Diş Ağrısına Müthiş Çözüm Karanfil Yağından Geldi! - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

26 Temmuz 2015 Pazar

Diş Ağrısına Müthiş Çözüm Karanfil Yağından Geldi!

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Karanfil ve yağı pek çok faydası nedeni ile yüzyıllar boyunca kullanılmıştır. Karanfil yağı üretiminde kullanılan ana madde karanfilin tohumudur. Bu yağ sıradan bitkisel yağlarla kıyaslanamayacak derecede önemlidir.

Karanfil yağının bakteri öldürücü özelliği bulunmaktadır. Antiviral, antiseptik ve antifungal yani mantar giderici etkileride bulunmaktadır. Doğal bir ağrı kesici, eugenol maddesi içeren karanfil, özellikle diş ağrılarında kullanılmaktadır.

Diş ağrıları için, bir parça pamuğa karanfil yağı ve zeytinyağını emdirilerek, dişe kompres yapılır. Doğrudan dişe uygulanan bu yağ sayesinde ağrı giderilecek ve çevresine yerleşen bakteriler ortadan kalkacaktır.

Karanfil yağı şiddetli akne, cilt döküntüleri, kabarcık ve isiliklerde de etkilidir. Böcek sokmaları ve enfeksiyonlarda, uçuk tedavisinde kullanılabilir. Cilde uygulanacak karanfil yağı da E vitamini ya da zeytinyağı ile seyreltilmeli ve ilgili bölgeye pamukla uygulanmalıdır. Karanfil yağı romatizma ve kas ağrıları için de faydalıdır.

Vücutta oluşan iltihapları azaltan yağ, solunum yolu hastalıkları için de faydalıdır. Tıkalı burunlar için soğuk algınlığı, astım, grip, bronşit gibi hastalıklarda kaynar suya 10- 15 damla karanfil yağı damlatılarak buharının koklanması faydalıdır. Karanfil yağı çok güçlü bir yağ olduğundan cilde uygularken seyreltilmesi tahrişi önlemesi açısından önemlidir.

Karanfil yağının az miktarda ağızdan alınması kan şekeri düzeyini düzenlemektedir.  Saç ve kafa derisi bakımı için de benzersiz bir madde olarak bilinmektedir.

Karanfil yağının bilinen yan etkisi yoktur.  Özellikle hamile kadınlarda diş ağrılarını gidermek için en mükemmel çare olarak önerilmektedir.
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar