Çillerden Kurtulmanın Doğal Yolları - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

25 Ağustos 2015 Salı

Çillerden Kurtulmanın Doğal Yolları

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Çillerden Kurtulmanın Doğal Yolları
Verdiğimiz bu doğal cilt maskeleri, lekeli, sorunlu, sivilce izlerinden yana muztarip olan yağlı ciltler içindir. Cildinizde güneş lekesi, kahverengi lekeler, kahverengi eski sivilce ve ağda izleri varsa, düzenli olarak bu maskeleri uyguladığınızda, bu tip cilt sorunlarınız önemli ölçüde düzelecek. Lekeler de zamanla belirsizleşecektir. Özellikle güneş lekesi ve çil olan ciltlere önerilir.
Bir armudun kabuğunu soyup, yumuşak tarafıyla yavaşça ovarak cildinize masaj yapmanızın lekelere iyi geleceği belirtiliyor.
1 çorba kaşığı keten tohumunu bir çay bardağı su ile kaynatıp,10 dk.kadar demlenmesini bekledikten sonra cildinize sürün.Karışımı 20 dk.kadar yüzünüzde bekletildikten sonra temizlemeniz öneriliyor.
Bir tutam maydanoz, yarım çay kaşığı tuz, yarım limon suyu, bir tatlı kaşığı bal ve sütü blender da karıştırın.Bu karışımın cilde sürülüp. 30 dk bekletildikten sonra ılık su ile durulanması öneriliyor.
100 gram beyaz barbunyayı bir gece önceden ıslatıp, ertesi gün suda kaynatıp,elde edilen suyu cildinize uygulayın.Bu suyu 5 gün buzdolabında muhafaza ederek uygulamayı tekrarlamanız öneriliyor.
Bir bayır turpunu ince ince kıydıktan sonra içinde üzüm sirkesi bulunan bir kavanoza koyun.Ağzını sıkıca kapatıldıktan sonra bir haf­ta dinlendirilmeye bırakın. Elde ettiğiniz sıvıyı süzüldükten sonra, yatmadan önce tülbendi bu sıvıyla ıslatıp yüzünüze sarın.Kızılyaprak bitkisini 20 dakika sıcak suda demlenmeye bı­rakın.Süzerek elde edilen bu suyun nöbet şekeri ile tatlandırarak öğünler arasında birer bardak içilmesi öneriliyor.
Bir tutam maydanoz, bir tutam semizotu, bir fincan yoğurt ve çeyrek limon suyunu iyice karıştırıp püre kıvamına getirin.
Yüz ve dekoltenize sürüp, 30 dakika bekletin ve cildinizi zedelemeden ovarak çıkarın. Haftada 2 gün bu kürü uygulayın.
Güneşe çıkarken de mutlaka yüksek faktörlü koruyucu krem kullanın.
Geçmeyen sivilce izleri için doğal maya maskesi
Malzemeler:
1 yumurta akı
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı bal
2 yemek kaşığı pastane mayası
Uygulama: 1 yumurtanın akına, bir çay kaşığı kadar limon suyu ve bir çay kaşığı bal ve iki çorba kaşığı pastane mayası ekledikten sonra iyice karıştırın.
20 dakika cildinize etki etmesini bekleyin ve ardından cildinizi ılık su ile yıkayın.
Suna Dumankaya’nın Göz Altı Morlukları için Bitkisel Önerileri
Suna Dumankaya,Göz altlarında oluşan morluklar için, bir kivinin kabuklarının göz altı çevresinde 15 dk. kadar bekletilmesini önerirken,bunun için ayrıca hazmı zor yiyeceklerden de uzak durulması gerektiğini de altını çiziyor.
Kaynak:http://www.akdenizhaberci.com/
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar