Evde Zerdeçal ile Doğal Diş Macunu Yapımı - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Eylül 2019 Pazar

Evde Zerdeçal ile Doğal Diş Macunu Yapımı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Evde Zerdeçal ile Doğal Diş Macunu Yapımı
ZERDEÇAL ile EVDE KENDİ DOĞAL DİŞ MACUNUNUZU YAPIN
Çoğunlukla yemeklerde baharat olarak kullanılan zerdeçal zencefilgiller familyasındandır. Anayurdu Doğu Hindistan olan zerdeçalın diğer bir ismi ise Hindistan safranı’dır. Zerdeçal kanserden romatizmaya kadar bir çok hastalığın tedavisinde kullanılan şifalı bir baharattır. Hastalıklara şifa olmasının yanı sıra önemli bir özelliği de dişlerde ki beyazlatıcı özelliğidir.
Genellikle yemeklerde sarı renk verme özelliğiyle bilinen zerdeçal başta diş olmak üzere bir çok bölgenin rengini açmada kullanılıyor. Evinizde kolaylıkla yapacağınız doğal macun hem dişlerinizi beyazlatıyor hemde kimyasal diş macunlarının kanserojen etkilerinden dişlerinizi ve sizi koruyor.
Zerdeçallı Diş Macunu Nasıl Yapılır?
Zerdeçallı beyazlatıcı diş macununun 2 farklı tarifi vardır.
1.Tarif Malzemeler: Hindistan Cevizi Yağı, 1 tatlı kaşığı öğütülmüş zerdeçal, Nane yağı





Tüm malzemeleri karıştırarak macun kıvamına getirin. Elde ettiğiniz macunu diş fırçası yardımı ile dişlerinize sürün ve 5 dakika kadar bekletin. Ardından yıkayabilirsiniz. Her gün 1 defa mutlaka bu karışımı uygulayın
2.Tarif Malzemeler: 2 yemek kaşığı toz zerdeçal, 1 yemek kaşığı karbonat 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
Tüm malzemeleri karıştırın. Macun kıvamında bir karışım elde edeceksiniz. Karışımla diş fırçası yardımı ile dişlerinizi iyice fırçalayın.Bir müddet beklettikten sonra dişlerinizi yıkayabilirsiniz. Düzenli kullanımında dişlerde ki beyazlatıcı etkisini fark edeceksiniz.
Kaynak : https://organikgunler
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar