Oreo Cheesecake - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

19 Ekim 2019 Cumartesi

Oreo Cheesecake

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Oreo Cheesecake
(kelepceli kalibim 26 cm)
Tabani icin:
2 paket oreo
100 gr tereyagi
Kremali kismi icin:
500 gr labne (Quark)
200 gr krem peynir(frischkäse)
200 gr krema (schlagsahne)
3 yumurta
1 su bardagi toz seker
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi nisasta



Cikolatali kismi icin:
100 ml krema
200 gr sütlü cikolata
Ayrica üzeri icin:
Oreo,cilek istege bagli beyaz cikolata



Yapilisi:
Öncelikle firin 165 derecede isitilmaya baslanir,kelepceli kalibin altina pisirme kagidi yerlestirilir kenarlarina alüminyum folyo ile kaplanir.
Oreo bisküvileri üzeri icin bir kac tane ayrilip rondodon cekilir üzerine eritilmis tereyagi eklenir ve karistirilip kaliba alinir kasikla düzlenir ve bardagin altiyla hafif bastirilir.



Krema malzemelerinin hepsi karistirma kabina alinir mikserle karistirilip kaliba alinir,kalip kenarlarindan tutularak masaya dikkatli bir sekilde bir kac kez kaldirilip birakilir (icinde hava kalmamasi icin) en son ayirdigimiz bir kac tane bisküvi kirilip üzerine serpistirilir cok az bastirilir.



Firina isiya dayanikli bir kab konur ici suyla doldurulur cheesecake de isinmis firina verilir kapagi acilmadan yaklasik 50 dakika pisirilir ardindan kontrol edilir ortasi hafif sallanmasi lazim o kivam yakalaninca firin kapatilir ve kapagi tamamen soguyana dek yarilanir.



Cikolatali sosu icin krema ve kücük dogranmis krema benmari usulü eritilip cheesecake in üzerine dökülür ve üzeri düzlenir.Cikolata katilasmadan ikiye kesilmis oreo bisküvileriyle süslenir ve bir gece buzdolabinda dinlendirilir. Servis ederken istege bagli beyaz cikolata ve cilekle süslenir.
Tarif : @lezizsofralar/
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar