Çocuklarda öksürüğe ne iyi gelir? Öksürük nasıl geçer? - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Mart 2020 Salı

Çocuklarda öksürüğe ne iyi gelir? Öksürük nasıl geçer?

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Çocuklarda öksürüğe ne iyi gelir? Öksürük nasıl geçer?
Gribal enfeksiyon, solunum yolu enfeksiyonları ile astım ve bronşit durumlarında çocuklarda görülen öksürüğe ne iyi gelir?
Özellikle kış aylarında çocuklarda meydana gelen ve soğuk algınlığı, solunum yolu enfeksiyonları, grip, boğaz enfeksiyonu gibi nedenlerle çocuklarda ortaya çıkan geçmeyen öksürük bazen anneleri korkutabiliyor. Öksürüğü ilaç tedavisi yerine evde doğal yöntemlerle yapılan bitkisel karışımlarla tedavi etmek isteyen anneler ise internette bu yöntemlerin arayışına giriyor. Evde yapılan bitkisel tedaviye yanıt alınmadığı zaman anne ve babalar mutlaka çocuklarını biz çocuk uzmanına göstermelidir.
Çocuklarda Öksürük Neden Olur?
Çocuklarda öksürük nasıl geçer? Annelerin bu sorudan önce öksürüğün neden kaynaklandığı konusunda da bilgi sahibi olmaları tedavide daha sağlıklı ilerleme sağlayacaktır. Çocuk ve bebeklerde öksürük olması bir çok nedenden kaynaklanabilir. En çok karşılaşılan başlıca nedenler ise şunlardır;



Havanın kuru ve nemsiz olması
Solunum yolu enfeksiyonları
Bronşit
Astım
Kalabalık olan ortamlarda okul vb. yerlerde kişisel temizliğe önem verilmemesi. ”Özellikle sık sık ellerin yıkanması gerekmektedir”
Gribal enfeksiyonlar
Alerjik hastalıklar
Sinüzit
Akciğer Hastalıkları
Çocuklarda Görülen Öksürük Tedavisi İçin Doğal Yöntemler
Ihlamur Çayı: Çocukların da ılık olarak rahatlıkla içebilecekleri ıhlamur çayı antioksidan özelliği sayesinde bağışıklığı güçlendirerek hem hastalığın hemde öksürüğün önüne geçer. Ilık içilen ıhlamur çayı boğazı yumuşatarak inatçı öksürüğün azalmasına neden olur.



Ayva Yaprağı Çayı: Geçmeyen öksürük için kullanılan bir diğer bitkisel tedavi yöntemi ise ayva yaprağı çayıdır. Ayva yaprağı çayı hem boğazı yumuşatır hemde boğazdaki enfeksiyonlara karşı savaşır. Kuru ayva yaprakları sıcak suda 10-15 dk demlendikten sonra ılıdığında içilebilir. Ayva yaprakları kaynatılarak değil demlenerek çay haline getirilmeli.
Zencefil ve Bal: Öksürüğe en iyi gelen karışımlardan birisi de zencefil ile baldır. Antioksidan etkisi göstererek bağışıklık sistemini güçlendirir. 1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı kadar toz zencefil karıştırılıp günde 1-2 tatlı kaşığı çocuklara verilebilir.
Zencefil Çayı: Kuru öksürüğe iyi gelen bitkisel çaylardan birisi de zencefil çayıdır. Bir diş sarımsak kadar zencefil 10 dakika kaynatılarak çay haline getirilir. İçerisine isteyenler ılıdıktan sonra 1 çay kaşığı bal ekleyebilir. Bu karışım öksürüğe iyi gelen bilinen bitkisel yöntemlerdendir.
Kekik ve Bal: Kekik ile suyu kaynatılarak içerisine 1 çay kaşığı bal eklenip ılık olarak tüketilirse kuru öksürüğe iyi gelir.
C Vitamini: Ananas, kivi, portakal, brokoli, karnabahar gibi C vitamini en fazla olan yiyecekler tüketilerek bağışıklık sistemi desteklenir.
Bitki Çayları ve Bal: Bitki çayları ve içerisine katılacak bal öksürüğe iyi gelir. Öksürük tedavisinde en etkili gıdalardan birisi bal ile hazırlanan bitki çayları öksüren çocukların rahatlamasını sağlar.



Probiyotik: Probiyotikler ile bağışıklık sistemi güçlü güçlendirilirse öksürüğe neden olan enfeksiyonlarda ortadan kaldırılabilir. Ev yapımı yoğurt ve lahana turşusu gibi probiyotik açıdan zengin besinlerin tüketilmesinde fayda vardır.
Bitki Çayları Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kaynatılarak veya demlenerek içilen bitki çayları karıştırılmamalı. Demlenmesi gerekiyorsa çay demler gibi demlenmeli kaynatılması gerekiyorsa su içerisine atarak kaynatılmalıdır.
Her bitkinin çayı yapılmadığı için tercih edilmeyen ve bilinmeyen bitkilerin çayları tüketilmemeli.
Tedavi amaçlı kullanılan bitki çaylarında şeker yerine bal tercih edilmelidir.
DİKKAT: Uzun süre geçmeyen öksürük durumda mutlaka bir uzman doktora başvurulmalı!
Not: Öksürük ve gribal enfeksiyon durumlarında bol bol su tüketilmesi gerekmektedir.
Ilık Su Çocuklardaki Öksürüğe İyi Geliyor
Çocuklarda öksürüğe ne iyi gelir diye araştırıldığında doktorlarında önerdiği ılık su içilmesi sıklıkla karşımıza çıkıyor. Bol bol ılık su içilmesi boğazı yumuşatacağından dolayı öksürüğün azalmasına neden olacaktır. Ilık limonlu bal da bir diğer bitkisel öksürük gidericidir. Ayrıca çocuklara uyumadan önce ılık ıhlamur da içirilebilir. Çocukların yastıkları biraz yüksek tutularak geniz akıntısının azalmasını sağlayıp öksürük hafifletilebilir.
İbrahim Saraçoğlu’ndan Öksürük Tedavisi İçin Hatmi Çiçeği Tomurcuğu
Prof. Doktor İbrahim Saraçoğlu 3 yaşından büyük çocukların öksürük tedavisi için Hatmi Çiçeği tomurcuğunun kaynatılarak içirilmesini öneriyor. 5-6 tane Hatmi Çiçeği tomurcuğu yarım bardak suda 5 dakika kaynatılır. Elde edilen bu çay ılık hale geldikten sonra öksüren çocuğa içirilir. Çocuklardaki öksürüğü ilaç kullanmadan bitkisel yöntemle geçirmek isteyen anneler bu yöntemi deneyebilirler.
Kaynak : https://www.haberbulutu.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar