CİLDİNE YOĞURT LİMON BAL ELMA KÜRÜ UYGULADIKTAN SONRA BAKIN NASIL DEĞİŞTİ... - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

12 Ağustos 2019 Pazartesi

CİLDİNE YOĞURT LİMON BAL ELMA KÜRÜ UYGULADIKTAN SONRA BAKIN NASIL DEĞİŞTİ...

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
CİLDİNE YOĞURT LİMON BAL ELMA KÜRÜ UYGULADIKTAN SONRA BAKIN NASIL DEĞİŞTİ...
Sağlıklı ve ışıltılı bir cilt için ne sihir , ne de mucize gerekiyor.Sadece buzdolabınızı açmanız ve içindeki meyve , yumurta yada sebzelerle güzellik maskesi hazırlamanız yeterli..Bir çoğumuz doğal yollar ile güzelleşmeyi tercih ederiz, bende size birçoğunu kendim uyguladığım doğal,pratik cilt bakım maskeleri tarifi vereceğim .Kesinlikle denemenizde fayda var…
Siyah noktalar için cilt bakım maskesi: Malzemeler : Limon suyu + Yoğurt…..Hazırlanışı : Bir kase yoğurda bir limon suyunu karıştırın .Bu karışımın gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin.Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık su ile yıkayarak çıkarın.Bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz. Yüz için nemlendirici maske : Malzemeler: Yumurta sarısı + Süt……Hazırlanışı : Bir kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayın , üzerini ince bir bezle örterek on beş dakika bekleyin .Ardından kağıt mendille silerek temizleyin .Daha sonra ; önce ılık sonra soğuk su ile yıkayın. Bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.





Yağlı ciltler için nemlendirici maske : Malzemeler: Bal + Süt + Limon suyu………Hazırlanışı : Bir fincan içinde bir kaşık balı , bir kaşık limon suyunu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak miktarda sütü karıştırın .Karışımı yüzünüze ve boynunuza yayın ve kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi nemli bir bez yardımı ile silerek temizleyin. Bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz. Cilt lekeleri için maske: Malzemeler: Limon +Bal +Yoğurt….Hazırlanışı : 1 yemek kaşığı süzme bal , 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı limon suyunu karıştırın . Cilt lekesi olan bölgeye sürüp 15 dakika bekleyip ılık su ile yıkayın. Bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.
Elma maskesi: Malzemeler: Elma + Bal…… Hazırlanışı : 1 adet elmayı rendeleyin . Cam bir kasede elma rendesi ve 2 yemek kaşığı balı karıştırın. Yüz ve boyun bölgesine masaj yaparak uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra önce ılık sonra soğuk su ile durulayın.Cildinizi sıkılaştırıp anında canladıracak olan elma maskesini haftada bir kez uygulayabilirsiniz. Çiller İçin Cilt Maskesi: Malzemeler: Keten Tohumu…..Hazırlanışı: Keten tohumunu kaynatın. Suyu ile cilde masaj yaparak çillere ve lekelere maske olarak uygulayın. Diğer maske malzeme ve tarifleri okumak için görsele basın ve 5. fotoğrafa geçin. Buhar Maskesi :Malzemeler: Rezene + Nane+ Kekik + Biberiye…..Hazırlanışı : Yukarıdaki malzemeleri yarım litre suda kaynatın . Karışımı ocaktan alıp buharı yüzünüze tutun. (Bu bitkilerden elinizde bulunan birkaç tanesi ile de bu işlemi yapabilirsiniz.) Temizleme sütü: Malzemeler: Salatalık + Süt….Hazırlanışı : 1 adet salatalığı rendeleyip , 1 su bardağı sütte kaynatın ve süzün. Her gün, sabah ve akşam bu karışımla cildinizi silin.
Tonik : Cildin günlük bakımı yapılırken ikinci adım, kalan son artıkları arındıran ve gözenekleri sıkıştırmaya yarayan tonik uygulamasıdır.Tonik özel bir solüsyondur, genellikle su ve alkol ile hazırlanır.Tonik seçerken alkolsüz olanları tercih etmelisiniz. Sade gülsuyu ve maden sodası gayet iyi toniklerdir.( Bende sabah akşam temiz cildimi mutlaka doğal gülsuyu ( Rosense ) ile kolonya gibi yüzüme uyguluyorum ve çokta memnunum) Porselen Gibi Bir Cilt İçin: Malzemeler: Toz kil + Mısır unu + El kremi……Hazırlanışı: 1 tatlı kaşığı kil ,1 tatlı kaşığı mısır unu ,1 çay kaşığı kadar el kremi , biraz ılık su ,boza kıvamına getirilir.Temiz cilde sürülür kuruyana kadar bekletilir.Daha sonra ılık su ile yavaş hareketler ile cilt temizlenir. Lütfen paylaşalım tüm dostlarımız faydalansın…
Kaynak : www.ajansgunleri.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar