Aşırı Terlemeyi Yok Eden Denenmiş Ve Test Edilmiş Yöntem - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

19 Haziran 2019 Çarşamba

Aşırı Terlemeyi Yok Eden Denenmiş Ve Test Edilmiş Yöntem

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Aşırı Terlemeyi Yok Eden Denenmiş Ve Test Edilmiş Yöntem
Terleme ve vücut kokusuyla mücadele etmek için çeşitli araçlara sahip olmamıza rağmen, bazen – fiziksel aktivite, stres veya ısı sırasında – kollarımızın altında hala ıslak lekelerle mücadele etmek zorundayız ve tabi ki yaydıkları koku gül kokusu gibi değil. Bu sıkıntılı durumlardan kurtulmak için ne yapmanız gerektiğini paylaşacağız. Bonus olarak, favori kıyafetlerinizi koltuk altlarındaki sarı lekelerden nasıl kurtaracağınızı öğreneceksiniz.
8. Antibakteriyel El Yıkama
(vücut kokusunu hızla giderir)





Eğer teriniz çoktan kokmaya başladıysa, ancak duş almanız mümkün değilse, koltuk altlarınızı mendillerle dikkatlice temizleyin. Sonra antibakteriyel el yıkaması uygulayın – kokuya neden olan mikropları öldürür.
7. Hidrojen Peroksit
Hidrojen peroksit, mikroplarla savaşan ve gün boyunca hoş olmayan kokuların önlenmesine yardımcı olan bir antiseptiktir. Yarım bardak suya 1 çay kaşığı hidrojen peroksit ekleyin ve bu karışımı sabah koltukaltı cildini kurutmak ve temizlemek için uygulayın.
6. Kabartma Tozu
Eğer sizin için sadece doğal yöntemler kullanmak önemliyse, kabartma tozunu bir ter önleyici olarak deneyebilirsiniz: Sabahları hafif nemli bir cilde uygulayın, sonra fazlalığı silip üzerinizden atın.



Yoğun fiziksel aktivite içeren, sıcak bir gün yaşamayı bekliyorsanız, bu ev yapımı “izotonik”, terlemenizi azalrtmaya yardımcı olacaktır:
2 yemek kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 litre su
Sabahları bir bardak için. Eğer tek seferde içmekte zorlanırsanız, gün içerisinde, bir bardağı bulacak şekilde, küçük miktar halinde de tüketebilirsiniz.
5. Meşe Kabuğu
Meşe kabuğu eczane ve aktarlarda satılır ve aşırı terleme için etkili bir ilaç olarak kabul edilir. Duştan sonra koltukaltılarınızı kaynatılmış meşe kabuğuyla ile yıkayabilirsiniz. Alternatif olarak, buz küplerinde dondurabilir ve sabahları cildinizi bunlarla ovabilirsiniz.



Kaynatma Tarifi:
5 kaşık meşe kabuğu
1 litre su
Kabuğu suya ekleyin ve 30 dakika kaynatın. 2 saat boyunca demleyin, sonra süzün.
4. Alunit
Mineral deodorant kristali, geleneksel terleme önleyicilerin doğal bir örneğidir. Kokusu yoktur, giysiler üzerinde iz bırakmaz ve alum (alunit kristalleri) içerir. Bu mineral antiseptik, antibakteriyel ve tonik özelliklere sahiptir. Ayrıca ter bezlerini küçültür ve koku yok eder. Kristali kullanmak için, suyla nemlendirin ve koltuk altlarınızı ovalayın. Gözeneklerinizi tıkamaz ve etkisi 1 ila 2 yıl sürer.
3. Alüminyum Klorür
Eğer terleme çok fazla ise, yüksek oranda alüminyum klorür içeren terleme önleyiciler aranabilir. Sıcak havalarda bile terlemeyi önemli ölçüde azaltırlar. Pek çok insan alüminyum bileşiklerinin meme kanserini tetiklediğini duymuş olabilir. Ancak herhangi bir araştırma bunu kanıtlayabilmiş değil.Terleme önleyiciler fayda etmediğinde, doktorunuza danışıp ilgili sebebi öğrenmeniz gerekir. Eğer tanınız aşırı terleme ise, ter bezleri bir lazerle tedavi edilebilir: bu kalıcı olarak işlevlerini durdurur. Terleme, vücuttaki ısı düzenlenmesine dahil olduğundan ve gereksiz maddeleri vücuttan çıkardığından dolayı, lazer sadece minor nişasta iyot testi ile tespit edilen artan terleme alanlarına uygulanır. Aşırı terleme, kalp yetmezliği ve diyabet gibi ciddi hastalıkların bir belirtisi olabilir. Eğer her zamankinden daha fazla terlemeye başladığınızı fark ederseniz, vakit kaybetmeden bir doktora danışın.
Bonus
Bazen açık renkli giysilerin koltuk altı kısımları terleme yüzünden sarıya döner. Sarı lekeleri çıkarmak için lekerin üzerine diş macunu sürün, biraz kabartma tozu serpin, biraz hidrojen peroksit dökün ve yıkayın.
Kaynak : https://hisleraynasi.net
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar