Acı Biberin Elleri Yakması Nasıl Geçer - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

19 Temmuz 2015 Pazar

Acı Biberin Elleri Yakması Nasıl Geçer

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Acı Biberin Elleri Yakması Nasıl Geçer
Turşu yapma,salça yapma yada değişik sebeplerden dolayı acı biber temizlemek zorunda kaldıysanız ve hiçbir korunma yöntemi kullanmadıysanız ellerinizin yanması kaçınılmaz bir sonuç olacaktır.Acı biber temizlerken nelere dikkat etmeliyiz yazımızda bunlara değindik.
Sizlere tavsiyem acı biber ile temas edeceğiniz zaman sağlam bir eldiven giymeniz ve acı biber ile asla doğrudan temas etmemenizdir.Ama yanma ve acı hissi çok olursa mutlaka bir doktora başvurmalısınız.
Sizlerle ilk olarak paylaşacağım bu yöntem oldukça etkili .Çünkü bu yöntem biz hep beraber biber temizlerken eldiven kullanmadığı için elleri fena halde yanan babam tarafından uygulanarak denendi. Sonuçta ellerinin yanması azaldı ve rahatladı.
-Limon suyunu sıkın ve biraz tuz ve suyla karıştırınız. İçerisine bir kaç damla sirke damlatınız.Sonra limon, tuz ve sirke ile hazırladığınız bu karışımda ellerinizi 10- 15 dakika bekletin. Ellerinizi sudan çıkarttığınızda hemen yıkamadan 5 dakika daha bekleyin ve sonra ellerinizi su ile yıkayıp, kurulayın. Bu suyun içerisinde elleriniz biraz yanabilir,ama sonra rahatlayacak, biz denedik, sonuç gayet iyi oldu.
-Soğuk süt içerisinde ellerinizi 10 dakika bekletiniz
-Ellerinizi yoğurt ile ovarak bir süre bekletmek biber acısını biraz azaltacaktır.
-Buz parçalarını bir bez içerisine koyarak ellerinizle bu buzu tutabilirsiniz, bu yanmasını azaltacaktır. Ama yine de en etkili yöntem tuzlu su, limon ve sirke karışımı ya da sütte bekletmek.
-Ellerinizi elma ya da üzüm sirkesinin içerisinde 10-15 dakika bekletiniz. Bu durumda da elleriniz rahatlayacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar