Cocostar Pasta - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Temmuz 2015 Cuma

Cocostar Pasta

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Cocostar Pasta ( Hindistancevizli Pasta)
Keki icin malzemeleri
3 yumurta
bir cimdik tuz
1 bucuk cay bardagi seker
2 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi sut
1 cay bardagi kakao ( bende sekersiz Kakao kalmamis 1 cay bardagi icilen sekerli kakaodan ekledim ( Nestleden nesguik kullandim )sekerli kakao kullanacaksaniz seker 1 cay bardagi olsun.
1 paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
4 cay bardagi un
Keki islatmak icin
1 su bardagina yakin süt
Kremasi icin malzemeler
500 ml sut
7 kasik irmik
150 gr tereyagi
1 su bardagina yakin seker
200 gr hindistancevizi
1 Paket vanilya
Üst süslemeleri icin
1 cay bardagi pudra sekeri
2 yumurta aki
1 bucuk su bardagi Hindistancevizi
( cilek, cikolata parcalari )
Cikolata sosu icin
150 ml sivi krema
200 gr cikolata
Ilk olarak keki hazirlayin. Yumurta, seker cirpin ardindan sirayla süt, yogurt, siviyagi ni ekleyin cirpmaya devam ederek un,kabartmatozu, vanilya ve Kakaoyu ekleyin kek kivami elde edin.yaglanmis 26 cm lik kelepceli kaliba dökün.Once isitilmis firinda önce 20 dk 180 derecede daha sonra 150 dereceye dusurup pisirin. Kürdan yardimiyla pismismi kontrol edin.
Kremasi icin hindistancevizi ve vanilya haric diger malzemeleri tencereye alin karistirarak kısık ateşde pişirin. Kaynadıktan sonra Hindistancevizi ve vanilyayı ekleyin karıştırın ılımaya bırakın. Soğumuş kekiniz çok kabardıysa üstü düz değilse benimki gibi üstünden ince bir tabaka keserek düzleyin. Kalıbın içinde Kalsın. Sütle ıslatın ılıyan kremayı supatıla yardımıyla kekin üstüne düzgün Eşit şekilde yayın. Buzdalabına koyun.
Üst süslemesi olan Hindistancevizi , yumurta akını pudra şekerini yoğurun. Ben küçük çikolata kalıbıyla Şekil verdim. Isterseniz minik misket şeklinde yuvarlaklar yapabilirsiniz 170 derecede hafif kızarana kadar pişirin. Gerçi benimki biraz fazla kızardı ben gibi unutmayın hafif kızarsa yetiyor.soğusun.
Çikolata sosu yapın.
Sıvı kremayı ısınınca çikolatayı parçalayarak içine atın eritin. Sıvı kremayla yapınca çikolata sert olmuyor pastayı kesmek kolay oluyor. Ama siz isterseniz çikolata sosunu bermari usulu eritiptede yapabilirsiniz. Pastanın üstüne dökün. Kalan sosuda Hindistancevizi toplarına bulayın donsun daha sonra Donmuş pastayı süsleyebilirsiniz .
Buzdolabinda en az 2 ama 4 saat daha uygun bekletin sonra servise hazir.
Not: süsleme için siz daha başka aksesuar kullanabilirsiniz bu tamamen sizin hayal gücünüze bağlı. Ben kendi yaptıgım Hindistancevizi süslerini kullandım.:))) ve kalıbı en son sunum yaparken açınki dağılmasın.Afiyet olsun :) Mutfak Zamani'na Teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar