Doğal Yapılan Epilasyon Yöntemiyle 15 Dakikada Bütün Tüylerinizden Kurtulun.. - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

28 Ekim 2019 Pazartesi

Doğal Yapılan Epilasyon Yöntemiyle 15 Dakikada Bütün Tüylerinizden Kurtulun..

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Doğal Yapılan Epilasyon Yöntemiyle 15 Dakikada Bütün Tüylerinizden Kurtulun..
Epilasyon Nedir?
İstenmeyen tüyler, kadınların kabusu haline gelen bir konudur. İstenmeyen tüylere karşı en çok kullanılan yöntemlerin başında ağda ve jilet kullanımı gelir. Ancak bu tip yöntemler kısa süreli sonuçlar verir. Bu nedenle günümüzde istenmeyen tüylere karşı pek çok yöntem geliştirilmiştir. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte çeşitli epilasyon yöntemleri geliştirilmiştir. Epilasyon yöntemi sayesinde istenmeyen tüylerden arınabilir ve kalıcı sonuçlar elde edebilirsiniz. Ancak bu tip yöntemler oldukça maliyetlidir. Ayrıca epilasyon yönteminin sağlığı olumsuz yönde etkileyip etkilemediği de halen tartışılmaktadır. İstemeyen tüylerden kurtulmanın bir diğer yolu da bitkisel yöntemlerdir. Bitkisel yöntemler diğerlerine kıyasla daha ucuz ve sağlıklıdır. Bu nedenle istenmeyen tüylerden arınmak için tüy dökücü etkiye sahip olan bitkileri kullanabilirsiniz. Tüy azaltıcı etkiye sahip bu bitkilerle istediğiniz sonuca ağrısız ve acısız olarak ulaşabilirsiniz.
Doğal Tüy Azaltıcı Yöntemler Nelerdir?
İstenmeyen tüylerden kurtulmanız için sizler için bazı yöntemleri araştırıp derledik. İşte o doğal tüy azaltıcı yöntemler şunlardır;





1. Limon Kürü
İstenmeyen tüylere karşı en etkili yöntemlerin başında limon kürü gelmektedir. Limon ve tuz karışımı kıl köklerini zayıflatarak tüylerin azalmasına yardımcı olur. Bu kür, kıl köklerine nüfus eder ve kıl köklerinin zayıflamasını sağlar. Limon kürünü ağda yapıldıktan sonra 3-4 saat ağda yapılan bölgede bekletmelisiniz. Ancak kürü uygularken yanma hissetmeniz durumunda hemen yıkamalısınız. Limon kürü için bir adet limon suyunun içine 2 çay kaşığı tuz ilave edin ve iyice karıştırın. Ağda yaptıktan sonra bir pamuk yardımıyla ağda yapılan bölgelere sürünüz. Etkili sonuç almak için bu işlemi her ağda sonrasında düzenli olarak uygulamalısınız. Herhangi bir yanma hissetmezseniz bacaklarda yaklaşık 2 saat bekletebilirsiniz. Ancak kürü yüzünüze uygulayacaksanız 15 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.



2. Soğan Kürü
İstenmeyen tüylere karşı etkili olan yöntemlerden bir diğeri de soğan kürüdür. Tüy köklerinin zayıflamasına yardımcı olan soğan kürü, tüylerin uzun süre çıkmasını engeller. Soğan kürü için bir adet soğanı rendeleyerek suyunu çıkarın. Elde ettiğiniz soğan suyunu ağda yaptıktan sonra bölgeye iyice yediriniz. Soğan kürünü her ağda işleminden sonra uygulayabilirsiniz. Soğan suyunu ağda yaptığınız bölgeye uyguladıktan sonra 1 saat bekletin. Düzenli olarak uygulamanız durumunda daha etkili sonuçlar alabilirsiniz. Soğan kürü tüy köklerinin zayıflamasına yardımcı olur ve tüylerin daha uzun sürede çıkmasına yol açar.



3. Portakal Kürü
Kış aylarında severek tükettiğiniz portakalın tüy azaltıcı özelliğe sahip olduğunu biliyor muydunuz? Portakal kabuklarını kremsi bir kıvam alana kadar rondodan geçirin ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Her ağda işleminden sonra elde hazırladığınız portakal kürünü bölgeye uygulayın ve 1 saat bekletin. Yaklaşık 1 saat bekledikten sonra kürü uyguladığınız bölgeyi yıkayın. Asit içeren narenciyeler, kıl kökleri üzerinde yakıcı etki bırakırlar.
5. Aslanpençesi Kürü
Tüy azaltıcı etkiye sahip olan aslanpençesi, hormon seviyesini dengeler ve düzenler. Özellikle hormon bozukluğundan kaynaklanan aşırı tüylenme problemi karşısında aslanpençesi bitkisinden yararlanabilirsiniz. 1 bardak suyu kaynattıktan sonra ocağı kapatın ve içine 1 tutam testere dişli aslanpençesi ekleyin. Yaklaşık 4-5 dakika demlenmeye bırakın ve daha sonra süzün. Her gün taze olarak aslanpençesi çayı tüketin.
6. Yumurtanın Akı
Yine halk arasında sıkça kullanılan doğal tüy dökme yöntemlerinden biri de yumurta akından geliyor. Ona eşlik eden mısır unu ve toz şekerle güçlerini birleştiren yumurta akı, düzenli kullanımlarda istenmeyen tüylerde önemli ölçüde azalma sağlıyor. Kullanışı ise çok basit. Yumurta akının içine mısır ununu ve toz şekeri ilave edip güzelce karıştırın. Karışım homojen bir kıvam alınca tüylerinizi aldığınız bölgeye parmaklarınızla masaj yaparak uygulayın. 7. Zerdeçal
Yüzde oluşan istenmeyen tüylerden kurtulmak için 2 malzemeyle hazırlanan bu etkili karışımla doğru sonuçlar alabilirsiniz. Yapılışı şu şekildedir; Toz zerdeçalı bir kaseye alın, içine 2 yemek kaşığı kadar süt ilave edin ve karıştırın. Karışım macun kıvamına gelmeli. Macun kıvamına gelen doğal tüy dökücüyü uygulamak istediğiniz bölgeye güzelce sürün. 30 dakika kadar bekletin. Haftada 3-4 kez yaptığınızda etkisini göreceksiniz.UYARI !
İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.
Kaynak : https://pembekugular.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar