Bunları Yiyin Kanser Size Yanaşamasın - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

26 Kasım 2019 Salı

Bunları Yiyin Kanser Size Yanaşamasın

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Bunları Yiyin Kanser Size Yanaşamasın
Türkiye Millet Sıhhati Müesseseyi’nun istatistiklerine göre, ülkemizde her sene 160 binden fazla birey kansere tutuluyor. Bu vahşice günde takribî 450 bireye kanser teşhisi konduğu anlamına geliyor.



Tablo her ne kadar korkunç gibi gözükse de, doğru beslenme silahını kullanarak kansere tutulma tehlikesini eksiltmek olası. Beslenme ve Perhiz Uzmanı İrem Gündoğan, kanser düşmanı gıdaları anlattı.malıdır.



Sarımsak: Sarımsağın faal bileşeni olan di-alil-disülfidinin hem ur yaradılışını hem ur gelişimini yasakladığı bildirilmektedir. • Omega 3 kaynakları Hamsi, istavrit, uskumru gibi yüzey balıkları: Haftada 2-3 defa harcanmasında fayda vardır.



Ceviz: Her gün 3-4 adet harcanarak bu gıdaların koruyu özelliğinden yararlanılabilir. • Kırmızı meyveler Yaban mersini, bögürtlen, çilek, siyah üzüm: Yaban mersini, böğürtlen, çilek, siyah üzüm, nar gibi kırmızı meyveler, içeriğindeki fenolik ve flavonoid gibi biyoaktif bileşenler sayesinde anti-kanser özelliktedir. Günlük meyve tüketiminin vasati 2-3 porsiyon olduğunu düşünürsek bunun 1 porsiyonunu kırmızı meyvelerden seçim edilmelidir.



Brokoli/ Brüksel lahanası: Bu sebze gruplarının haftada 3 defa harcanmasının kansere karşı gözettiği tanımlanmıştır. Brokoli filizlerinde bulunan sulforofan ve indol-3 carbinolün ur hücrelerinin gelişmesini yavaşlatma tesiri çoğaldırmak için mide hassasiyeti bulunmuyorsa ham tüketimi önerilir. • Soya fasulyesi: Soya fasulyesi veya soya filizi östrojen hormonuna olan tesiriyle mesane kanserini önlediğine dair pek çok çalışma vardır. Ancak meme kanserinde sakınılması gereken gıdalar grubunda yer almaktadır.



• Yeşil çay: Yeşil çaydaki epigallokatesin-3-gallat ECGC basta olmak üzere katesin karışımlarının kanser önleyici tesirlerinin olduğunu gösteren çalışmalar mevcuttur. • Kefir: Saccoromyces, steptoccoccus, cremoiris ve betabacterium caucasum gibi bazı faydalı mantar ve bakteri karışımlarını kapsayan kefir, immün sistemi kuvvetlendirerek gözetici tesir sağlamaktadır. • Zerdeçal: Zerdeçaldaki kurkumin maddesi, antiinflamatuvar ve antioksidan tesiri nedeniyle muhtelif kanser cinslerinin rehabilitasyonunda kullanılmaktadır.Hindistan gibi çok kötü şartlarda yaşayan insanların neden kansere daha az tutulduklarının ehemmiyetli bir ispatıdır. Ayrıca Yapılan araştırmalarda, Hindistan’da Alzheimerin neden az görüldüğü üzerinde yapılan bir araştırmada bunun sebebinin bu bölgede yoğun olarak harcanan köri maddesi olduğu ve körinin içinde bulunan zerdeçalın alzheimeri bu kadar zaferli bir oranda önlediği görülmüştür.
Şekerli gıdalar, kolili mahsuller, sigara, iyi yıkanmayan sebzeler ve dip balıkları kansere davetiye çıkarabiliyor. Yüksek arıtılmış sekerler: Yüksek arıtılmış şeker tüketimi hem kilo artısına neden olmaktadır Hem de obezite kanser için tehlike etkenlerinde ilk sıralardadır. İslenmiş et mahsulleri: İslenmiş et mahsulleri salam, sosis, sucuk gibi gözetici olarak kullanılan nitrit ve nitrat nedeniyle kanserojen tesiri olan gıdalardır.
Yıkanmamış sebzeler: Pestisit, BPA gibi kimyevilerden korunmak için çok iyi yıkanmalıdır. Dip deniz mahsulleri: Deniz mahsulleri ve balıklardaki cıva gibi ağır metallerden korunmak için midye ve dip balıklarının tüketimi hudutlandırılmalıdır. Sigara: Bazı çalışmalara göre uzun vakit günde tek bir tane bile sigara içilmesi, kansere neden olabiliyor. Bu açıdan nargile, puro ve pipo gibi öbür tütün türevlerini içmek ve pasif içicilik de tehlike taşıyor.
Kaynak : https://www.yemekev.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar