Column Left

Bizi Takip Edin

22 Mayıs 2015 Cuma

Kimyasal Kullanmadan Yapabileceğiniz 6 Temizlik Maddesi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Kimyasal Kullanmadan Yapabileceğiniz 6 Temizlik Maddesi
Evimizdeki çeşitli yerleri kullanırken, satın aldığımız kimyasal maddeleri kullanıyoruz. Bu kimyasalar hem size hem de aile bütçenize zarar veriyor. Birçok temizleyiciyi evde kendinizin yapabileceğini biliyor musunuz? Hem ucuz hem de zararsız mükemmel temizleyiciler…

1- Bulaşık makinesi deterjanı
Hava geçirmez bir kapta 1 bardak boraks, 1 fincan karbonat, yarım fincan saf tuz, yarım fincan limon esansı karıştırın. Makinanızın deterjan gözüne bir çorba kaşığı koyun. Bulaşıklarınız pırıl pırıl olacaktır.

2- El yıkama köpüğü
El yıkama köpüğü sandığınız gibi pompa sayesinden olmuyor. Bunu üretmek için sıvı sabun veya sıvı detarjandan bir çorba kaşığı ilave edin. Su ile karıştın. Kapalı bir kapta tutursanız, her zaman köpük elde edebilirsiniz.

3- Leke sökücü
Bir sprey şişesi nin 4/1 lik bölümüne oksijenli su, 4/1’lik bölümüne karbonat tozu, 4/2’lik bölümüne su ekleyin. Önce lekeleri bu karışım ile silin. Ardından yıkayın. NOT; rekli çamaşırlara kullanırken dikkat edin. Rengi bozulabilir. Bunun için leke çıkacaracağınız kumaşın görünmeyen bir köşesinde deneme yapın.

4- Lavabo Açıcı
Tıkanan lavabonuzun açılması için bir bardak karbonat ve yarım fincan sirke dökün. 5 dakika bekleyin. Yarım fincan limon suyu dökün. 15 dakika bekledikten sonra gider borusuna 2 bardak kaynar su dökün.

5- Yer silme deterjanı
Bir kova içine bir fincan sıvı deterjan, bir fincan limon suyu ve 3 bardak sirke ve 4 bardak sıcak suyu karıştırın. Yerlerinizi bu deterjan ile silebilirsiniz.

6- Cam temizleyici
2 yemek kaşığı limon suyu, 1 çorba kaşığı sirke ve bir bardak sıcak suyu bir sprey içinde karıştırın. Sallayarak karıştırın. Her zaman kullanacağınız vam temizleyiciniz hazır.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left