İbrahim Saraçoğlu Bağırsak Tembelliği Kürü Kabızlık İncir Kürü - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

15 Haziran 2019 Cumartesi

İbrahim Saraçoğlu Bağırsak Tembelliği Kürü Kabızlık İncir Kürü

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
İbrahim Saraçoğlu Bağırsak Tembelliği Kürü Kabızlık İncir Kürü
İbrahim Saraçoğlu Bağırsak Tembelliği Kürü
“Bu makalemizde Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından bildirilen kabızlık için doğal çözümleri okuyabilirsiniz.”
Bağırsak hareketlerinin yavaşlamasıyla ortaya çıkan kabızlık, yanlış beslenme, kullanılan ilaçların yan etkisi olarak, hareketsiz yaşam ve kişinin psikolojik durumu gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşabilen bir sağlık sorunudur. Kabızlığın en temel sebebinin yanlış beslenme olduğunu söylenebilir. Bol su ve lifli ve sindirimi kolay gıdaların tüketmek kabızlık sorununa iyi gelen yöntemlerin başında gelmektedir. Aşağıda bildireceğimiz Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından verilen tariflerin dilediğinizi uygulayabilirsiniz.
Kabızlık Nasıl Geçer?
Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Kabızlık İçin Bitkisel Çözüm 1. Tarif
Kabızlığa iyi gelen incir kürünü hazırlamak için 3-5 adet incir bir gece önceden bir bardak suda bekletilir. Ertesi gün aç karna incirler yenilerek suyu içilir. Dilerseniz inciri zeytinyağında birkaç gün bekletip o şekilde de yiyebilirsiniz.





Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Kabızlık İçin Bitkisel Çözüm 2. Tarif
Portakal yaprağı, kronik kabızlık sorununa iyi gelen yöntemlerden biridir. Kabızlığa iyi gelen portakal yaprağı kürünü hazırlamak için kullanılacak olan portakal yapraklarının yeşil ve taze olması önemlidir.
Kurutulmuş portakal yapraklarını bu kür için kullanmak uygun değildir çünkü taze portakal yapraklarında bulunan hidroksiprolin ve luteolin beta rutinosit etkin maddeleri sindirim sisteminin perisaltik hareketlerini uyararak, kabızlığın ortadan kalkmasını büyük oranda desteklemektedir.
Bir su bardağı suyla 7-8 adet taze portakal yaprağını 10-12 dakika kadar kısık ateşte kaynatın.



Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocaktan indirerek ılıması için bekleyin. Ilıdıktan sonra kahvaltıdan en az bir saat sonra için. Bu kür dört gün boyunca günde bir kez uygulanmalıdır. Dördüncü günde kür tamamlanır. Eğer ihtiyaç duyulursa kür tekrar uygulanabilir. Kürün her gün taze olarak hazırlanarak uygulanması gereklidir.
Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Kabızlık İçin Bitkisel Çözüm 3. Tarif
Eğer kronik kabızlık ya da sık sık kabızlık sorunu yaşıyorsanız bu karanfil kürünü uygulamamalısınız. Karanfil kürünü hazırlamak için bir bardak su kaynatılarak su sıcakken üzerine dokuz on adet karanfil taneleri eklenir. Yaklaşık 5-6 dakika bekledikten sonra karanfiller sudan alınmadan içilir. Bu işlem bir bardak su yerine bir bardak çay ile de yapılabilir. Bir bardak sıcak çayın içine 5-6 adet karanfil atılarak 5 dakika beklenir ve daha sonra karanfiller çıkarılmadan yudumlayarak içilir. Yukarıda belirtilen özellikler aynen hissedilecektir. Sıcak su veya çay yudumlanırken ağza gelen karanfil taneleri dişlerin arasında ezilerek güçlü aroma tadının keyfi çıkarılabilir.



Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Kabızlık İçin Bitkisel Çözüm 4. Tarif
Zeytinyağlı pırasa yemeği şiddetli kabızlık çekenlere oldukça yardımcı olabilecek bir tariftir. Kabızlık sorunu ortadan kalkana kadar sık sık tüketilebilen zeytinyağlı pırasa yemeği bağırsak florasını düzene sokarak kabızlık sorununun zamanla ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Zeytinyağlı pırasa yemeğinin mutlaka pirinçsiz olarak hazırlanması gerekir. Zeytinyağlı ve pirinçsiz hazırlanan pırasa yemeği haftada en az 4 gün tüketilmelidir.
Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Kabızlık İçin Bitkisel Çözüm 5. Tarif
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun kronik kabızlık sorunu çekenlere verdiği tavsiyelerden birisi de yoğurt suyudur. Ev yapımı yoğurt bu konuda daha etkili ve faydalıdır. Eğer kabızlık sorunu çok şiddetli ise portakal yaprağı kürünü uygulamak gereklidir.
Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Kabızlık İçin Neler Yemeli?
Kabızlık sorunu yaşayanların tüketebileceği bir diğer besin de keçiboynuzu meyvesidir. Düzenli bir süre keçiboynuzu tüketmek, sindirim sistemini harekete geçerirerek kabızlık sorununun yavaşça ortadan kalkmasını sağlayacaktır.
Eğer kabızlık biyolojik bir sebepten kaynaklanmıyorsa beslenme düzeninin değiştirilmesi şarttır. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun bu konudaki tavsiyesi beyaz ekmek yerine kepekli ekmek tüketmektir. Fakat, sürekli olarak kepekli ekmek tüketmek de kabızlığa yol açabilmektedir. Kepekli ve lifli gıdalar çok tüketildiği zaman mutlaka normalden içilenden daha fazla su tüketilmesi gerekir aksi takdir de bu durum kabızlıkla sonuçlanabilir. Gaz ve hazımsızlık yapan besinler kişiden kişiye göre değişmektedir. Hangi besinlerin gaz ve hazımsızlığa yol açtığının farkına varılarak bu besinlerinden tüketiminden kaçınılmalıdır
Kaynak: https://www.mavikadin.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar