Yumurta Akı Maskesi Tarifi Nasıl Yapılır - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

22 Ağustos 2015 Cumartesi

Yumurta Akı Maskesi Tarifi Nasıl Yapılır

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Yumurta Akı Maskesi Tarifi Nasıl Yapılır
Cildinize maske yapmak için mutfağa girmeyi seviyor musunuz? O zaman size güzel bir haberimiz var! Mutfağınızdan eksik olmayan yumurta ile cildinize çok yararlı maskeler yapabilirsiniz. Yumurta genelde saç maskeleri için kullanılır. Saçtan zor arındırıldığı ve kötü koktuğu için fazla tercih edilmez. Bunu cilt maskesiolarak kullanırsanız daha istekli olabilirsiniz. 1 adet haşlanmış yumurtanın her gün yenmesi gerektiğini söyleyen uzmanları da düşünürseniz cildinize yumurta ile neler yapabileceğinizi de bir düşünün! Yüksek protein içeren yumurta cilt sıkılaştırma, gözenekleri küçültme, fazla yağı alma, yağ biriken gözenekleri temizleme gibi özelliklere sahiptir. Yumurta akı ile hazırladığınız cilt maskelerini düzenli olarak kullanarak cildinizin siyah noktalardan, sivilce ve aknelerden, fazla yağdan arınarak daha pürüzsüz, parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Hatta küçük yanıklarınızı bile onarabilirsiniz. Yüzünüzde oluşan fazla yağın gözeneklerde birikmesi küçük, beyaz, nokta nokta kabarık bir şekilde görünen yağ birikmelerine neden olabilir. Yumurta akı gözeneklerin içinde bulunan fazla yağın temizlenmesi ve gözeneklerin küçültülmesinde kullanılabilir. Böylece küçülen gözeneklerinizle daha pürüzsüz, daha sıkı, daha sağlıklı görünen bir cilde sahip olabilirsiniz. Bunun yanında yumurta akı vücut için gerekli olan B kompleks vitaminleri ve protein yönünden çok zengindir. Potasyum minerali bakımından zengin olan yumurta akı bu özelliğiyle cildi derinlemesine nemlendirir ve cildin normalden çok daha uzun süre yumuşak kalmasını sağlar. Ayrıca selenyum içeriği ile damar sertleşmesini önler ve bazı kanser türlerinden koruma sağladığı yönünde klinik araştırma sonuçları bulunmaktadır. B kompleks vitaminleri kırmızı kan hücresi üretimini teşvik eder ve sistem için enerji üretimine yardımcı olur. Son olarak riboflavin (B2 vitamini) toksinlerin temizlenmesine yardımcı olur ve cildin daha ışıltılı, canlı görünmesine katkıda bulunur. O zaman başlayalım mı? İşte sizler için hazırladığımız yumurta akı maskeleri!

Öncelikle şunu belirtelim. Yumurta akını cilt üzerinde kullanmadan önce hazırladığınız maskeyi elinizin üst kısmında küçük bir alana sürün ve herhangi bir alerjik reaksiyon oluşup oluşmadığını test edin. Çünkü yumurta bazı insanlarda cilt tahrişine ve kızarıklığa neden olan alerjiye yol açabilir. Maskeyi uyguladıktan sonra ciltte bir rahatsızlık hissediyorsanız ya da sivilce, akne gibi sorunlar arttıysa maskeyi yüzünüze uygulamamanızı tavsiye ederiz.

Yumurta Akı Maskesi – 1

1 adet yumurtanın akı
2-3 damla limon suyu (yağlı ciltler için)
Yumurtayı sarısından ayırdıktan sonra bir kasenin içinde köpürene kadar çırpın. Cildiniz yağlıysa 2-3 damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Tüm yüzünüze eşit miktarda dağıttıktan sonra 15 dakika kadar bekleyin ve ılık suyla durulayın. Bu maskeyi hafta bir ya da en fazla iki kere uygulayabilirsiniz.

Yumurta Akı Maskesi – 2

2 adet yumurtanın akı
Yumurtaları sarısından ayırdıktan sonra bir kasenin içinde köpürene kadar çırpın. Sonra parmaklarınızı kaseye daldırarak yumurta akını yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık 30 dakika kadar yumurtanın kurumasını bekledikten sonra soğuk suyla yüzünüzü yıkayın ve havluyla kurulayın. Bu maske ince kırışıklıkların ve derin çizgilerin görünümünü hafifletmeye iyi gelir.

Yumurta Akı Maskesi – 3

2 adet yumurtanın akı
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı elma sirkesi
Malzemeleri bir kasede birleştirerek köpürünceye kadar çırpın. Daha sonra bu karşımı parmak uçlarınızda yüzünüze ve boynunuza göz çevresi hariç eşit miktarda sürün. Maske yüzünüzde 10-15 dakika kaldıktan sonra soğuk suyla yıkayın. Temiz bir havluyla yüzünüzü kuruladıktan sonra nemlendirici krem sürebilirsiniz. Bu maske gözenekleri sıkılaştırmak ve yağlı ciltlerdeki sebum dengesini ayarlamak için birebir!

Yumurta Akı Maskesi – 4

1 adet yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Malzemeleri köpürünceye kadar çırpın. Karışımı dairesel hareketlerle masaj yaparak parmaklarınızla cildinize yedirin. Özellikle cildinizin sarkan yerlerine sürün. 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayın. Haftada 2 defa yapabilirsiniz. Bu maske cildinizi toparlar.

Yumurta Akı Maskesi – 5

2 çorba kaşığı kuru papatya
1 adet ceviz
1 adet yumurtanın akı
2 çay kaşığı bal
3 damla limon suyu
Tatlı badem yağı
Papatyayı bir kaba koyun ve üzerine kaynar su ekleyin. 15 dakika demleyin ve soğuyunca süzün. Havanda iyice dövdüğünüz cevizi, balı, limon suyunu ve yumurta akını ekleyin. Tüm yüzünüze ve boynunuza sürün. Yarım saat bekledikten sonra ılık suyla yıkayın. Dilerseniz sonrasında bir kaç damla tatlı badem yağı ile cildinize masaj yapabilirsiniz. 10 gün  boyunca her gün taze olarak uyguladığınız bu maske, şahane bir  tene kavuşmanızı sağlayacaktır. Çok fazla allerjik ciltlerde, cildin verdiği reaksiyona  göre uygulama sona erdirilmelidir.

Yumurta Akı Maskesi – 6

1 adet yumurtanın akı
Biraz süt
1 çay kaşığı bal
Malzemeleri bir kasede iyice çırpın. Yumurta akı bembeyaz olacak şekilde karıştırdıktan sonra dairesel hareketlerle cildinize masaj yaparak uygulayın. 20 dakika bekletip ılık su ile yıkayın. Haftada 2 kez yapabilirsiniz. Bu maske cildi nemlendirir ve pürüzsüzleştirir.

Yumurta Akı Maskesi – 7

1 adet yumurtanın akı
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı bal
Malzemeleri iyice karıştırın. Yüzünüzü yıkayıp kuruladıktan sonra maskeyi göz ve dudak çevresi hariç sürün tüm yüzünüze sürün. 15 dakika bekletin ve soğuk suyla yıkayın. Bu maske fazla yağı alır, bu yüzden maske sonrasında kuruluk hissederseniz nemlendirici sürün. Antiseptik ve anti bakteriyel özelliği ile sivilce oluşumuna neden olan bakterileri temizleyen bal ve mevcut sivilceleri kurutarak daha kısa sürede iyileşmelerini sağlayan limon suyu içeren bu yumurta akı maskesi aynı zamanda sivilce ve güneş lekelerini de hafifletir.

Yumurta Akı Maskesi – 8

2 çay kaşığı portakal suyu
1 adet yumurtanın akı
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Tatlı badem yağı
Önce yumurta akıyla portakal suyunu karıştırın. Daha sonra zerdeçalı ekleyin ve tekrar karıştırın. Karışımı yüzünüze sürün. 15 dakika bekleyip ılık suyla temizleyin. Dilerseniz maske sonrası oluşan kuruluğu almak için cildinize 3-4 damla badem yağıyla masaj yapabilirsiniz. Bu maske oldukça akışkan olduğu ve zerdeçal lekesini çıkartmak zor olduğu için eski bir t-shirt giyip maskeyi lavabonun üzerinde uygulayın. Hem portakal suyundaki asit hem de zerdeçal lekelerin renginin açılmasına ve cilt tonunun dengelenmesine yardımcı olur. Yüzü beyazlatmaya da yarayan bu maskenin etkisini görebilmek için en az 4-5 defa uygulama yapmalısınız.

Yumurta Akı Maskesi – 9

1 adet yumurtanın akı
1 avokadonun ya da muzun çeyreği
1 çay kaşığı sade yoğurt
Avokadoyu çatalla ezdikten sonra yoğurt ve yumurta akıyla iyice karıştırın. Maskeyi yüzünüzde 15 dakika bekletip ılık suyla yıkayın ve yüzünüzü kuruladıktan sonra nemlendirici sürün. Avokado bulamazsanız onun yerine muz kullanabilirsiniz. Cildi nemlendiren ve nemi tutmasını sağlayan bu maskeyle kuru cildinizin daha nemli ve yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.

Yumurta Akı Maskesi – 10

1 adet yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi
1 çay kaşığı bal
Yulaf ezmesini iyice ezip toz haline getirin ve tüm malzemeleri karıştırın. Karışımı yüzünüze ince bir tabaka oluşturacak şekilde sürün. 20 dakika kurumasını bekleyip bol soğuk su ile yıkayın. Evde yulaf ezmesi yoksa çilek, ananas, muz, greyfurt ve portakal gibi asitli meyveleri kullanabilirsiniz. Peeling etkili bu maske ile cildin üst katmanını ve gözenekleri ölü cilt hücrelerinden, yağdan ve kirden arındırarak cildinizi daha canlı gösterebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar