Cilt Beyazlatıcı Pirinç Unu Maskesi - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Temmuz 2015 Cuma

Cilt Beyazlatıcı Pirinç Unu Maskesi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Cilt Beyazlatıcı Pirinç Unu Maskesi
Son zamanlarda sıkça duyduğumuz Pirinç Unu Maskesi hakkında bilmek istediğiniz tüm ayrıntılar,Pirinç Unu Maskesi nasıl hazırlanır ve Pirinç Unu Maskesi faydaları hakkında tüm bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.
Maskeyi evde hemen yapmak istiyorsanız ve evde pirinç unu yoksa pirinç tanelerini havanda ezerek un haline getirebilir veya pirinci az suda haşlayarak yumuşatabilirsiniz. Bal, süt gibi pirinç unu maskesi tariflerinde yer alan diğer malzemeler ise isteğe bağlı olarak kullanılabilir.
Pirinç Unu Maskesi Tarifleri
Tarif 1: malzemeler 3-4 çay kaşığı pirinç unu ve bir miktar su. Pirinç ununa yarım çay bardağı kadar su ekledikten sonra biraz karıştırın. Daha sonra bu karışımı tüm yüzünüze veya sivilcelerin, lekelerin yoğun olarak görüldüğü bölgelere sürün. Kuruyuncaya kadar bekledikten sonra yüzünüzü bol ılık su ile yıkabilirsiniz. Pirinç unu cildi kuruttuğundan maske sonra iyi bir nemlendirici kullanmanız gerekebilir.
Tarif 2: 1 tatlı kaşığı pirinç ununu 1.5 çay kaşığı pirinç unuyla karıştırıp lekelerin bulunduğu bölgeye sürün. Maskenin etkisini göstermesi için 15-20 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra bol ılık suyla maskeyi temizleyebilirsiniz.
Tarif 3: 2-3 çay kaşığı pirinç ununu yoğun kıvama gelinceye kadar sütle karıştırın. İstediğiniz kıvamı elde etmek için sütü azar azar ekleyin. Karışımı yüzünüze sürüp tamamen kurumasını bekledikten sonra bol ılık suyla yıkayabilirsiniz.
Tarif 4: 1-2 yemek kaşığı pirinci az suda kaynattıktan sonra bir miktar sütle birlikte iyice ezerek yoğun bir merhem kıvamına getirin. Yumuşamış pirinci yüzünüze sürdükten sonra 15 dakika kadar bekletip bol suyla yıkabilirsiniz.
Pirinç Unu Maskesinin Cilde Faydaları
Kolajen: Pirinç unu maskesi cilde esneklik veren ve kırışıklık oluşumunu geciktiren kolajen üretimini tetikler.
Yağ: Cildiniz aşırı yağlıysa ve buna bağlı olarak sorunlar yaşıyorsanız pirinç unu maskesini deneyebilirsiniz. Pirinç unu fazla yağı alır ve cildinize mat bir görünüm verir.
Cilt Lekeleri: Pirinç unu maskesinin başlıca kullanım nedeni güneş ışınlarının yol açtığı cilt lekeleri ve sivilce izlerinin görünümü azaltmaktır. Ancak 1-2 pirinç unu maskesi yaparak istediğiniz sonucu elde edemeyebilirsiniz. Cilt renginin bir kaç ton açılması ve lekelerin azalması için maskeyi 8-10 kez tekrarlamalısınız.
Cilt Temizliği: Cilt üzerinden ölü deri hücrelerini temizleyen peeling etkili kozmetik jeller, sabunlar kadar etkili bir cilt temizleyicisidir. Ayrıca kozmetik ürünlere göre daha yumuşaktır ve cilt üzerinde tahrişe yol açmaz.Kaynak:http://www.orguhobi.com/
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar