Evde Saksıda Organik Nane Yetiştirme - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

9 Haziran 2019 Pazar

Evde Saksıda Organik Nane Yetiştirme

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Evde Saksıda Organik Nane Yetiştirme
Evde Saksıda Nane Nasıl Yetiştirilir?
SAKSIDA ORGANİK NANE YETİŞTİRME
Nane, ballıbabagiller ailesinden yeşil yaprakları olan hoş kokulu bir bitkidir. Yaklaşık 25-30 farklı türü vardır. Ülkemizde yemeklerde, salatalarda ve çaylarda sıklıkla kullandığımız bir bitkidir. Bu sebeple en güzel kokan, doğal naneleri araştırır yazın taze olarak kışın isi kurutup baharat olarak tüketiriz.
Siz de kendi nanenizi kendini yetiştirmek istiyorsanız evinizde bir saksının içinde kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Soğukların bittiği mart nisan aylarında nane yetiştirme işlemine başlayabilirsiniz. Dilerseniz tohumdan yetiştirebileceğiniz gibi dilerseniz de hazır yetiştirilmiş naneden bir kaç dal kopartarak çoğaltabilirsiniz. Yaklaşık 6-8 cm uzunluğunda ki hazır yetişmiş nane çoğaltma işlemi için yeterli olacaktır.
Saksıda Nane Nasıl Yetiştirilir?
Eğer hazır yetişmiş nane dallarını kullanacaksanız nane demetinin ana dallarının birbirlerinden ayrıldığı yerin 1 santimetre yukarısından makas ile kesin. Kestiğiniz dalların alt kısmın da ki dal ve yaprakları temizleyin.
Yalnızca üst kısmında yaprakları ve dalları kalsın. Ardından uzun bir bardağın içerisine suyu koyun.





Üzerine bir peçete kapatın ve yalnızca dalın geçebileceği kadar delik açın ve nane dalını suyun içerisine koyun.Bu şekilde nane dalı suyun içerisinde dik bir şekilde durabilecektir. Hazırladığınız bardağı güneş alan sıcak bir yere koyun ve suyu azaldıkça ilave edin. Zamanla beyaz beyaz kökler oluşmaya başlayacaktır.
Nane kökleri oluştuktan sonra 30-40 cm çapında ve 20-25 cm derinliğinde bir saksıya 15-20 cm kadar toprakla doldurun. Ardından 7-8 cm kadar bir çukur oluşturun ve nanenin boynundan yukarı dışarıda kalacak şekilde ekin. Saksıyı güneş alan bir yere koyun. İlk 1 ay nanenin tutunma süreci olacağından çubuk yardımıyla dik durmasına destek sağlayabilirsiniz.
Özellikle ilk aylarda toprağı hep nemli olmalıdır. Püskürme yöntemi ile naneye zarar vermeyecek şekilde sulayabilirsiniz. Nane güneşli bir ortamı seven bir bitkidir. Bu yüzden en çok güneş alan yere koyabilirsiniz. En azından yarı gölge bir ortama koymalısınız.
Naneler büyüdükçe makas ile keserek istediğiniz kadarını alıp tüketebilirsiniz. Çok hızla büyüyen bir bitki olan nane kısa sürede saksınızı dolduracaktır.
Tohumdan nane yetiştirmek isterseniz de yine aynı koşullarda yalnızda toprağın 1 cm altına aralıklı olarak tohumlarınızı ekin. Güneş alan bir yere koyun ve püskürtme yöntemi ile sulayın. Kısa sürede tohumların filizlendiğini göreceksiniz.
Kaynak: https://www.organikgunler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar