Bulaşık Makinasındaki Kötü Kokuları Doğal Yontemlerle Nasıl Giderilir - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

26 Temmuz 2015 Pazar

Bulaşık Makinasındaki Kötü Kokuları Doğal Yontemlerle Nasıl Giderilir

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bulaşık Makinasındaki Kötü Kokuları Doğal Yontemlerle Nasıl Giderilir
Bulaşık Makinesinde Oluşan Kokuların Doğal Yöntemler İle Giderilmesi
Bulaşık makinesinde yıkanan mutfak malzemeleri, yiyecek ve içecekler kanalıyla vücutla direk temas halindedir. Bu mutfak malzemelerinde oluşan kimyasal kalıntılar ağız kanalı ile vücuda girer. Bu nedenle bulaşık makinesi temizliğinde kimyasal maddeler yerine doğal yöntemlerin kullanılması sağlık açısından oldukça önemlidir. Kimyasal madde yardımıyla yapılan temizliklerde çok iyi durulamaya özen gösterilmelidir.

Sirke İle Bulaşık Makinesi Temizliği
Neredeyse evin, tüm temizliğinde kullanılan sirke, yıkama ardından bulaşık makinesine ilave edilir ise kireç oluşumunu engelleyecek ayrıca bulaşık makinesinin iç kısmını temizleyecektir. Yıkama dışında, makinenin iç kısmını temizlemek için suyla karıştırılan sirke, bir bez aracılığı ile kirli bölgelere sürülür. Sirke sayesinde kirlerin kolayca çıktığını göreceksiniz. Sirkenin kokusu kalıcı değildir, hava ile temas ettikten sonra çabucak yok olacaktır.

Karbonat Ve Limon İle Bulaşık Makinesi Temizliği
Limon yardımıyla sulandırılan karbonat, bir bez kullanarak boş bulaşık makinesinin içine sürülür, çok az ovalayarak makine iç kısmını rahatça temizleyebilirsiniz. Daha sonra boş olarak çalıştırılan bulaşık makinesi içinde ki karbonat, limon karışımının borulara geçmesini ve boruların da temizlenmesini sağlayacaktır. Ayrıca bulaşık deterjan kısmına karbonat koyup çalıştırmak ta makine temizliği, kireç sökme ve kötü kokular için doğal ve sağlıklı bir yöntemdir.

Limon Tuzu Ve Boraks İle Bulaşık Makinesi Temizliği
Boraks, su, oksijen, sodyum ve bordan oluşan doğal bir mineraldir. Dezenfektan özelliği sayesinde mutfaktaki tüm temizliklerde gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Sindirim sistemi ile direk temas etmesinden kaçınmak için kullanımının ardından iyi bir durulama gereklidir. Bulaşık makinesinin deterjan kısmına bir yemek kaşığı boraks, bir yemek kaşığı limon tuzu eklenerek, makine çalıştırılır. Program sonunda bulaşık makinesinin temizlendiğini, kötü kokuların giderildiğini göreceksiniz.
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar