Her Gün Limonlu Su İçmeye Başladığınızda Vücudunuza Bunlar Oluyor - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Her Gün Limonlu Su İçmeye Başladığınızda Vücudunuza Bunlar Oluyor

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Her Gün Limonlu Su İçmeye Başladığınızda Vücudunuza Bunlar Oluyor
Meyveler arasında en fazla hakkı yenen meyve şüphesiz limondur.
Limon, tabi ki evlerimizde hep bulunan ve marketlerde de her daim bulabileceğiniz bir meyve. Ancak vücudumuza sağladığı yararı biliyor muyuz?
Bu makaleyi okuduktan sonra limonların ne kadar yararlı olduklarını ve her gün limonlu su içmenin vücudumuzda ne değişikliklere yol açtığını öğrenmiş olacaksınız.
Limonlar ne kadar kullanışlı?
Daha önce hiç limonlu kek yaptınız mı? Ya da içinde limon olan başka tatlılar? İşte limonlar yalnızca mutfağımıza yaratıcı tatlar katmakla kalmıyor, aynı zamanda araştırmacıların da sunduğu kanıtlarla, vücudumuza sayısız katkı sağlıyorlar.
Limonun içinde ne vardır?
Limon potasyum, C vitamini, lif, protein, karbonhidrat ve birçok mineral içerir. Limonun içindeki C vitamini ve biyoflavonoidler özellikle vücudumuzdaki en küçük kan damarlarının duvarları için çok yararlıdır.





Limon Suyunun Faydaları
1. Kalori yaktırır
Fitness uzmanlarına göre, her gün limon suyu içerseniz günde yaklaşık 100 ekstra kalori yakarsınız. Limonun içindeki pektin lifleri de açlık hissini bastırmaya yardımcı olur.
2. Kalp hastalıklarını önler
Limonlar potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum da kas işlevi ve kalbe olan olumlu etkileriyle bilinir. Ayrıca limon tansiyonu düşürmeye de yardımcı olur.
Limon aynı zamanda kalp hastalıklarını önleyen antioksidan içeriğine sahiptir.
3. Bağışıklık sistemini geliştirir
Hepimizin çok iyi bildiği bir şey varsa o da limonun bizi gripten koruduğudur. Sıcak su ve limon içmek en eski grip tedavisidir. Limon burun ve boğazdaki şişmelerle savaşan antiseptik özelliklere sahiptir.



4. Yağ yakımını hızlandırır
Araştırmalar, su alımının yağ yakımı sürecini hızlandırdığını gösterir. Doktorlar ekstradan tesir sağlamak için suyun içine birkaç damla limon suyu ya da bir limon dilimi atmayı tavsiye ediyor.
5. Böbrek taşlarını önler
Böbreklerinizdeki tuz yoğunluğu fazla arttığında, çökeltiler oluşabilir. Zamanla bunlar böbrek taşı dediğimiz maddeye dönüşür. Sitrik asit idrarınızın hem pH’ını hem de yoğunluğunu artırarak böbrek taşlarını önlemeye yardımcı olur.



Yapılan çalışmalara göre her gün 100 ml limon suyu tüketmek, önceden de böbrek taşı sorunu çeken insanların bu rahatsızlığını önlemeye yardımcı olur.
Kaynak : https://www.bitkilog.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar