Giysilerinizi Parlak ve Canlı Hale Getirecek 13 Çamaşır Taktiği - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

19 Haziran 2019 Çarşamba

Giysilerinizi Parlak ve Canlı Hale Getirecek 13 Çamaşır Taktiği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Giysilerinizi Parlak ve Canlı Hale Getirecek 13 Çamaşır Taktiği
Çamaşır yıkamak muhtemelen en sıkıcı ev işlerinden biridir ve bunun çözümü için neredeyse hiçbir yol yoktur. Mühendisler her zaman bizler için yeni ev aletlerini icat ederler hatta artık uzaktan bile



kontrol edilebilen bir tür çamaşır makinesi bile var ama hala bu süreç hiç keyifli değil. İstatistiklere göre, kadınlar yaklaşık olarak günde 17 dakika çamaşır yıkıyor. Bu yazıda sizinle; çamaşırlarınızı ayırmak, çamaşırlarınızı yıkamak ve çamaşırlarınızı kolayca kurutmak için harcadığınız zamanı önemli ölçüde azaltabilecek bazı hileleri paylaşacağız.



1. Çamaşır makinesini temizlemek için gargara kullanın.
Çamaşır makinelerinin, olması beklenen seviyede çalışmaya devam etmesi için düzenli olarak dezenfekte edilmesi gerekir. Bunun için satın alabileceğiniz özel deterjanlar vardır, ancak normal bunun yerine ağız gargaralarını da kullanabilirsiniz. Bu işlem için; sadece deterjanı çamaşır makinesine koyduğunuz ve tam yıkama döngüsünü başlattığınız alana yarım bardak ekleyin. Bu, mantar, küf ve zararlı bakteriler yok edilecektir.



2. Çorapları yıkarken özel torbalar kullanın.
Pek çok kişinin çorapları çamaşır makinesinde gizemli bir şekilde kayboluyor, bunun için bilim adamları Simon Moore ve Geoff Ellis bu gizemi açıklayan bir formül geliştirdiler. Ancak deneyimli ev hanımlarının da bir yöntemi var; her aile üyesi için çorapları yıkamak amaçlı küçük, özel çantalar almanızı tavsiye ediyorlar. Bu durumda, kayıp çorap problemi herhangi bir zorluk olmadan çözülecektir.



3. Çamaşırlarınızı beyazlatmak için çamaşır makinenize bir miktar aspirin hapı koyun.
Bazı insanlar, sıklıkla ortaya çıkan sarı ter lekeleri nedeniyle beyaz kıyafetleri giymekten kaçınmayı ister. Artık güzel, beyaz bir gömleği giymekten hiç korkma, sana iyi haberlerimiz var! Birkaç aspirin hapını çamaşır makinesine koyabilirsiniz , salgılanan asit nedeniyle beyazlarınızı beyazlatmanıza yardımcı olabilir. En sevdiğin beyaz gömleğe ulaş ve sarı ter lekelerinin geçmişte kaldığını gör!



4. Giysilerinizi çok fazla kurutmayın.
Kumaşın ısıl darbeye dayanıklı hale gelmesi nedeniyle, gerektiğinden daha uzun süre kurutulan giysileri ütülemek çok zordur. Bazı çok zor durumlarda, bir buharlı ütü bile size yardımcı olmaz. Nemli kıyafetleri ütülemek daha kolaydır. Kıyafetlerinizin aşırı ısındığı durumlarda üzerlerine biraz su serpiştirin.



5. Küçülen çamaşırları eski haline getirmek için bebek şampuanı kullanın.
Bu sıra dışı gelebilir, ancak bebek şampuanı veya saç kremi büzülmüş giysilerinizi orijinal boyutlarına geri döndürebilir. Sadece bir parça sıcak suyu, bebek şampuanı veya saç kremiyle bir kaba ekleyin ve giysinizi 10-15 dakika bekletin. Ardından, bir havlu ile kurulayın ve tamamen kurumasını sağlamak için yatay olarak yerleştirin. Saç kremi elyafı düzleştirecek ve orijinal boyutuna getirecektir.



6. Beyaz bir şey yıkarken saç kremi kullanmayın.
Deneyimli ev kadınlarına saç kremini beyazları yıkarken kullanmalırını önermiyoruz çünkü bu kıyafetlerin olabildiğince beyaz olmasına izin vermez. Amacınız elbiselerinizin parlak beyaz olması ise, o zaman normal deterjan ve saç kremi yerine özel bir ağartıcı kullanmanız gerekir. Diğer bileşenler, çamaşır suyunun mümkün olduğu kadar iyi etki etmesine izin vermez.



7. Elbiselerinizi renklere göre sıralamayın.
Giysileri renklerine göre sıralamamanız gerekir. Onun yerine giysilerinizi kumaşın yoğunluğuna göre sıralayın. Ağır kumaşlar daha hafif olanlardan daha fazla su emer. Bu nedenle deterjan farklı şeylerden farklı bir ölçüde yıkanır ve karışık yıkama ince elyaftan yapılmış çamaşırlara zarar verir. Ama 2 istisnayı hatırlamalısınız:
Beyaz kıyafetler her zaman ayrı yıkanır.
Sıcaklık 85 ° F’den yüksek olmamalı, böyle olursa; farklı renklerde olan giysiler renklerin doygunluğunu kaybedecektir.



8. Alüminyum folyo toplarını çamaşır makinesine koyun.
Elbiselerinin içindeki statik elektriği almak için çamaşır makinesine bir kaç alüminyum folyo topları koyun. Bu statik yükü emecektir.
9. Makyaj lekelerini çıkarmak için tıraş kremini kullanın
Bazen bazı fondötenler ve bazı ruj tipleri sonsuza dek giysilerinizde kalabiliyor, bundan dolayı makyaj lekelerinden kurtulmak imkanlaşıyor. Ancak, makyajı çıkarmak için, leke üzerine düzenli bir tıraş kremi koyabilirsiniz ve normalde yaptığınız gibi kıyafetleri yıkayıp lekelerden kurtulabilirsiniz.



10. Şapkalarınızı bulaşık makinesinde yıkayın.
Şapkanızın şeklini kaybetmediğinden emin olmak için çamaşır makinesinde yıkamayın. Çözüm basit; şapkalarınızı bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz. Bulaşık makinesinin üst rafına koyun ve tam döngüyü başlatın.
11. Kirli çorapları yıkamak için soğuk su kullanın.
Sıcak su içinde çorap yıkamak yanlıştır çünkü, kir (örneğin, ter gibi) protein bazlı olduğu için. Bu tür kirlere çok fazla bir sıcaklık uygularsanız, her zaman çoraplarınızda kalır. İşte bu yüzden, çoğu insanın ne düşündüğü önemli değil, çorapları soğuk suda yıkamak en iyisidir.



12. İnatçı lekeleri bir saç kurutma makinesi ile temizleyin.
Çim, toprak ya da meyve suyu gibi protein içermeyen lekelerden kurtulmak için, ilk önce bir saç kurutma makinesi ile ısıtabilir ve biraz deterjan koyabilirsiniz. Bundan sonra, giyim eşyalarınızı çamaşır makinesine koyabilirsiniz. Lekeyi ısıtmak, deterjan bileşenlerinin daha verimli çalışmasına yardımcı olacaktır.
13. Çamaşırlarınızı daha hızlı kurutmak için kuru havlu kullanın
Yıkanmış çamaşır sıralarının arasına kuru havlular asarsanız, çamaşırlarınız daha çabuk kurur. Eğer bir parça giysi hala nemliyse ama onu gerçekten hemen kullanmanız gerekiyorsa, o zaman kuru bir havluya sarın ve kalan nemden kurtulmak için çamaşır makinesine koyun.Kaynak : https://hisleraynasi.net
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar