içine girip devre dışı bırakabilir.
Vakumun düşündüğümüz evrensel ev aleti olmadığını öğrenince şaşırdık. Her şeyi gözden geçiriyor musunuz veya sınırlamaların farkında mıydınız ve bunları takip ediyor musunuz?
Kaynak : https://sifalitarifler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar