Neredeyse İhtiyacınız Olan Tek Temizlik Malzemesi Sirke - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

25 Temmuz 2015 Cumartesi

Neredeyse İhtiyacınız Olan Tek Temizlik Malzemesi Sirke

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Neredeyse İhtiyacınız Olan Tek Temizlik Malzemesi Sirke

Sirke ile temizlik güçlü, doğal ve ucuz!
Çoğu temizlik malzemesi 2 gruba ayrılır: toksin ya da pahalılar. Her iki çeşit de hemen hemen her şeyi temizler ama bizim üçüncü bir seçeneğimiz daha var. Diğer alternatiflere göre pahalı değil ve insanların sağlığını tehdit edecek zehirli maddeler içermiyor. Aynı zamanda çamaşır bakımı, mutfak temizliği, hatta böcek ve otlar gibi çok amaçlı kullanım alanları var. Bu “mucize temizleyicinin adı” sirke.

Sirke: Neredeyse İhtiyacınız Olan Tek Temizlik Malzemesi

Sirke şeker ya da nişasta fermantasyonundan meydana gelen asetik asidin zayıf bir şeklidir. Yenilebilir ve mideye zarar vermez. Şanslıyız ki, çoğu şey sirke kullanılarak temizlenebilir.

Sirkenin kullanımı neredeyse sonsuzdur. Temizliğe bağlı olarak, yemek ve bazı ev deneylerinde harika bir malzemedir. Aynı zaman da sağlıklıdır.

Bu parçada sirkenin temizlik için kullanımından bahsedeceğiz. Beyaz sirke kullanım için en uygun olanıdır diğer çeşitlerin istenilmeyen yan etkileri olabilir.

Sirke Nasıl Temizliğe Hazır Hale Getirilir?

Sirke şişesi aynı zamanda sprey şişesi olarak da kullanılabilirsiniz. İhtiyacınız olan saf sirkenin ikiye bir oranda olmasıdır, diğeri yarı sirke ve yarı su kombinasyonundan oluşmalıdır. Sirkenin bu tür kullanımını çoğu yönde basit hale getirir.

Evin Etrafında Sirke Kullanımı

1- Mobilya ve diğer yüzeyler için kullandığınız çıkartmaları nemli sirke ile çıkarabilirsiniz. Yaklaşık en az 10 dakika bekletin ve çıkartmayı kaldırın.

2- Kalıcı oda kokuları için odaya gece boyunca 1 kase sirke yerleştirin.

3- Halıdaki dökülmeler için mümkün olduğu kadar suyu emmesi için için sünger ya da bez kullanın. Sonra yarı sirke yarı su birleşiminden sıkın. Yaklaşık 2 dakika bekleyin, sonra havlu ya da sünger ile kurulayın. Gerektiği gibi tekrarlayın.

4- Daha kalıcı lekeler için 1 çay kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı sıvı bulaşık deterjanı ve 1 bardak ılık su kullanın. Temizliğiniz bitince düşüğe ayarlanmış saç kurutma makinesi ile kurutun.

5- Temiz pencereler için yarım sirke ve yarım su kullanın. Gazete ya da bez ile silerek temizleyin.

6- Gümüş, kalay, bakır veya pirinç temizlemek için bir fincan sirkeye 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Macun oluşması için un ekleyin (1/4 fincan ya da daha fazla). Metal kısıma macunu uygulayın ve en az 15 dakika orada durmasını bekleyin. Yumuşak bir bez ile ılık su ve cila kullanarak durulayın.

7- Cila içermeyen zeminler daha parlak bir yüzeye sahip olsunlar diye galon başına 1 fincan sirke çözeltisi uygulayın.

8- Ahşap kaplamayı temizlemek için yarım fincan zeytin yağı, yarım fincan sirke ve 2 fincan su karışımını hazırlayıp yumuşak bir bez ile uygulayın. Temiz bir bez ile de durulayın.

Banyoda Sirke Kullanımı

9- Duş başlığından gelen pası ya da kimyasal birikmeyi ortadan kaldırmak için 1 gece boyunca sirke ile ıslatın.

10- Tuvaletten lekeleri çıkarmak için sirke püskürtün.

11- Muslukta biriken sabun kalıntılarını temizlemek için 4 parça sirkeye 1 parça tuz ekleyip temizleyin.

12- Duş duvarları ve duş perdesindeki küfü önlemek için sirke kullanın.

Mutfakta Sirke Kullanımı

13- Karıncaları uzak tutmak için karıncaların olabileceği yerlere örneğin kapı altlarına, pencere kenarlarına, tezgahlara sirke spreyi sıkın. Eğer karıncaların sürekli kullandığı bir yol bulursanız sirke ile temizleyin.

14- Lavabo ya da çöpten gelen kokuları kaldırmak için 1 fincan ya da daha fazla sirke dökün. En az 1 saat durulamayın.

15- Tıkanmış bir drenaj için ilk olarak yarım fincan soda dökün, sonra yeteri miktarda sirke ekleyin. Karışımın köpüklenmesi bittikten sonra ılık suyla durulayın.

16- Doğramadan sonra ellerinizi sirke ile silin. Soğan ve sarımsak gibi güçlü kokuları çıkarır ve meyve sularındaki lekeleri de çıkarır.

17- Ahşap kesme tahtalarını temizlemek için sirke ile silin.

18- Güçlü kokuları çıkarın. Yarım kavanoza yarımşar ölçülerde sirke ve su ekleyin. Mutfakta yanmış yemek kokularını çıkarmak için birkaç kaşık sirke ile suyu kaynatın.

19- Sirke mutfak yüzeyleri için harika bir temizleyicidir.

20- Mikrodalga fırını temizlemek için fırının içine güvenli bir şekilde içinde yarım fincan sirke ve 1 fincan su bulunan kase koyun ve kaynayıncaya kadar pişirin. Hem kalıcı kokuları yok eder hem de mikrodalga duvarlarından fırınlanmış gıdaları temizler.

21- Bardaktan kahve veya çay lekelerini çıkarmak için sirke ve tuz karışımını uygulayın.

Çamaşır Temizliğinde Sirke Kullanımı

22- Renkleri canlı tutmak için eşyaları yıkamadan önce sirkeye bastırın.

23- Tüylenmeyi önlemek için yarım fincan sirke ekleyin.

24- Çoğu inatçı lekeler sirke ile çıkabilir: kahve, çikolata, ketçap, reçel, kola, şarap. Yavaşça sirke ile ovalayıp yıkayın.

25- Parlağın da parlağına ulaşmak için yarım fincan sirkeyi çamaşır makinesine ekleyin.

26- Taze çocuk bezleri için makinenin durulama kısmına 1 fincan şirke ekleyin. Bu, ürik asidi,kalan lekeleri ve kokuları ortadan kaldırır.

27- Ütüden kaynaklanan yanık izlerini önlemek için su ve tuz karışımı ile ovun.

28- Çamaşır makinesinden sabun lekelerini kaldırmak için, içine 1 fincan sirke eklenmiş şekilde makinenizi bir tur çalıştırın (içine çamaşır eklemeyin).

29- Kıyafetlerinizden sigara kokusunu çıkarmak için sıcak su dolu küvete 1 fincan sirke ekleyin. Aynı oda da kıyafetlerinizi birkaç saat asılı bir biçimde bırakın.

Hayvan Bakımında Sirke Kullanımı

30- Sirke spreyi ile kedilerinizi evin tehlikeli bölgelerinden uzak tutun.

31- Köpekler kulaklarını çizmesinler diye çok az sirkeye batırılmış bir bezle kulaklarını temizleyin.

32- Köpeğiniz bir kokarca gibi kokuyorsa, sirke daha iyi kokmasını sağlayacaktır. Su ile seyreltilmiş sirkeyi köpeğinizin tüylerine sürün ve ılık su ile durulayın.

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar