KAHVENİZİ DAHA SAĞLIKLI HALE GETİRİN.. SONUCUNA ÇOK ŞAŞIRACAKSINZ - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Ağustos 2019 Pazartesi

KAHVENİZİ DAHA SAĞLIKLI HALE GETİRİN.. SONUCUNA ÇOK ŞAŞIRACAKSINZ

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
KAHVENİZİ DAHA SAĞLIKLI HALE GETİRİN.. SONUCUNA ÇOK ŞAŞIRACAKSINZ
Kahve İçmenin Daha Sağlıklı Yolları Kahve bağımlısı mısınız? Uyanık ve tetikte kalabilmek için, zaman geçtikçe daha fazla miktarda kahve tüketmeye mi ihtiyaç duyuyorsunuz? Günde dört fincandan fazla, sade ve mümkün olduğunca sert kahve mi tüketiyorsunuz? Peki, yukarıda belirttiğimiz risk faktörlerinin diğerleri sizin için de geçerli mi? Eğer durum böyle ise; daha sağlıklı kahve tüketimi ile ilgili vereceğimiz ipuçlarını büyük bir dikkatle okumalısınız.
Kahvenize; süt, krema veya aşırı şeker eklemek yerine yağsız süt, tatlandırıcı veya ham şeker eklemeyi deneyin. Bu sayede kalori alımınızı azaltmış olursunuz.
Kahvaltınızı asla birkaç fincan kahve ile değiştirerek, midenize eziyet etmeyin. Vücudunuz her yeni güne başlamak için yakıta ihtiyaç duyar ki bu da meyvelerden, kahvaltılık gevreklerden ve süt ürünlerinden gelir.





Eğer, yeterli miktarda sıvı tüketiyorsanız (su, doğal meyve ve bitki çayları); daha az yorgun ve stresli hissedeceksiniz ki bu da daha sık kahve tüketme ihtiyacınızı azaltmış olacak. Ayrıca, yeterli miktarda dinleniyor olduğunuzdan emin olun ki böylelikle daha fazla kahve içme ihtiyacınızı durdurmuş olursunuz. Eğer son zamanlarda kendinizi kaygılı veya sinirli hissediyorsanız; veya kendiniz kötü bir modda hissediyor veya uykusuzluk çekiyorsanız, bu içecek üzerinizde negatif etki yapabilir.
Kahve yerine doğal çayları veya kafeinsiz kahveyi koymayı deneyin. Bu tür içecekler, üzerinizde daha pozitif bir etki bırakacaklardır ve sizi rahatlatacak, sakinleştireceklerdir. Hipertansiyon, kardiyovasküler hastalıklar, böbrek problemleri, anemi, obezite gibi hastalıklardan yakınıyorsanız veya hamile iseniz, kahve tüketmemenizi veya tüketiminizi mümkün olabilecek en düşük seviyeye indirmenizi tavsiye ediyoruz. Kahveyi antidepresan ilaçlar ile veya sigara ile birlikte tüketmeyin. Çünkü bu kombinasyonlar güçlü baş ağrılarına veya yüksek tansiyon ve migrene sebep olabilir.
Kaynak : www.ajansgunleri.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar