Karın ve Mide Ağrısını Anında Kesen Evde Yapabileceğiniz Tarif - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Eylül 2019 Pazar

Karın ve Mide Ağrısını Anında Kesen Evde Yapabileceğiniz Tarif

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Karın ve Mide Ağrısını Anında Kesen Evde Yapabileceğiniz Tarif
Mide ağrıları değişik şiddette, faklı nedenler ile ve değişik belirtiler ile birlikte çok sık karşımıza çıkan bir sorundur. Midede geneli kapsayan veya kısmi ağrı, kramp, bulantı, şişkinlik ve bazen de kusma belirtileri gösterebilir. Mide ağrısı stresten mide kanserine kadar pek çok nedenden kaynaklanabilir. İşte mide ağrısına yol açan nedenler ve mide ağrısının geçmesi için yapabilecekleriniz;
Mide Ağrısını Geçiren Kür Tarifi
Yarım litre suya 200-250 gr brokoli koyup haşlanır. 5 dakika kaynaması yeterlidir. Brokolinin suyu bir günlük kür ölçüsüdür. Suyu üç parçaya bölüp aç karnına içilmelidir. Brokoli suyu içildikten sonra yemek yemeden önce en az 20 dakika beklenilmelidir ki kürden epeyce verim alınabilsin.
Kürün uygulama süresi şöyledir;
Bu kür bir hafta uygulanır. Eğer yeterli gelmez ise 3 gün ara verilir ve bir hafta daha uygulanır. Aynı ilaçlar gibi bitkisel kürlerin uygulanmasında bir disiplin olmalıdır. Bu nedenle bu ölçüye sadakat gerekir. Bu kürün uygulanma süresi birer haftalık dilimler halinde maksimum üç haftadır.
Tahin
Tahin mide ağrısını geçirmekte en etkili besindir. Sabah akşam aç karına 2 yemek kaşığı tahin yemeyi alışkanlık haline getirin. Tahin yedikten sonra yarım bir şey yemeyin. Mide ağrınız 1-2 güne geçecektir.





Nane Limon Çayı
Nane limon çayı mide ağrısını hızlı bir şekilde geçiren en etkili yöntemlerdendir. Karın kaslarında antispazmodik etki sağlayan nane aynı zamanda sindirimi kolaylaştırıcı rol oynar. Nane limon ikilisi özellikle enfeksiyon ve üşütmelere bağlı mide ağrılarında da hızlıca yatıştırıcı etki gösterir. Bunun için günde 3-4 bardak nane limon çayı için. Çayın yapımı: 1 adet limonun suyunu sıkın ve bir bardağa alın. Limonun kabuğunu 2 su bardağı su ile kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. Ocağı kapattıktan sonra içine 1 çay kaşığı kuru nane veya 4-5 dal taze nane koyun. 10 dakika demlenmesinin ardından ayrı bir kaba süzün ve içine bardaktaki limon suyunu ilave edin. Karışımı 1-2 dakika ısıtın. Çayınız hazır afiyet olsun.
Evde karın ağrısını geçirme yöntemleri;
– Bir fincan zencefilli çay tüketmek, karın ağrınızı geçirmenizin yanı sıra kaslarınızı rahatlatacak ve mide kramplarına iyi gelecektir.
– Mide bulantısına ve kusmaya iyi gelen naneyi çayın yanında tüketebilirsiniz.
– Bir bardak suya bir çay kaşığı bal ve bir çorba kaşığı elma sirkesi döküp yavaşça içerseniz, karın ağrınız kolaylıkla geçecektir.
– Bağırsaklara uygulanan baskının azalmasını sağlayan papatya çayını 10-15 dakika demledikten sonra tüketirseniz, mide ağrınızla birlikte karın ağrınız da geçecektir.
– Karın ağrısına iyi gelen bir diğer yöntem de sıcak su torbasıdır. Kaynattığınız suyu sıcak su torbasının içerisine döküp, torbayı ayağınıza yerleştirirseniz, ağrılarınız gidecektir. Sıcak su torbasını karnınıza koymayın!
– Hazımsızlıktan dolayı karnınız ağrıyorsa, evde sıcak su kaynatın ve içerisine limon sıkabilirsiniz.
– Karın ağrısını geçirme konusunda etkili olan besinlerden birisi de muzdur.
Bu yazıyı faydalı bulduysanız sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın. sağlıcakla kalın..
Kaynak : https://organikgunler
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar