GDO Hayatınızı Kurtarabilir mi? Kanserle Mücadele Eden Domatesle tanışın - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Ağustos 2015 Cumartesi

GDO Hayatınızı Kurtarabilir mi? Kanserle Mücadele Eden Domatesle tanışın

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

GDO Hayatınızı Kurtarabilir mi? Kanserle Mücadele Eden Domatesle tanışın
GDO’lar konusunda hala bilimsel tartışmalar devam ediyor. Genetiği değiştirilmiş ürünlerin ciddi çevre ve insan sağlığı sorunları ile bağlantılıdır. Ama teknolojinin , bilimin ve tarımın bir sonraki aşaması olmaları gerkiyor . Ve şimdi kanseri önleyebilecekleri idea ediliyor!!!?

İngiltere’deJohn Innes Merkezinde ki araştırmacıların iddiasına gore, aslanağzı bitkisinde bulunan yüksek antioksidanlardan “mor” domates geliştirediler ve bu kansere karşı küresel mücadelede yararlı olabilecek.

Medical Daily’nin bildirdiğine göre:

Mor domates,  pizzadan makarnaya yemeklerinbesin değerini artırmaya yardımcı olabilir, ayrıca cilt bakım ürünleri kullanmak için zaten araştırılıyor. Meyvenin rengi yaban mersini , böğürtlen ve diğer koyu renkli meyvelerinde bulunan antosiyaninlerin bileşiklerin yüksek düzeyde olmasından geliyor. Ayrıca domates karşılaştırıldığında  anti-enflamatuar yararları gösterir.

Ama GDO üretiminde aşırı miktarda kullanılan pestisit ve herbisitlerden dolayı, herkesin bildiği üzere kanserde dahil olamak üzere bir takım sağlık sorunları ilişilendirilmiştir. Ayrıca bu bitkilerde digger bitki türlerinden genleri içermesi için yapılan genetik modifikasyonun kendisinin bir sağlık riski olup olmadığıda bir endişe konusudur.

Yani, teorik olarak bu  teknoloji kanserin hem sebebi hem de önlemi mi?

Araştırmacılar, mor domates GDO teknolojisine karşı olan önyargının azalmasına yardımcı olacağı konsunda umutlular.  İki yıl içinde mor domates suyu satmak için onay bekliyorlar.Kaynak:http://organikmi.com/

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar