Column Left

Bizi Takip Edin

4 Haziran 2015 Perşembe

Spor Yoluyla Zayıflama

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Spor Yoluyla Zayıflama
Kilo almamak için hareketsizlikle ve aşırı beslenme ile savaşılmalıdır. Rejimle birlikte spor en önemli ilaç olarak sunulmaktadır. Bu kilolara karşı savaş arz-talep kanunu ile bağlantılıdır. Kaybedilen kalori fazla ise ve alınan besin normalse, zayıflamaya yol açar. 1 gram yağda 9 kalori vardır. Bir saatlik yürüyüş veya 4 saatlik bir gezinti, 90 ya da 100 kalori kaybına yol açmaktadır, yani bir saat yürüyüşte 10 gr. yağ kaybedilidir. Spor yardımıyla zayıflamanın en iyi yolu, haftada 500 gr. kaybetmektir. Her spor aktivitesi dönüşünde tartılmayın. Terlemek kilo kaybettirir ve otoma-tikman 500 gr. ila 1 kg. kaybedersiniz. Ertesi sabah kalktığınızda bir önceki kilonuza dönmüş olduğunuzu görürsünüz. Haftada bir kere ve hep aynı şartlarda tartılınız, sabah uyanınca, çıplak olarak ve tuvaletinizi yaptıktan sonra tartılınız. Hep aynı tartıyı kullanınız.
Spor İştah Açar
Bu, yanlış bir kanıdır; az bir enerji kaybı iştahınızı açmaz. Tersine çok enerji kaybederseniz; örneğin iki saat boyunca yüzerseniz, 800 kalori kaybeder ve açıkırsı-nız. Eğer 3200 kalori alacağınıza 2800 ya da 3000 kalori alırsanız, hem aç kalmazsınız, hem de 200 ile 400 kalori az almış olursunuz. Bu olayı, haftada iki üç kere tekrar ederseniz, zayıflarsınız. Sonuçta zayıflayabilmek için sporun yanısıra, düzenli bir diyet de uygulamalısınız.
Sportif Faaliyetler ve Yeterli Kuvvet Harcama
Spor yoluyla kilo kaybetme her zaman kolay değildir. 4 km’lik bir yürüyüş 100 kalori kaybettirmektedir. 9 km’lik yürüyüş, 300 kalori kaybettirir. 1500 kalori kaybetmek için, 15 saat yürümek, ya da 5 saat koşmak gerekir. Zayıflamak için öncelikle gıda rejimi gereklidir. 45 dakikadan fazlaya uzatılan egzersizler, lipik kalorilerinin harcanmasını sağlar. Fazla kilolar, fazla yağlanmanın sonucunda oluşmaktadır.
1.70 cm. boyundaki zayıf bir in- san, 6 ila 8 kg. yağa sahiptir. Bu, 72.000 ila 90.000 kalori demektir. Bu hesapla, gıda rejimi olmadan, sporla zayıflanamaya-cağı daha iyi anlaşılmaktadır. Sporla birkaç kilo verme imkanı vardır; ama tek başına spor etkinlikleri ile yeterli kilo kaybı sağlanamaz.
Bol Miktarda Su İçmek
Uzun ve yorucu bir antrenman sonunda kilo kaybetmediğinizi görmek üzülebi-lirsiniz. Aslında antrenman sonucu yağ kalorileri dağılır ve kaslar tarafından harcanır. Umudunuzu kaybetmeyin. Kendinizi incelediğinizde, görünüşünüzün değiştiğini göreceksiniz. Sulu maddeler, kiloya karşı savaşmanızda size yardımcı olacaktır. Fransızlar, gündelik hayatta fazla su içmezler. Güç anında sürekli su içme ihtiyacı duyarsınız. Su içtiğinizde böbrekler yolu ile toksinleri dışarı atarsınız. Günde 1,5-2 litre su içmeli-siniz; bu içeceğiniz su ve spor yardımı ile zayıflayabilirsiniz.
Yönlendirme Koşusu
Bu spor, henüz Fransa’da pek gelişme-‘ tir. Her koşucu elinde bir topografya itasıyla koşmaya başlar. Koşucu, en iyi kuru kendisi bulmak zorundarır. Sade-aralarında kilometrelerce mesafe bulu-n kontrol ünitelerinden yardım isteye-Dir. Koşu 1-2 saat sürer. Mesafe genelle 10-15 km’dir. Adından anlaşıldığı gi-. bu koşu “jogging” olayının yamsıra, şinin kendini yönlendirme, idare etme onularındaki yeteneklerini de geliştirir.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left